Присъдата на Марешки: Удар върху и без това ниския рейтинг на НС

БСП иска да бъде отстранен от зам.-шефското място на парламента
150
Присъдата на Марешки: Удар върху и без това ниския рейтинг на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
След като лидерът на "Воля" Веселин Марешки беше осъден на 4 години години затвор за рекет и изнудване, БСП настоя той да бъде отстранен от поста заместник-председател на НС.
 
Според Правилника за дейността на парламента парламентарната група на "Воля" може да предложи друг на неговото място или по предложение на шефката на НС той да бъде отстранен от поста.
 
"Парламентът е най-представителната изборна институция. Има централна роля. Често и сами не осъзнаваме огромната институционална власт, която е концентрирана в ръцете ни, но това означава и огромна отговорност", посочи левият Кристиан Вигенин.
Още по темата
Според него през годините на управление на ГЕРБ и коалиционните им партньори са нанасяни удари срещу парламентаризма, за да стигне дотам, че днес зам.-председател на НС поучава ефективна присъда за рекет.
 
"Присъдата подлежи на обжалване, но този факт само по себе си хвърля тежко петно върху и без това ниския рейтинг на НС. Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е поредното потвърждение за политическа кома, в която това НС е изпаднало, тази присъда обаче е и петно върху парламентаризма", посочи социалистът.
 
Той добави, че явно въпросът е политически чувствителен, защото може да засегне партийни сметки.
 
"Без "Воля" нямаше да има нов проект на Конституцията, а и днешно заседание нямаше да се състои. Вие обаче си позволихте да отнемете заместническото място на Валери Жаблянов заради изразено лично мнение, но въпросът сега е ефективната присъда съвместима ли е с този пост", риторично попита Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
7
 
! Отговори
Обединение с кого? преди 3 години
До Dinosaurus: Президентът Радев не е обединител на българският народ с крадливата и некадърна гербаджийска дружинка. А и такова обединение не ние е нужно. Изходът (изглаждането, както пишеш ти) ще стане с оставка и предсрочни избори.
126
1
 
8
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Да не се кахърим отсега за Марешки, още нищо не е ясно. Като си знаем съдебната система, най-вероятно (като си плати) ще го изкарат невинен на последна инстанция. А дали това ще повиши рейтинга на парламента е съмнително.
125
5
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До До 101 Ами прочети и най-новата новина: Мая Манолова с група протестъри е превзела парламента с измама и взлом и ще го окупира, докато НС само се пазпусне и Борисов подаде оставка (на нея ?!?). Е, сега на "гербаджийчета" ли ще си гукаме? Да взема ли да изреждам БСП какви ги вършеше? А Майчето как от депутат и омбудсман стана протестърка, докато наричаше други протестиращи "тълпа" ? А Радев не е изпълнителна власт, той е обединител, президент! Да си видял да изглажда конфликти?
124
2
 
1
 
! Отговори
робска колония преди 3 години
Жена му е някаква родственица на Путин... После ми кажете, че не сме евроатлантическа робска колония и като знаем чие слугинско правителство е това никога няма да видим Баш Мафиота зад решетките
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стъпка 1 - депутатите от партия "Воля" дойдоха на работа в парламента с тениски с надпис "Аз съм Марешки".Стъпка 2 - ние ще влезем вместо теб в затвора - Марешки ти си наша гордост
122
4
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... за изнудване на собственици на аптеки да ги прехвърлят на него.... Използваш опорните точки на родените съдии. Изнудване няма. Марешки го обясни много точно. Но до трета инстанция бабикянчетата ще срещите да посиняване, че има изнудване.
121
2
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... Как ли се е оформил този съюз..... Американският възпитаник Христо Иванов - Пинокио е от известния комунистически род Бойкикеви. И двамата са обсебени от маниакалната идея за свалят кабинета и да управляват.
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Марешки има дела още за боя над Костадинови за изнудване на собственици на аптеки да ги прехвърлят на него Как са се намерили хора да го вкарат в парламента пс - Знам Чебурашко, радев и в този случай е виновен .Той е поръчал делата , подготвил е присъдите За човек без реална власт доста добре се справя
119
2
 
1
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Таково е доверието към съд и прокуратура. Пореден цирк с поредни циркови артисти/палячовци/. Жалко, че това се случва в най- свидната институция на демократична България
118
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 131 Тоест сега да разбирам , че американският възпитаник , слугата на Борисов в предишното правителство - Христо Иванов е влязъл в съюз с фена на Русия , слугат на Рештников -Радев , за да изкарат осъдителна присъда на Марешки Как ли се е оформил този съюз А между впрочем , вашите хора пишат ,че Марешки обслужвал Русия , бил руски слуга и т.нУж и Радев прави същото , а Марешки с присъда по заповед на Радевкак ли ще да е станало това объркване , няма логика
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 122Пак че не обвини Путин за присъдата на марешки ,имаш напредък явно
116
1
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Марешки над закона ли е.... Никой не е над закона и Радев ще го разбере най-добре. А случилото се с Марешки е по заповед на комплексарят от Дондуков 2 и на Христо Иванов - Пинокио.
115
1
 
1
 
! Отговори
Аз съм Йоцич преди 3 години
И какво е това струпване на 8 шyндu на трибуната. Няма ли председател да въведе ред.
114
1
 
8
 
! Отговори
Само ПП ВЪЗРАЖДАНЕ преди 3 години
Марешки изнуди с много пари Бацето, за да го подпре за конституцията, дето не я е чел. Бацето се ядоса и нареди да си получи заслуженото, като на предателите и изнудвачите. Цялата пасмина в това народно сърание трябва да подаде оставка, защото нардният гняв ще ги изхвърли от там.
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 122 Марешки над закона ли е ? Радев ли го кара да изнудва собственика на пицарията ?
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герботроловете много се пънат. Но безкнижността, вродената имбецилност и очевидно беден речник ясно личат в нечленоразделните им словоизлияния. Чебурашке, гърбаво застъпниче, какво ти обещаха, за да плещиш простотийките си из интернет? Някоя блага службица или само дневните 20 лв., които ти дава Шехеразада?
111
5
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До 112...... Съда осъждал противниците на Радев?!..... Ако беше малко по умен щеше да знаеш, че по-голямата част от съдиите в апелативните съдилища е в ръцете на тези, които в момента се опитват да направят преврата. И те сега изпълняват желанието на Христо Иванов - Пинокио и Радев да накажат Марешки, че осигури нужните подписи в парламента.
110
1
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Кирето Добрев, който игра поддържаща роля за легитимацията на избора на Корни, също ще оцелее. Да му мислят Жаблянов, Янков, Гергов, Миков и още редица другари, които не играят по свирката на баш социалистката.
109
2
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 3 години
До DinosaurusАз и около 50хлд протестиращи не сме нарушили с НИЩО ЗАКОНА.Герберастче- да протестираме срещу корупцията и тотално овладяната държава от вас, Гешев, Пеевски и Доган - НЕ Е НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОНА.Набийте си го в гербаджийските крауни.
108
0
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Вигенин е вярно куче на кака Корни и върти опашка и лае само по нейна заповед. Ще оцелее след "Нощта на дългите ножове", която предстои в БСП. Ще оцелеят и Божанков, Зарков, Мирчев и още куп млади мазници.