Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания

Социалният министър заяви, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството
17 сеп 2020 10:12, Нели Христова
205
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с  хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

"Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV. В случая от вчера с барикадиралите се в сградата на Народното събрание ставало въпрос именно за подобна политическа злоупотреба, защото майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

“Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо, е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея", заяви социалният министър. Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно щяло да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

"Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева. Тя е категорична, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората.

"Не приемам определението за спасителен пояс за проекта на Конституция", каза Сачева. Концесията за плаж на фирмата на Марешки е била определена още в началото на годината и нямало връзка със събраните подписи.

"Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения”, коментира социалният министър. Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

"Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева. Разговорите й за личности не били приоритет.

Ако фактите се променят трябва ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е категорична, че няма нещо от което да се срамува в изречени думи през 2013 г. и сега. И припомни, че не е била приета в “Демократична България”, а от миналата година е член на ГЕРБ.

"По мярката 60/40 бюджетът на фонда е увеличен с 1 млрд. и той ще запази почти 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме готовност да се продължи с допълнителните 50 лв., има възможност и за преизчисляване на пенсиите”, каза Сачева.

Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че беше политическо- група алкохолизирани "майки" начело с кака ти Мая- какво да очакваш от тях. Легнали на пода и предават на живо. Ако нямаше социални медии, чак след 3 дни щяхме да разберем, че едни искали нещо в парламента- явно единия е искал да пикае, ама влезли всички за кураж и се позастояли няколко часа
136
9
 
14
 
! Отговори
истина преди 3 години
Блокирал съм кварталната кръчма с още две деца по на 24 години. Те са малко увредени, защото майките им бяха редовни посетители на тази кръчма. Ще вдигнем блокадата, когато Радев подаде оставка, и признае срещу колко лева се повреди, че повреди и отровното трио. ОСТАВКА.....след третата ракия само тази дума повтарям.
135
11
 
10
 
! Отговори
Пожелавам преди 3 години
Инвалидите герб да станат политически бедни и у панделу.
134
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хакимян не става за водещговори бързо и не изслушва хоратазадава заучени въпроси нямат връзка с разговораиска да задава въпроси без да слуша отговораБабикян
133
4
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
мая с камбанката е безработна , изнесла се е от семейния апартамент и живее в отделен . та въпроса ми е как се издържа , сметки , храна ,.....?
132
10
 
11
 
! Отговори
Пфу преди 3 години
такива като нея са 99% от политиците. Не взели в ДБ и затова отишла в Герб... Днеска говори едно, утре обратното. И само богатее. И дебелее... А снимката и с ислямиста изчезна от нета
131
15
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
след вчерашното изпълнение на председателя на нс нито един глас за герб наизборите това ще е нашата благодарност към то-лу-пите
130
10
 
15
 
! Отговори
Сачева преди 3 години
Тебе кой те храни от къде сучиш заплата а. Не ставате бе хора и инвалидите ви разбраха.Една шайка налага репресия срещу хората.
129
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на ГЕРБ още четири години управление
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не стига че ви даваме хляб но ви даваме и акъл
127
5
 
7
 
! Отговори
тизе си преди 3 години
злоупотреба с хората...
126
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-129,най-скапаната сте вие.
125
10
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
др. сачева,от кога бедността е политическа злоупотреба,от както вие сте министер,или от преди 7 години,когато искахте оставката на тиквата,но той с финт ,ви назначи за министер,и според вас,от него по-добър няма,но знай,че незаменими хора няма.
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
работа работа работа
123
9
 
12
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Много меко пипат от НСО ,много меко ! трябваше да залеят Мая манолова с бензин и да и драснат клечката ! Тогава да видим кой от придружаващите я майки и викачи ще я изгаси !
122
4
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
До АнонименВчера жена се хвърли под влака,като беше разпръснала наоколо неплатени сметки и задължения.Преди-150 лв заплата-5 лв за ток.Сега 800 лв заплата-200 лв за ток.Смятай процентите.
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ ВЕЛИКА НАЦИЯчужденците да не реват
120
7
 
8
 
! Отговори
ДДД преди 3 години
Айде решетките за вас престъпници нагли!
119
14
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
всичко такова случващо се по улиците и в България е заради "управляващите" - г-жо Сачева и заради Вас това е!
118
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственият начин тиквата да остане натози пост, е да излезе 2 години по майчинствоАйде да видим кой ще е" бащата" аз знам кой.