Русе отново обгазен, държавата не помагала и не взимала мерки

Кметът се оплаква, че не е всесилен за справяне с проблема
23
Русе отново обгазен, държавата не помагала и не взимала мерки
Снимка: БГНЕС

Държавата не оказва необходимото съдействие за решаване на проблема, свързан със замърсяването на въздуха в
Русе. Това заяви кметът на крайдунавския град Пенчо Милков, цитиран от БТА.

По думите му в последните дни отново се усещат неприятни миризми на органични съединения, характерни за промишлените предприятия, като имало десетки подадени сигнали от граждани.

Той съобщи, че днес ще изпрати писмо до всички институции, които могат да помогнат за справяне с проблема - до Министерския съвет, до министъра на околната среда и водите, до изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околната среда/ИАОС/.

Милков заяви, че според законите кметът на общината "не е всесилен за справяне с наболелия от години проблем, свързан с наличието на неприятни миризми, отделяни от промишлеността в Русе". По думите му общината няма сензори, с които да установява замърсители, няма структури, с които да санкционира и да затваря предприятия.

Не приемаме аргумента, че една нетърпима миризма трябва да се установи колко точно е вредна, за да се действа, каза Милков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: въздухкметРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Има една голяма дискриминация на Северна от Южна България от всички български правителства и няма да се учудя ако има референдум да се присъединим към друга държава или се отцепим от мафията и шопландия...
18
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз съм от Русе и градът е обгазяван изключително редовно, но на власста не и пука за това, важното е да ни ''пази'' от ''страшния'' вирус!
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този кмет обеща, че ще се справи с проблема с въздуха в Русе. Сега май дава отбой- държавата, писмата, министъра. Затова ли те избраха бе аланкоолу? Да се оправдаваш сега?
16
3
 
8
 
! Отговори
Кметът не можел преди 3 години
Не знаел кой замърсява,била промишлеността.Има заместник кмет с ресор Комунални дейности,в който има отдел"Екология".Защо БСП кметът,чрез органите си не установи кой е замърсителят и не предприеме законните действия спрямо него?Дали замърсяващите обекти не са на хората на Бобокови?Те са наши хора за президентството,на БСП и няма как кметът на БСП да ги спира.По-лесно е да вини държавата,че не е дошла да види кой(убеден съм,..че местните знаят)тоест тя е виновна.Ами ти кмете за какво си?За лозунг
15
10
 
8
 
! Отговори
Върбан Прасков преди 3 години
Държавата я боли краставицата... Ама скоро ще я заболи и краставицата 7 картофите взети заедно... И всички герберасти мерберасти да ме ядат отдолу потен начело с шиши и плешивата ***
14
4
 
5
 
! Отговори
Относно Бургас преди 3 години
В Бургас има дни, когато мирише много на мазут. Освен това в Бургас има квартал меден рудник, който за разлика от другите градски панелки, не е с парно и с топла вода, но селяните предпочитат да преизбират гейберчето Николов, до като стане милиардер вместо някой, който да им направи ТЕЦ. Разбира се алчните за пари попове им вдигнаха църква, за да печелят от свещи
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас вечер не се диша, ама на кой му пука?!?! Русе не сте сами !
12
0
 
8
 
! Отговори
Русенец 2 преди 3 години
до Русенец - Отровителят вече не е завода, който сочиш...има и други...ама като ви спуснат една мантра и ви е по-лесно като папагали да я повтаряте
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургас всяка вечер го обгазяват с мирис на асфалтова база, но кметът е много добър и бургазлии си го харесват, и предпочитат да се тровят, но да не отровят ежедневието на своя много добър кмет.
10
4
 
10
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Бойко преди малко каза,че тия дето не го харесват ВСИЧКИ са от мафията. В това число явно влизат майки на деца с увреждания, пенсионери и студенти. Има и хулигани и криминално проявени, но има и обикновени хора. На мен ми стана обидно. Той явно за мафията-народ не му пука.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък. Коя държава? Ама че наивник
8
11
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
АБЕ КМЕТЕ !! НИЕ ВОДА НЯМА ДА ИМАМЕ СКОРО (БУРГАС ВАРНА СЛИВЕН ЯМБОЛ) А ТИ ЗА ЕДИН ВЪЗДУХ СЕ "ТРЪШКАШ" ВСЕ ПАК ГЕРБ НИ УПРАВЛЯВА!
7
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София над всичко ей.Само тупаници за провинциалните помвиари.!.
6
3
 
16
 
! Отговори
Ivanova преди 3 години
Толкова ли е трудно да се намери източника на вредните миризми в Русе ? След толкова години обгазяване ? В 21-ви век ?
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промишлени предприятия, ала-бала. Само ТЕЦът в Русе замърсява. Само че кметът комунист това никога няма да го каже.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента има псевдо държава.
3
30
 
3
 
! Отговори
Софианец преди 3 години
Пука ми аз съм от София най-великият град в България тия в Русе да го дхат.!.
2
3
 
25
 
! Отговори
1234 преди 3 години
За 11 г герб не можаха сензори да сложат а моста в Русе изглежда по следния начин като Завръшане в миналото от към Букурещ. Минаваш румънската част, асфалтиран, боядисан и модернизиран с ЛЕД осветление. Като видиш бг флага на моста и се чудиш тоя мост през времето и пристранството ли е щото бг частта няма НИЩО ОБЩО С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ,отвратителна развалина. Скоро Североизтока и без вода
1
5
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
В Русе има компетентен служител - протойерей Дирайр Хадавян.