Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези

Премиерът честити Съединението на България
Обновена: 6 сеп 2020 09:56 | 6 сеп 2020 09:14, Александър Попов
699
Бойко Борисов: Справедливост не се постига с юмрук и ковчези
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов честити днешния празник на Съединението на България. Той използа социалните мрежи, за да отправи своето послание, като не пропусна да направи аналогия и с актуалните събития в страната.

"Съединението на Княжество България с Източна Румелия е забележителен успех на българското общество.
Доказателство, че един обединен народ може да постигне велико дело съвсем сам, без чужда помощ.

Още по темата
Мощната подкрепа и единение около националния идеал тогава са знак за зрелостта и волята на обществото.

Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, а не с вдигнат юмрук. Нито с ковчези, бесилки, бомбички и унизени служители на реда. Този процес не се изчерпва и със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години. Защото Съединението прави силата! Честит празник!".

Във време на пандемия, когато целият свят е в тежка социална и икономическа криза, да се внушава, че у нас няма държава, да се подронва доверието в институциите и да се разделят българските граждани е национална мерзост. На българската държавност, градена и отстоявана поколения наред, не може да се маха с лека ръка, макар и свита в юмрук. За рестартирането на демокрацията е необходимо разбирателство, а не реваншизъм, защото, ако наистина ни е грижа за държавата, трябва да мислим не само за днешния, но и за утрешния ден.

Вярвам в мъдростта на българския народ! Вярвам, че и този път гражданите на България ще съумеем да се обединим около една национална кауза и да вървим по правилния за страната път, така че да подкрепим историческата мисия на младите хора и с гордост да говорим на бъдещите поколения какво сме постигнали заедно, заяви по-късно Борисов и в официалното си изявление.


699
Още от София
Отново блокада на центъра на София, Орлов мост е затворен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
586
0
 
0
 
! Отговори
Cimo преди 3 седмици
Ще си послужа с вашите думи"Е,ако това не е.....да........
585
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
Тази заран чета изказване на др.борисов,който казва,цитирам "мерзост било ,да се разединени българите"край на цитата,питам др.борисов,а 600 хиляди българи живеят с 137.64лв.пенсия,радост ли е др.борисов,винаги,ще бъдем разединени,от ония с чекмеджетата,а не подаването на оставката си,все по-дълбоко те забива в калта,и стига си ни плашел с бсп и дпс,не ни е страх вече,само вие и крадливото ви правителство,си подайте оставката,незаменими няма,България вече я има 1339 години,и ще я има и без вас.
584
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой е споменал БСП , бе чужденецо ?!
583
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, да справедливост се постига с полицейската палка нали. Оставка.
582
4
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 седмици
Борисов от коя партия е ? Той много справедливо си я смени от БКП на Герб. Също така много справедливо си подаваше оставките, както ще направи и сега. Без насилие и изцяло демократично. После ще му мисли от коя партия да бъде. Пак напълно справедливо и демократично.
581
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
оставка, арест и в затвора или публична екзекуция на площада
580
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ББ 607
Бог да ни пази от такива "способни" като генерал Радев.
579
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Борисов,вие от кой площад днес на празника се обърнахте към народа ? От вашия офис ли -джипката ! Пътник сте, постоянно сте в джипката,така ли се управлява държава?! Или това е от миналото ви на силовак в СиК !?Все още си задавам въпроса ,как се озовахте на чело на държавата! Отговор имам ,но но не ми харесва ,неискам да повярвам,че имам такива сънародници гласували за вас , мутрата,пренебрегнали себе си и бъдещето на собствените си деца за една работа и заплати в настоящото!
Оставка ! Веднага!
578
5
 
12
 
! Отговори
А НАРОДА ти казва преди 3 седмици
ОСТАВКА на бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!
577
5
 
7
 
! Отговори
Спиндерман преди 3 седмици
Фоставка
576
1
 
4
 
! Отговори
До 604 преди 3 седмици
Нисък е твоя кое на интелигентност затова са те махнали
575
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще забележите, мили хора, че основното оръжие на злото е "разделяй и владей". Значи - не се делете. Другото - виждате ли как боколукът иска да втълпи, че именно той е този, който разбира и прилага справедливостта. От него ние научихме много неща, но приложена справедливост ? - Уви, но не ! Затвор за тебе, тулуп неден
574
4
 
8
 
! Отговори
Гара Майор Томпсън преди 3 седмици
Ще си татуирам това лице на цял гръб и ще отида на фонтана, за да помоля отците от Отровното трио да ме бичуват на голо. Ще прежаля едни пари, само и само, за да получи този самозванец каквото заслужава.
573
5
 
17
 
! Отговори
Алююю закъсняваш преди 3 седмици
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!!!
572
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук сте забравили да промените заглавието на "новината". Самият ББорисов се ..., редактира се в *** Фейсбук и махна ковчезите и юмрука. Ама забрави, че ни проповядваше дефицит на чували за трупове, само преди няколко месеца. Тотална демагогия
571
6
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
една къща в барСелона си нема...зеленият
570
7
 
17
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
За Генерал Радев може да питате военните пилоти от военната академия в Алабама САЩ...възхитени са от способностите му на "шофьор" изтребител...войник на Народа ни...единствен се опълчи поемайки риска за живота си за да не ви позволи да го купите или уплашите...Войник на Родината ни,Син на Народа ни...Бог да пази България!!!от пУтриоте-еничари
569
4
 
15
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
Справедливост..с билетчетата на Божков дето Менда му направи закона, от десетилетие сте на власт а Божков бе най-богатия българин...вие го направихте такъв не Радев,дойде на власт като обеща на хората да бутнеш барбекюто на Доган..помним..топло-студени резерви от нашите джобове,пенсионери с 200 лв на месец...на аверите ти за обедният аператив не стигат,нямаме армия,полицията еничари неграмотни с по 2-3 месеца обучение да могат да бият деца,икономиката ни на скраб,инвестиции няма,само усвояване
568
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прав е. Зеленото човече в парламента ще направи гражданска война за да угоди на Божков.
567
16
 
10
 
! Отговори
Нина преди 3 седмици
Като ви чета простотийте който ги пишите си личи че сте нисък капацитет на интелигетност каквото ви каже от Отровно Ърио вие го казвате без да има някъкъв смисъл затова България не може да тръгне напред затади такива като вас. Бойко е доказал че е политик от клада а вашите като Отровно Трио лъжкинята Ниноеа чалгаджията Слави Трифонов президента Румен Радев и олигарсите са едни българоубийци разеденители на нацията