Караянчева: На 2-ри обединителят се превърна в разединител

Председателят на парламента не одобрява действията на Румен Радев
Обновена: 7 сеп 2020 16:34 | 7 сеп 2020 16:32, Нели Христова
188
Караянчева: На 2-ри обединителят се превърна в разединител
Снимка: БГНЕС

Това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Димово, цитирана от Фокус.

„Президентът се опитва да участва в метежите. На 2-ри се случи следното: влиза от президентството пеша през протестиращите, за да може да ги надъха, влезе в залата, назидателен тон, призовава за оставки без да е прочел Конституцията. И така обединителя се превръща в разединител“. „Някои политици от телевизионни екрани, от лайфове във Фейса се опитват да обясняват как са големи борци, да там е лесно, но иди на терен, направи структура. Тогава ще призная, че наистина милееш и работиш истински. Тези паважни политици се опитват да дават акъл. Нека дават, но не познават реалната ситуация в страната“, добави шефката на парламента. „Не може да заставаме български граждани срещу български граждани. Ако някой иска да влезе във властта да се яви на избори“, каза тя. Тя подчерта, че нейни набори си спомнят какво било години назад, когато имало Белене и репресии. „Сега можеш да си говориш каквото поискаш“, уточни Караянчева.

„Всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения. Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева. „В началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. Само след няколко седмици въпреки всичко премиерът отиде при него и му предложи да се хванат за ръка, защото това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства. Какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа“, добави тя. „Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет.

Няма проблем, но в тази ситуация трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Ви е срам,криете се от страх от любовта на народа,демократичните управници се срещат с Народа си и в делнични и празнични дни.А вие се изявявате по Вашите ПИКливи медии.ОСТАВКА.
116
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че Цвета иска и президента да се присъедини към крадците на раята, ама някой хора имат достойнство и морал, това ГЕРБ, не го разбира, там няма такива хора. Който не го вижда това, или е от тия дето делят от заграбенното или са с iq 20
115
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
народа на отровното трио.шепа мекерета на черепа.въобще не си струва да им се обръща внимание.
114
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента Радев , преди този ЧОВЕК , имали ли сме президент ! Евала на този човек за силата и доблеста , народа е с теб Радев !
113
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 10 сме всички заедно обединени на площада да ви пометем теб и човека нарекал те кърджалийска *** *** тка , после ще ни благодариш
112
4
 
15
 
! Отговори
Обида преди 3 години
Какво обединение с такива като теб мааа...***!? Това е обида за всеки що годе образован човек.
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки ще раздава ли пак по лв за глас.Ако да, пак на същото място ли ще е. Ще водя и приятели
110
1
 
11
 
! Отговори
Поет-композитор преди 3 години
Опитам се да пиша текст на песен за да я пеем в нашата компания, а също и като изнасяме концерти. Разбира се след пандемията. Та песента ще се казва "Кърджалийската гугутка" , и ще позволява импровизации при закрити поводи. Конкретно при "гугутка" има редица варианти! Канят се всички, които имат идеи да ги споделят.
109
4
 
20
 
! Отговори
стоян преди 3 години
Бойко не смее да излезе по улиците.Радев ходи спокойно между хората.Това говори всичко.А тази от Кърджали изобщо е обидно да се коментира.На 10-ти всички-пред парламента.
108
1
 
16
 
! Отговори
Crazy преди 3 години
Хората не искат да ви видят на снимка а вие продължавате да наглеете.вземете си марешки и се скрийте някъде.нагли крадливи ***.
107
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Бойко с 200км.ч те оправя тебе кърджалийска....
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов син на комунист, полковник от МВР Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР през 1995-а. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. Става известен като персонален бодигард на развенчания Първи Тодор Живков.
105
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Радев. Най достояният президент който страната е имала.
104
8
 
18
 
! Отговори
Яко Герба краде преди 3 години
Президента се разхожда сред народа.Борисов пише по фейса от бункер. Кърджалийската влиза в парламента през подземен тунел. Мухахаха
103
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да живее нашият Президент Румен Радев! Да е жив и здрав и да мачка герберската
102
8
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
и Вие г-жо Караянчева също по стъпките на миналия субект г-жа Цачева която много много говори и после изчезна безследно - и то за хубаво защото иначе заемате важни за държавата позиции макар и да не разбирате какво значи това за Вас! защото ако разбирахте нямаше въобще и да говорите....че заговорите ли - излагация!!!
101
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лакомията ви няма граници.Готови сте да ви наричат прости кърджалийски....само да останете на хранилката.Хора без достойнство и чувство за срам.
100
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е да се знае, че България е разединена заради ГЕРБЕРСКИТЕ , не заради Радев или някой друг. Просто той има позицията да каже това което другите не могат.
99
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвето ми *** при президента и се съединете ! Само предлагам де ? Иначе от приказване файда-нема ! КАКТО ГО Е КАЗАЛ И ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ !!!
98
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя е тази, че изразява позиция? Някой запомни ли и името? Типично за мутрата, той официално винаги е за обединение, а после изпраща слугите си да разединяват. За много умен ли се мисли?