Повече от половината социалисти у нас се включиха в изборите на лидер

Корнелия Нинова сравни вота с битка между персцийци и гърци
12 сеп 2020 20:50, Красимир Ангелов
56

За първи път в историята на БСП близо 80 000 членове избират пряко председател на партията. По данни от Общинските избирателни комисии към 15:00 часа на прекия избор на председател на БСП са гласували 45 435 социалисти или това прави 56,1% избирателна активност.

Още по темата
Едва в късния следобед стана ясно колко са имащите право на глас за лидер на левицата. Точната бройка беше събщена от партийната ЦИК, но с уговорката, че социалистите може да се окажат по-малко.

Рано сутринта основните претенденти за председателския пост - Корнелия Нинова и Кирил Добрев упражниха правото си на глас. Настоящият лидер на левицата сравни вота за БСП с битка между персцийци и гърци.

"Политиката е маратонско бягане, тя иска постоянство и издръжливост. Ние българските социалисти в последните 4 години бяхме постоянни в битката си срещу мафията – издържахме всички изпитания и удари и време финала на маратонското бягане да го обявим сега на площада при хората", заяви Нинова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Доскорошната дясна ръка на Нинова – Кирил Добрев заяви, че е гласувал за единство в БСП.

"Гласувах за този, който може да направи БСП отново победител, така че хиляди, милиони да се гордеят с нея", каза той.

И двамата опоненти коментираха и появилите още преди слухове, че на вътрешнопартийите избори са възможни манипулации. А в изборния ден за социалистите не липсваха и жалби за нарушения.

До следобед те бяха 50, повечето от тях за сменени изборни помещения. Избирателите гласуваха в над 1000 секции в цялата страна. Резултатите от вота ще станат ясни най-рано в понеделник сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарко Нинова,Най-сетне се разбрахте като мъже:-)Честита първа изборна печалба! Понеже Радев се оказа най-голямата ви пирова победа! Но вие си го знаете..Останете си начело на БСП , колкото може повече време, молим се за вас:-)))
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се правят честни избори. В късния следобед на изборния ден се изяснява брая на избирателите
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тая партия ша *** умори с всичките си съвети, комитети, бюра, пленуми, организации, структури и прочее анахронизми! Идеална машина за манипулиране на промити мозъци, евалааа!
22
4
 
10
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Използваха ли машинното гласуване ?Или ние трябваше да им ги купим(машините
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как мина любимото им машинно гласуване?
20
1
 
10
 
! Отговори
Кутев преди 3 години
Еее, добре сме! С толкова гласове и в следващия парламент ще влезем!
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидерът трябва да е нагъл,алчен,безцеремонен демагог и популист..Тя ще е!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП първо трябва да се очисти от олигарси като Георги Гергов и Дора Янкова..................после може и да гласувам за тях!!!!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинчето импекса тази нощ ще върти баджаци.
16
5
 
7
 
! Отговори
Защо... преди 3 години
Не казваха бройката колко са комунистите.....ЗАЩОТО ДА МОГАТ ДА ИГРАЯТ С КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ..РАЗБИРА СЕ!!!!! ЦИРК БАЛКАНСКИ....ПАСТИ ДА ЯДЕ!!!!!!!!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Кристиан Вигенин тоя номинира.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой знае шиши как напира, след като знае, че БСП може да управляват в следващия парламент. Не че Нинова не я държат с нещо.
13
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименнящо си са пообъркал...Единствената ти надежда е свинаря Гергов и интересчиите около него...Но нема да стане...НЕ съм нито член,нито фен на бсп!...Всъщност,аз винаги съм декларирал,че съм ПРОТИВ всякакви "партии",защото ТЕ разделят нацията..Но това е друга тема...Та:-КАТО СТРАНИЧЕН наблюдател бих се радвал социалистите да изберат Нинова...Дамата е интелигентна,разумна и с достатъчен опит...Но,техна си работа.."Глас социалистически,глас Божи"..
12
1
 
10
 
! Отговори
Емо преди 3 години
И ние от Националния отбор по надпърдяване гласувахме днес! Избирахме място за провеждане на следващото Републиканско първенство по надпърдяване. Всичките ни четиринадесет официални члена гласуваха, а в добавка дадохме право на глас и на Цецо Гъстия боб, въпреки че тази година той ни бойкотира.Защо за нас не пишат в новините?
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шапка свалям на тази лисица. Дано я изберат, никога България не е била по-добре,откакто тя е начело на БСП, нека си остане там,докато не попилее червения курник Не знам кой я номинира навремето,но България трябва да му целува ръцете..
10
5
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
А Боку кога ша го...изберат с пряк вот от членовете на ГЕРБ,или той кат партиен...феодал и собственик на ЕФ ГЕРБ е несменяем.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е единствената ми надежда БСП да бъде ликвидирана отвътре.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой печели?
7
4
 
2
 
! Отговори
Няма как 100% преди 3 години
До Анонимен Сон те лаже. Няма как да гласуват 100%. Гърбунгелите в БСП в колаборация с кметовете на ГРОБ, в последния момент където можаха смениха стаите на изборните секции и където можаха ги качиха на високите етажи,та възрастните гласуващи трудно да се качат и да намерят секциите.
6
2
 
5
 
! Отговори
Ясно е, че преди 3 години
всичко е предварително подготвено. ***нелия Нинова нямаше въобще да направи тези избори, ако не беше осигурила предварително сигурната си победа.