Правилни ли бяха действията на президента Румен Радев?

Според журналиста Михаил Кръстев той е направил грешен ход от самото начало
4 сеп 2020 22:30, Нели Христова
490

Политическа и площадна вихрушка - накъде ще ни отнесе стихията?

От всички кризи има изход, каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Румяна Коларова и допълни: "Много силно щеше да е президентът да покани журналистите на срещата с полицаите".

"Конституциите не се правят от един човек, от една институция. Трябва да има различни варианти на един и същи текст. Може да се направят конституционни промени, но да се пише нова Конституция е безумие", обяси тя.

"Радев влезе като говорител на улицата, но не му е работа да казва какъв кабинет ще прави парламентарното мнозинство. Той влзиа в парламента като ментор, казва какво трябва да направят, но....няма такова нещо. Те са избрани също като него, имат същата легитимност. Гласът на парламента е най-силният глас и се обедини да подкрепи най-силното решение - то е най-силното", посочи Румяна Коларова.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Михаил Кръстев заяви: "Да, Румен Радев направи грешен ход от началото на протестите, а досега той извличаше само полза. Прояви желание да бъде арбитър, но няма такъв капацитет. Началниците на службите за сигурност в крайна сметка му се накараха на него".

По думите му виждаме защо политическите играчи отказват да влязат в дебат помежду си - нямали такъв капацитет.

"Президентът се държи повече като политически лидер, отколкото като държавен глава", подчерта събеседникът.

Според него липсата на желание за комуникация е проблем.

"Когато говорим за изготвяне на основен закон, не може да се действа безотговорно. Опозицията трябва да изиска какво налага подобен тип промени. В тази обстановка трудно може да се стигне до консенсус", подчерта Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


490
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инпичмат на Фигурата Радев!
312
8
 
31
 
! Отговори
Русия плаща преди 3 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/ДПС/Атака и президента Грипен Радеф за да защитават руските интереси в България.
311
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НякойПлевналиев е човек на ДСБ,много хора в ГЕРБ бяха на ДСБ,а не гербери,така че не обвинявай ГЕРБ за чуждите кадри,даже ДСБ се разграничиха от Москов,когато стана вноса на турските отровни ваксини за деца,който си беше техен кадър!
310
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - ЛицемерОнзи ден насъска хуните си - русофилски ултраси на Костя Копейкин, наркофенчета на Черепа, пациенти от пътуващия психодиспансер "Боец" - срещу Парламента, а вчера се опита да прехвърли цялата вина върху Службите на обществения ред.
309
15
 
9
 
! Отговори
Леля Шмергел ГДР преди 3 години
Името му е Иван Вишински или Иван Геша ВИШИНСКИ ------ ЗАЩО НЕ ВКАРВА В ЗАТВОРА ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ И ЦЯЛАТА КОМИСИЯ ПО ХАЗАРТА ?ММ ??...ЗАЩО ЛИПСВАТ 760 МИЛИОНА ЛЕВА, БОЖКОВ ЛИ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА , А ??Божков е дал каквото са му искали...А ЗАЩО ТЕЗИ 760 МИЛИОНА НЕ СА ??ГОРАНОВ, БОКО, КОМИСИЯТА ---- КОГА ВИШИНСКИ ЩЕ ГИ АРЕСТУВА , И ЩЕ ЛЕЖАТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ?
308
8
 
28
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Такъв разединител на България отдавна не е имало...Този човек няма грам представа каква е функцията на президентската институция!И всичко това на връх празника на Съединението!Заслужава инпийчмънт!
307
8
 
26
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Един от народа..... антиконституционната и антибългарска партия ДПС се.... Не забравяй, че ДПС направи това недоразумение президент като му даде 400 000 гласа.
306
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Арман БабикянВ ДПС може и да има турци,дори роми,но партията им е европейска и не са аллахогъзници-фанатици,като тези,които искат да вземат властта сега!
305
17
 
8
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
Румяна къде беше до сега? Защо не коментира бездействието на премиера и премиерския парламент? Тези коментари могат само да забавляват възрастните пред телевизора. Хората на бъдещето са на различно мнение.
304
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
rradev komfortno se kisne v blatoto :-)))v zatvora ste mu oste po-komfortno...lukanki, rakiiki, muzika, lotariini biletcheta, sladka companiika...arabski prikazki ...:-)))
303
13
 
7
 
! Отговори
Някой преди 3 години
До Анонимен 389А Плевналиев беше обединител така ли
302
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Еврейски отпадъкНали затова олигарсите вдигнаха бунта срещу правителството и тогава Гешев даде на заден ход от страх и не осъдиха олигарсите,въпреки,че имаха доказателства,нали това беше целта на бунта,бе "умник", да се отърват крадливите олиграси-убийци от правосъдие и сега искат нещо повече - да заграбят властта и парите,а глупавия народ по площадите,който им помага и съучаства - пак ще го духа!
301
24
 
8
 
! Отговори
Един от народа преди 3 години
На 2 септември разбрах, че догодина ще гласувам на президентските избори за Румен Радев!Щом антиконституционната и антибългарска партия ДПС се обяви срещу него значи той е правилният човек за държавен глава.
300
10
 
7
 
! Отговори
До 319 преди 3 години
Приемам,че е възможно Радев да е руски агент. Проблем е,че всичко онова което е казал Е Истина. Управлява ни нискочела шайка от безсъвестни крадци. Мутри вън.Е, той на 9 юли я разбра истината. Я, по-сериозно! Повече мисъл, по-малко емоция...ако е възможно....
299
8
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Абе къде е мутрата?
298
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев трябва да е обединител, но не е! Тогава какво е? , .....едно нищо, случайно попаднал в политиката военен това е
297
8
 
28
 
! Отговори
70 преди 3 години
ХВЪРЧИЛОТО ДА ПОМИСЛИ ДОБРЕ ДАЛИ ПАК ДА ВДИГА ЮМРУЧЕТО СИ! ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ НА ПОЗОРНАТА ДАТА 02. 09. 2020 ЗА БИБИКЯН МИНЕКОВ ХАДЖИГЕНЧО ЧЕРЕПА ....И Т.Д.С ПОЗОР !!!!!
296
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев получи зашеметяващ шамар от Парламента, а вчера получи и от Шефовете на службите отговарящи за общественият ред, които достойно отхвърлиха неговия изключително лицемерен опит да вмени вина на Полицията за действията си срещу провокираният от него самия брутален Погром над българският Парламент.Позор, Съд и Затвор на Фигуранта за държавна измяна и погазване на Конституцията !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
295
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 380Защо така? Нали свобода на словото? Нали демокрация...
294
21
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Чебурашке, пиле шарено. На не-остър ли се правиш. Гербавия прокурор е този който запали държавата. В ГЕРБ нямате ли някой който не е брутално семпъл? Всичките сте такива... завършили висшия институт по ветеринарна стоматология в краводер.