Повече от половината социалисти у нас се включиха в изборите на лидер

Корнелия Нинова сравни вота с битка между персцийци и гърци
12 сеп 2020 20:50, Красимир Ангелов
56

За първи път в историята на БСП близо 80 000 членове избират пряко председател на партията. По данни от Общинските избирателни комисии към 15:00 часа на прекия избор на председател на БСП са гласували 45 435 социалисти или това прави 56,1% избирателна активност.

Още по темата
Едва в късния следобед стана ясно колко са имащите право на глас за лидер на левицата. Точната бройка беше събщена от партийната ЦИК, но с уговорката, че социалистите може да се окажат по-малко.

Рано сутринта основните претенденти за председателския пост - Корнелия Нинова и Кирил Добрев упражниха правото си на глас. Настоящият лидер на левицата сравни вота за БСП с битка между персцийци и гърци.

"Политиката е маратонско бягане, тя иска постоянство и издръжливост. Ние българските социалисти в последните 4 години бяхме постоянни в битката си срещу мафията – издържахме всички изпитания и удари и време финала на маратонското бягане да го обявим сега на площада при хората", заяви Нинова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Доскорошната дясна ръка на Нинова – Кирил Добрев заяви, че е гласувал за единство в БСП.

"Гласувах за този, който може да направи БСП отново победител, така че хиляди, милиони да се гордеят с нея", каза той.

И двамата опоненти коментираха и появилите още преди слухове, че на вътрешнопартийите избори са възможни манипулации. А в изборния ден за социалистите не липсваха и жалби за нарушения.

До следобед те бяха 50, повечето от тях за сменени изборни помещения. Избирателите гласуваха в над 1000 секции в цялата страна. Резултатите от вота ще станат ясни най-рано в понеделник сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Тези с партийните книжки от Герб гласували ли са?
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кака Корни защо не прави сравнения от типа битката при Ахелой или култовото както ген. Иван Колев изклати румънци, руснаци и сърби или се срамува от българската история и дава примери от чужди истории
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова трябва да продължи да е лидер на БСП.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От прессекретариата на Путин публикуваха по погрешка резултата още миналата събота.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези винаги гласуват като юмрук. Никога, абсолютно никога в историята не е имало случай, в който член на БСП/БКП да не гласува.Следователно, колкото са гласувалите, толкова са. 100%. Останалите - знаете, биологичните причини ..