Цветанов прогнозира: ГЕРБ ще получи под 500 000 гласа

Бивши кметове напуснаха партията и го последваха в новата му формация
Обновена: 15 сеп 2020 09:35 | 15 сеп 2020 09:35, Петя Славова
164

Бивши кметове на ГЕРБ напуснаха партията, за да станат част от новата формация на Цветан Цветанов. А доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов е готов да разговаря с всички партии с десни убеждения.

"Разговорите, които правя през последните няколко месеца, е да намеря съмишленици, които са за евроатлантическата насоченост на проекта, който правя. Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър - в център/дясно", каза Цветанов Цветанов в интервю за Bulgaria ON AIR.

По думите му в последните месеци хората получават сериозно разочарование.

Още по темата

"Много от тези хора, които са честни и с капацитет, представители на ГЕРБ в местната власт или в други области на страната, имат необходимите качества, но виждат, че всичко, което беше създадено през годините... за много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Което е абсурдно и толкова голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата", допълни бившият втори в ГЕРБ.

Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността.

"През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна", подчерта той.

Бившият вътрешен министър коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа.

"Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат в изпълнителната власт", категоричен е Цветан Цветанов.

"Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън - партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват - те могат да паднат и доста под тези гласове", каза още основателят на "Републиканци за България".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
19
 
! Отговори
Winkel преди 3 години
Цецо,аз пък мога да заложа на 800.000 за ГЕРБ,мога да заложа и на това,че едва ще стигнеш 1% и ше опукаш парата,която изкара на гърба на Бойко
44
6
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
Цветанов цепи герб влиза в новото нс и прави коалиция с герб защото нямас кого
43
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за ЦВЪКИ или УЧИНДОЛСКИЯ ПЪПЕШ Получаваш Импексова и кремълския парашутист
42
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветанов за нищо не ставаш, недей се мъчи за кокала няма да стане
41
12
 
20
 
! Отговори
Ясно е преди 3 години
Очертава се поредна победа за ГЕРБ. В някой градове със сигурност ще вземат поне 50% от гласовете защото построиха много и хората го оценяват. Имат добра стратегия. Хората помнят на какво приличаха кварталите им преди 15 години когато управяваше БСП. А сега всичко е спретнато и чисто. Асфалтирани улици, поддържани градинки, улично осветление навсякъде, обновени и санирани блокове... Хората виждат реалните резултати и това което ги засяга лично определя изборът им. Другото са празни приказки.
40
1
 
14
 
! Отговори
РЕНЕГАТ преди 3 години
да си припомним, че Цветанов е от ОСНОВАТЕЛИТЕ на ГЕРБ и неин пръв председател, това е като да осе***ш от глава до пети
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦВА, баш юмрука ,защо го забрави ? Пак ще се оформи едно трио....
38
1
 
22
 
! Отговори
Мъкааа преди 3 години
Спомням си Цветанов как се кланяше на Борисов и му подаряваше часовници. И този ще отече в канала, но трябва докрай да пръска омраза.
37
4
 
23
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Още един факт, подкрепящ лицемерието на Цветанов е, че той заявява с хитър поглед тук, че виждате че ГЕРБ се била превърнала в "най-омразената партия", че членовете на ГЕРБ били разочаровани - това е ЯВНА МАНИПУЛАЦИЯ! Защото доказтелствата му са протестите, а протестите по никакъв начин не доказват нищо такова, те доказват обаче че ГЕРБ са мразени от БСП,но БСП не е народа и не може да се извади заключение от такива протести, че това е мразена от народа партия! Спирам дотук! Повръща ми се от БСП
36
0
 
21
 
! Отговори
народ преди 3 години
маи забравяте защо си замина от герб беше сьден и беше остранен заради лява рака десен джоб
35
0
 
17
 
! Отговори
физкултурникмилионер преди 3 години
Ето типичен пример за неблагодарнст ,Бойко го взе навремето под крилото си , а той сега плюе по него.
34
1
 
6
 
! Отговори
от 31 преди 3 години
Всеки от нас работи и знае, че да бачка в силна фирма ,фирмата за която работим трябва да има силен лидер с визионерство и човек до него който да има високи организационни способност които да може да реализира това визионерство, и това вече ни дава възможност за нас обикновените работници да получаваме добри доходи, ако липсва това звено вероятно ще работим здраво за никакви доходи и без особена полза залудо.А и всички супер фирми имат точно такова звено на върха.
33
8
 
4
 
! Отговори
Пян Гъ до Велмазов преди 3 години
Нака, знам, че това, което казваш, ще подразни много хора, но е вярно. Няма какво друго да стане.
32
1
 
17
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, ако приемем, че Цветанов е кука на БСП, нещата се подреждат доста особенно...Тук той казва, че основна грешка на ГЕРБ е била загуба на комуникации с хората, като непосредствено след това заявява, че именно той е бил отговорен за тези комуникации..Използвайки сега тези свои връзки, създадени на гърба на политиката на ГЕРБ, Цветанов просто краде членовете на ГЕРБ, което устройва единствено БСП и се появява точно в момента на тяхната атака на властта!
31
7
 
23
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ГЕРБ ще спечели безпроблемно следващите избори , а Цецо ще оттече в канала, политически труп......
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цветан Цветанов има качества на добър изпълнител и човек които може полу-идеите да ги прави сериозни работещи идеи и това му качество го виждат не само герб, но и привържениците на бсп и дпс, и е безспорно добър в това ,но няма лидерски качества въпреки че има огромни организационни качества, и да безспорно след неговото отстраняване в ГЕРБ се появиха доста пукнатини и от това загуби народа.Но човек които има силни организаторки способности трудно става силен лидер.Защото лидерсвото иска други
29
0
 
32
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Не е мъжко това поведение. Както един мъж се излага, когато плюе бившата (т.е. като е била толкова зле, ти, възвишеният, какво си правил при нея?), така и всеки, който говори против бивши колеги, където е ял хляб, СЕ ИЗЛАГА КАТО МЪЖ.
28
1
 
26
 
! Отговори
ЦВ преди 3 години
представям си госпожа Лъжа и Цвък един до друг с вдигнат юмрук
27
0
 
7
 
! Отговори
иванова преди 3 години
до вчера бяха красиви и умни, днес честни и с капацитет
26
12
 
5
 
! Отговори
СИН ГУЩЕР преди 3 години
Нека люспенето на ГЕРБ започне... сега!!!