Караянчева: На 2-ри обединителят се превърна в разединител

Председателят на парламента не одобрява действията на Румен Радев
Обновена: 7 сеп 2020 16:34 | 7 сеп 2020 16:32, Нели Христова
188
Караянчева: На 2-ри обединителят се превърна в разединител
Снимка: БГНЕС

Това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Димово, цитирана от Фокус.

„Президентът се опитва да участва в метежите. На 2-ри се случи следното: влиза от президентството пеша през протестиращите, за да може да ги надъха, влезе в залата, назидателен тон, призовава за оставки без да е прочел Конституцията. И така обединителя се превръща в разединител“. „Някои политици от телевизионни екрани, от лайфове във Фейса се опитват да обясняват как са големи борци, да там е лесно, но иди на терен, направи структура. Тогава ще призная, че наистина милееш и работиш истински. Тези паважни политици се опитват да дават акъл. Нека дават, но не познават реалната ситуация в страната“, добави шефката на парламента. „Не може да заставаме български граждани срещу български граждани. Ако някой иска да влезе във властта да се яви на избори“, каза тя. Тя подчерта, че нейни набори си спомнят какво било години назад, когато имало Белене и репресии. „Сега можеш да си говориш каквото поискаш“, уточни Караянчева.

„Всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения. Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева. „В началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. Само след няколко седмици въпреки всичко премиерът отиде при него и му предложи да се хванат за ръка, защото това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства. Какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа“, добави тя. „Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет.

Няма проблем, но в тази ситуация трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Караянчева, има само една личност, която обединява българския народ - Шиши!
76
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да. радев се вълнува за парите от грипените.много се е наточил да *** само му трябва да се докопа до масата.Много бързо той се изучи къде се ***
75
11
 
19
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Да видим до колко нагли могат да са гербаджиите... до момента много
74
10
 
8
 
! Отговори
Гладния преди 3 години
ДПС го избра сега му искат оставката,Решетников се крие ами сега.
73
9
 
15
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
Радев пари за Грипен не взе, но Бойко за Ф16 взе и с договор ни навря.. за самолети, които и Америка даже няма да въоръжение.. ми те са само на салфетка
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е една от многото в хамама на Боко бей. Мъжът ти не го ли е срам, цветенце? Или и той се навежда да МУ връзва обувките?
71
18
 
10
 
! Отговори
Сейрджия преди 3 години
Някой по напред бе написал че Радев невзел парите,на ГЕРБ и бил честен да ама не бунтува се защото не можа да вземе парите за Грипените който му бяха обещали затова се вълнува не за народа .!!!!!!!!!!!!
70
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо не каза една дума,когато Б.Б. я нарече ...щом си мълчи значи наистина е такава...човек без достойнство няма думата...
69
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
превърна се в подстрекател към бунтове и метеж.много *** комунист.
68
10
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Президента НЕ "ОСИГУРЯВА" единството на нацията!!!!!!Просто няма такива правомощия...Според текста на Конституцията,той ОЛИЦЕТВОРЯВА единството на нацията!!А след като цялата ваша Бокова Хунта вече 11 години работи за разделяне на нацията на "гербоактивисти и останалите",то какво "единство" би могъл да символизира президента,след като РАЗЕДИНИХТЕ нацията?..знаеш ли,кърджалийко?../ей ,от там имам доста "пикантни" спомени с такива кухоглавки като теб--/:-"ГОЛА ВОДА СТЕ"!!!!..просто народа е
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали е снаха, но всички видяха *** и подхилкване по време на речта на Президента в парламента.
66
6
 
21
 
! Отговори
Обединение с кого? преди 3 години
Не може да има обединение на българският народ с крадливата и некадърна гербаджийска дружинка. Самият замисъл на корупцията е да се взема от тези, които работят за да се даде на тези, които искат да се облагодетелстват за тяхна сметка със суджук, б'оклук, източване на язовири, обществени поръчки за "наши хора", държавен рекет на тези, които не са от нашите и т.н. Обединение с тях не може да има.
65
15
 
5
 
! Отговори
Ум царува Ум робува преди 3 години
После да не стани още патки да ни управляват ,че да свалим едната и да сложим червената кралица с черния кон каято язди и държавата да опости,ама ние сме наивни що пък не !!!!!!!!!!!!!!!!
64
7
 
17
 
! Отговори
Абсолютно си права. преди 3 години
Лойко е най-големият разединител.Пожелавам ви от сърце ,да гниете в затвора!
63
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой като Радев не се страхува да казва истината, в нашата мила Родина, става враг N 1 ! Почва се преследването му, пълното му поругаване.Ех, Радев, Радев...Защо не взе гербавите пари и не продаде народа си?
62
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ПротестаЦвета е снаха в Кърджали! А е от град Болярово Ямболско!
61
3
 
3
 
! Отговори
Бесепист преди 3 години
Наште хора могат да псуват, да употребяват цинизми, да хулят и да се подиграват с всеки.Те са най-просите простациНай-умните *** е държавата
60
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяхте импичнали Радев, но вместо това Борисов отиде да му подава ръка.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Областен председател в Кърджали на герб тире ДПС
58
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ С КОМУНИСТИТЕ И МАФИЯТА!