Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет е минало

"Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори"
12 сеп 2020 14:20, Елка Василева
354
Йотова: Времето на варианта с експертен кабинет е минало
Снимка: архив, БГНЕС

Времето на варианта с експертен кабинет отдавна е минало. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ. Според нея той ще носи белега на задкулисието, нещо, което в момента не отговаря исканията на хората.

Диалогът в страната не може да се нормализира, докато не се мине през избори, каза още вицепрезидентът.

"Президентът Радев избра по-честния подход - не зад завесите, а пред завесите. Излезе с всички рискове, които може да има един президент и един лидер, да каже това, което мисли, с ясното съзнание, че то не може да се възприеме от всички", каза тя.

Още по темата

По думите на Йотова президентът е спечелил и продължава да печели.

"Мостът много отдавна е изгорен между двете институции. Още буквално няколко месеца, след като ние стъпихме в президентската власт, очевидното нежелание на изпълнителната власт да работим като две институции, които имат цели, интереси, национални цели, едно противоборство, което беше несериозно и до голяма степен подрива интереса на собствените ни институции в България, след това се чудим защо хората не ни вярват", заяви Йотова.

Вицепрезидентът е против ситуацията да се представя като конфликт между две личности. "Нещата са много по-сериозни. Хората, които протестират, тези 60 000 или повече, които излязоха на 10 септември, те не са там, защото са на страната на Радев или защото са на страната на една политическа сила, това е едно спонтанно решение", продължи тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо Йотова, има ли в момента връзка Румен Радев с жена действащ пилот?
206
1
 
13
 
! Отговори
До 217 преди 3 години
Убеден съм,че вътрешно е още по-грозен !Радев имам в предвид.
205
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
комунистически напън за още власт
204
4
 
11
 
! Отговори
оххх преди 3 години
Тая що не се скрие? Никой не го е*е за Радев. Радев е безгласна буква в цялата драма. На хората им дойде до гуша да слушат глупости и да гледат как се въртят едни пари затова са на улицата. Някъв лигльо си купи 10 апартамента, някъв си друг тиквун раздава милиони на разни Догани, суджуци, бири и не знам си още кого. Доган си купи ТЕЦ за 3500лв и КЕВР и КПКОНПИ казаха че било законно. Някаква случайна леля искаше да купи ЧЕЗ, една *** си купи 60% от медиите на държавна заплата! АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ!
203
1
 
12
 
! Отговори
отдаввна преди 3 години
Времето на джендърската идеология насаждана от Йотова е отминало.
202
1
 
8
 
! Отговори
до 205 преди 3 години
""И какъв хубавец е Радев ? Нещо не ми се връзва.""Браво много малко хора казват ,че Радев не е хубавец спрямо Цачева, и ти подравям за това че гледаш какво хората представляват вътрешно но не външно, но пич ти си от малцинството българи които правят това, повечето българи се интересуват само от външния вид.И президентските избори 2016 си беше сериозна демонстрация на българската народопсихология и тест едновременно разбира се.Между другото Бойко заложи, че българите са мислещи и загуби.
201
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тази Йотова много красива бе !!!
200
2
 
17
 
! Отговори
До 201 преди 3 години
Държавата не е на Борисов, а на българите ! Той просто успя да я извади от дупката - бавно, но все пак нещата се случват !
199
3
 
7
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
До Анонимензащо да ти увеличават пенсията бе селянин? каквото си изработил с него ще живеееш
198
0
 
7
 
! Отговори
211 преди 3 години
Под*** имах в предвид Йотова
197
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това *** изпусна един удобен момент да си замълчи .
196
3
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 209 Видяхме на протеста колко хора мразят Бойко:):):)В Бургас 20 човека,Варна 30 човека,Пловдив 50 човека и в София около 5000 човека:):):)Общо 5100 в цяла България:):):)
195
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените които са поискали увеличение на пенсиите са патриотите и Атака,но тези условия не се изпълниха от партньорите им от ГЕРБ,единствените които са поискали актуализация на пенсиите са БСП,но ГЕРБ и ДПС не са се съгласили,забележете - защото щели да им намалеят паричните потоци,герберите лобират само за частни и корпоративни интереси и не са направили НИЩО в полза за населението като цяло.Социалната БСП трябва да се върне на власт,достатъно са се угоявали само герберската въхушка от 11г
194
3
 
18
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Са пък Фигуранта чак и хубавец го изкараха:):):):)Плешив Ален Делон:):):)
193
2
 
14
 
! Отговори
Мунчо Радев преди 3 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като ***. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
192
0
 
14
 
! Отговори
До 204 преди 3 години
И какъв хубавец е Радев ? Нещо не ми се връзва.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да българина прави интересни избори като избор между, хубавеца Радев но некадърен и топ експерт Цачева но никак не минава за човек с визия,Българите избрахме че не ни трябват експерти а ни трябват хубавци ,включително и аз като българин предпочетох хубавеца.Но на избрания от най хубавец му се прииска цялата власт и намери подкрепа в олигархите ни което не е малка подкрепа.Обединени от обща цел законите да не важат за тях.Дали може не експерта но хубавец да замества екперти ,интересен въпрос
190
12
 
8
 
! Отговори
До 201 преди 3 години
Няма как Радев да е по-зле от мисиpката с досие на ДС - Плевнелиев или Гоце-големия шлем. Даже смятам, че Радев е най-добрия президент от промените насам. Затова пребоядисаните комунисти######Радев за четири години не схвана ,че е президент на всички българи а не партиен секретар на БСП. Не ми го хвали.
189
2
 
14
 
! Отговори
Цитат от Огн. Минчев преди 3 години
Радев васал на Русия: "Как изразяваш собственото си достойнство когато непрекъснато уверяваш нечия друга държава, че си доброволен неин васал? Унизително е да виждаш, че те представлява човек, който не разбира приоритета на собствения си национален интерес и непрекъснато говори в подкрепа на чужди интереси. Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срамува от това, че смята това за нещо в реда на нещата."
188
8
 
7
 
! Отговори
До 181 преди 3 години
.На границите-хиляди,които емигрират от чудната Борисова държава-да ги пита човек защо бягат от хубавото,а за мутроморието не ми се говори.####Няма нищо лошо да работи човек в чужбина.Там се научава на отговорност и дисциплина и не работи ,както тук по комунистически.За това и получава адекватно заплащане.И двете ми деца са в чужбина и не се оплакват .Аз също получавам австрийска пенсия и си живея живота. А,който е свикнал на всичко наготово ,винаги ще е недоволен.