Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези

Премиерът честити Съединението на България
Обновена: 6 сеп 2020 09:56 | 6 сеп 2020 09:14, Александър Попов
699
Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов честити днешния празник на Съединението на България. Той използа социалните мрежи, за да отправи своето послание, като не пропусна да направи аналогия и с актуалните събития в страната.

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество.
Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ.

Още по темата
Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.

Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!".

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно, заяви по-късно Борисов и в официалното си изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


699
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
527
0
 
0
 
! Отговори
Cimo преди 3 години
Ще си послужа с вашите думи"Е,ако това не е.....да........
526
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тази заран чета изказване на др.борисов,който казва,цитирам "мерзост било ,да се разединени българите"край на цитата,питам др.борисов,а 600 хиляди българи живеят с 137.64лв.пенсия,радост ли е др.борисов,винаги,ще бъдем разединени,от ония с чекмеджетата,а не подаването на оставката си,все по-дълбоко те забива в калта,и стига си ни плашел с бсп и дпс,не ни е страх вече,само вие и крадливото ви правителство,си подайте оставката,незаменими няма,България вече я има 1339 години,и ще я има и без вас.
525
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е споменал БСП , бе чужденецо ?!
524
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, да справедливост се постига с полицейската палка нали. Оставка.
523
4
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Борисов от коя партия е ? Той много справедливо си я смени от БКП на Герб. Също така много справедливо си подаваше оставките, както ще направи и сега. Без насилие и изцяло демократично. После ще му мисли от коя партия да бъде. Пак напълно справедливо и демократично.
522
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка, арест и в затвора или публична екзекуция на площада
521
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ 607Бог да ни пази от такива "способни" като генерал Радев.
520
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,вие от кой площад днес на празника се обърнахте към народа ? От вашия офис ли -джипката ! Пътник сте, постоянно сте в джипката,така ли се управлява държава?! Или това е от миналото ви на силовак в СиК !?Все още си задавам въпроса ,как се озовахте на чело на държавата! Отговор имам ,но но не ми харесва ,неискам да повярвам,че имам такива сънародници гласували за вас , мутрата,пренебрегнали себе си и бъдещето на собствените си деца за една работа и заплати в настоящото!Оставка ! Веднага!
519
5
 
12
 
! Отговори
А НАРОДА ти казва преди 3 години
ОСТАВКА на бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!
518
5
 
7
 
! Отговори
Спиндерман преди 3 години
Фоставка
517
1
 
4
 
! Отговори
До 604 преди 3 години
Нисък е твоя кое на интелигентност затова са те махнали
516
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще забележите, мили хора, че основното оръжие на злото е "разделяй и владей". Значи - не се делете. Другото - виждате ли как боколукът иска да втълпи, че именно той е този, който разбира и прилага справедливостта. От него ние научихме много неща, но приложена справедливост ? - Уви, но не ! Затвор за тебе, *** неден
515
4
 
8
 
! Отговори
Гара Майор Томпсън преди 3 години
Ще си татуирам това лице на цял гръб и ще отида на фонтана, за да помоля отците от Отровното трио да ме бичуват на голо. Ще прежаля едни пари, само и само, за да получи този самозванец каквото заслужава.
514
5
 
17
 
! Отговори
Алююю закъсняваш преди 3 години
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!!!
513
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук сте забравили да промените заглавието на "новината". Самият ББорисов се ..., редактира се в *** Фейсбук и махна ковчезите и юмрука. Ама забрави, че ни проповядваше дефицит на чували за трупове, само преди няколко месеца. Тотална демагогия
512
6
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
една къща в барСелона си нема...зеленият
511
7
 
17
 
! Отговори
ББ преди 3 години
За Генерал Радев може да питате военните пилоти от военната академия в Алабама САЩ...възхитени са от способностите му на "шофьор" изтребител...войник на Народа ни...единствен се опълчи поемайки риска за живота си за да не ви позволи да го купите или уплашите...Войник на Родината ни,Син на Народа ни...Бог да пази България!!!от пУтриоте-еничари
510
4
 
15
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Справедливост..с билетчетата на Божков дето Менда му направи закона, от десетилетие сте на власт а Божков бе най-богатия българин...вие го направихте такъв не Радев,дойде на власт като обеща на хората да бутнеш барбекюто на Доган..помним..топло-студени резерви от нашите джобове,пенсионери с 200 лв на месец...на аверите ти за обедният аператив не стигат,нямаме армия,полицията еничари неграмотни с по 2-3 месеца обучение да могат да бият деца,икономиката ни на скраб,инвестиции няма,само усвояване
509
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е. Зеленото човече в парламента ще направи гражданска война за да угоди на Божков.
508
16
 
10
 
! Отговори
Нина преди 3 години
Като ви чета простотийте който ги пишите си личи че сте нисък капацитет на интелигетност каквото ви каже от Отровно Ърио вие го казвате без да има някъкъв смисъл затова България не може да тръгне напред затади такива като вас. Бойко е доказал че е политик от клада а вашите като Отровно Трио лъжкинята Ниноеа чалгаджията Слави Трифонов президента Румен Радев и олигарсите са едни българоубийци разеденители на нацията