Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България

България няма нужда от вътрешна война, заяви той
141
Каракачанов: Да си кажем кривиците, за да не затрием България
Снимка: БГНЕС

България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на Отечеството ни, заяви в своя позиция заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов в деня на Съединението.

В нея той назовава и темите от стратегическо значение в дългосрочен план, които да залегнат в основата за разговорите за бъдещето на Отечеството ни – демография, грижа за възрастните хора, здравеопазване, образование, опазване на земеделските земи, правата на българската диаспора по света и др.

Още по темата
"Днес е денят на Съединението. Навремето Съединението на български земи беше реализирано, защото имаше съединение между българските политици и между различните групи и прослойки в българското общество срещу зловредната политика на т.нар. Велики сили. Това стана възможно, само защото през 1885 г. двете основни партии бяха заедно на площадите в Пловдив. А после – заедно и под знамената, в Сръбско-българската война.

А днес? Днес какво показваме ние, българските политици, на своите сънародници?

Не е за вярване, че има война между институциите, че по площадите се намеква за военния преврат от 1934 г., че се бият полицаи, пали се сено пред тях и ги обстрелват с ракети, че полицията бива обвинявана, че била „смазала“ хората – по принципа на сто пъти повторената лъжа, която ставала истина. Че се искат безусловни капитулации.

Опомнете се! Абсурдно е политически активните хора у нас да се разделят в две секти, които слушат само себе си и не чуват другия.

България няма нужда от вътрешна война, господа. Само след месеци са парламентарните и после президентските избори. Докажете се там!

Но преди това, аз Ви призовавам за друго: нека президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети в предстоящата тежка зима и тежки политически времена.
Един път и завинаги да бъде изработена една национална доктрина с най-важните пет, десет приоритета пред нацията като:

- Демографската катастрофа, която всички вече виждаме;

- Изграждането на средна класа и защита на средния и дребен бизнес, а не интересите на един или друг олигарх, който е за или против протестите в момента – както беше досега;

- Проблемите на българската земя, която става собственост на все по-малко хора, но за сметка на това пък и на все повече чужди фирми;

- Гарантиране достойните старини на възрастните хора;

- Проблемите на здравеопазването, което колкото повече милиарди гълта, толкова по-лошо и недостъпно става;

- Образованието на българите, което става все по-нефункционално и поражда все повече неграмотни българи;

-     Проблемите на над 2 млн. икономически емигранти и другите 2 млн. етнически българи от традиционните исторически общности в чужбина.

Така се решават проблемите, а не с ултиматуми и насилие. Така трябва да решаваме проблемите, вместо с омраза и разделение.

Това е урокът от 6 септември 1885 г. Седнете на този светъл ден и прочетете поне една книга от българската история и ще разберете истината – че партии в България е имало много, но България е една. Че няма смисъл от политически партии, ако политическата омраза унищожи България.

Единственият добър сценарий за България днес е диалогът. И тук се сещам за едни думи на Васил Левски, писани до Иван Кършовски през 1871 година: „За Отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агента от ДС са сабуди.земе да затрие някой.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Споделено мнениеЕ КАК?СЛЕД КАТО ИЗПРАТИХА РОМСКИТЕ МАХАЛИ НА ПОЧИВКА В ПЕТЗВЕЗДНИ ХОТЕЛИ С ВАУЧЕРИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ,КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ СЕ СЕТИ,ЧЕ ИМА И НЕРОМИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА...АМА ЧУХТЕ ЛИ САМО ЗА КАКВО БЪЛНУВА ДЖАМБАЗКИ ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ДУНАВ ДО БЯЛО МОРЕ И ОТ ОХРИД ДО ЧЕРНО МОРЕ,ПРОПУСКАЙКИ ЕДИН МНОГО ВАЖЕН ФАКТ,ЧЕ СЛЕД ПРЕГРЪДКАТА НА БОРИСОВ С ЕРДОГАН,ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ Е ПОДАРЕНА НА ТУРЦИЯ И ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ БЕЗ ПОДКРЕПА ОТ ЮГОИЗТОК
31
4
 
5
 
! Отговори
Колев преди 3 години
Добра идея Каракачанов, само че материала е лош, едва ли ще се получи! Безумците гонещи политическа и икономическа реализация през задния вход, за много кратко време успяха да насъскат едни българи срещу други българи. Това скоро няма да може да се поправи!
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А НЯМА НУЖДА...ПРОБЛЕМИТЕ НЕ СЕ РЕШАВАТ С МАСОВКИ И ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ В ПЕТЗВЕЗДНИ ХОТЕЛИ И АЛАБАЛА ПРИКАЗКИ.
29
6
 
5
 
! Отговори
Споделено мнение преди 3 години
Не можете да изкарате армията без решение на НС! Не може да се обяви война ако сме заплашени без решение на НС! Ако ни поискат помощ, не можем да я дадем без решение на НС. Не можем да дадем власт на полицията за по-силова защита без решение на НС. Не могат да бъдат затворени училищата, подсигурени болниците без решение на НС! При война държавата не функционира както сега! И още нещо- сигурни ли сте че полицията би тръгнала след РР, особенно след 2ри?
28
2
 
8
 
! Отговори
коментар преди 3 години
Съгласен съм с вас г-н Каркачанв , НО тогава имаше БЪЛГАРИ...А сега имаме ВАС ,БОРИСОВ , МАРЕШКИ И........
27
10
 
7
 
! Отговори
Споделено мнение преди 3 години
Ние сме в хаос! А снощи Турция е изпратила танкове на гръцката граница! Хора, осъзнавате ли какво става до зад%ника ни? Германия заплашва Русия! Франция и Италия са струпали военни кораби в Средиземно море! А ние сме между всичко това! И група сатанисти искат да нямаме НС, а само някакво про форма служебно правителство! Осъзнавате ли, че при война, без законодателен орган в държавата, България за една седмица е разцепена на 4! Някой да няма планове? Чий близки са в чужбина на сигурно?
26
2
 
7
 
! Отговори
Мъдю преди 3 години
След 10г бойко се сеща, че трябва да работи за народа и държавата. Абе няма проблем, ще ви изчакаме още 20г.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25е как с обидиняване около една мутра и яко лапане до пръсване
24
3
 
8
 
! Отговори
След кървавата сряда преди 3 години
Кривиците си ги кажи на новия главен прикурор! Тази о треп ка сегашния да ти прави компания в пазарджишкия!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Така се решават проблемите, а не с..."------------------------Все пак не разбрах как се решават проблемите. Изброените от теб точки са като свободно съчинение на второкласник. Ти и твоят премиер сте толкова години във властта, че като кажете "Така се решават проблемите", трябва да можете да покажете на народа си реални работещи държавнически решения, водещи до повишаването на благоденствието на хората, а не изтъркани клишета и голи хвалби.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами кажи си ги, кривиците, може пък да те разберем, ама няма да посмееш!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанка, искам да питам: защо ни излагаш с тази торба на Билла? Толкова ли нямаш една раница, дори на нея да има българския флаг патч или една модерна кожена папка като бизнесмен. Замисли ли се как те виждат Хамериканците? На какво ниво те преценят? Продтотията е много лошо нещо...
20
2
 
12
 
! Отговори
Ти си Чао преди 3 години
Forever. Крадец в името на България. Олицетворение на всичко най-долно с долният ти господар
19
1
 
11
 
! Отговори
- преди 3 години
Тюф лек - опомни се ти до лен близогъзец на бибитко.Заради твоята подкрепа хората се мъчат с протести 56 дни
18
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ИЗБОРИ НА ВСЕКИ 2 ГОДИНИ!!!!
17
0
 
4
 
! Отговори
войвода-Каракочев преди 3 години
Когато няма Кой да Победим (дори Македония е по силна) то ще воюваме помежду си!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам си една мечта! Българите, да бъдем поне малко задружни като ***!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"президент, премиер и основни обществени формации седнат заедно на кръгла маса, която да очертае няколко важни приоритети"-----------------Та ние този цирк го гледахме през 14 година - умни, красиви, раданчовци, драгалевски, а каруцата България днес е със същата мутра най-отгоре и в една още по-дълбока и по-рядка kaл.
14
0
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Щял да прави Средна Класа--че Вие тотално Я изтрихте и малкото останала !! Какъв Цинизъм и Безочие!! Свин-чо!!