Социалистите в спор: Честно ли спечели изборите Нинова?

Красимир Янков иска анкетна комисия да разгледа жалбите
126
Социалистите в спор: Честно ли спечели изборите Нинова?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП се събира на заседание седмица преди 50-ия конгрес на партията. Предвижда се отчет за дейността на Централната комисия по вътрешнопартийния избор за председател на БСП.
Преди началото на заседанието мненията на социалистите за избора на Корнелия Нинова се разделиха, съобщи БНР.

Още по темата

Според Филип Попов няма нарушения, а изборът е показал категорична подкрепа за председателя.

"Не, категорично нямам! Знаете резултата. Аз ще го повторя, защото ми е приятно да го чувам, над 67 процента активност, над 81 процента подкрепа за Корнелия Нинова. Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана, очевидно е консолидирана, така че резултатите са тези - такива, каквито са", каза той.
Красимир Янков обаче ще предложи анкетна комисия, която да разгледа подадените жалби и сигнали за нарушения.

"Тази партия е консервативна и го показа на този избор. Да видим дали ще се потвърди това, че тя следва сляпо своя председател и с приемането или неприемането на такава нарочна комисия, която да докладва на Конгреса. Според мен той трябва да се произнесе, защото всички тези съмнения и факти за опорочаване на избора може да доведат до разочарование такова, каквото, разбирам, че ще има днес с неприсъствието на заседанието на голяма част от членовете", заяви Красимир Янков преди началото на заседанието на Националния съвет на БСП

Валери Жаблянов, който беше конкурент на Нинова, не смята, че изборът е бил честен.

"Като цяло изборът беше организиран тенденциозно. Превърна се във фарс и не можа да послужи по никакъв начин за мобилизация на левицата в България".

Таско Ерменков призова за единство.

"Считам, че оттук нататък единственото нещо, около което трябва да се обединяваме, това е волята на тези хора, които гласуваха, над 67 процента от членовете на БСП, да бъде претворена и от ръководството на партията за една по-добра и по-просперираща България, за да няма разединение. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията", смята той.

Към призива за единство се присъедини и Георги Гергов - друг представител на вътрешната опозиция, макар и с критики към избора на Нинова.

"Това, което съм го казал, си държа на думите и смятам, че тази победа ще победи. Имаме избори и ние всички трябва да се обединим и да гледаме напред", отсече той.

Друг неуспял кандидат за лидер на БСП - Георги Тодоров - донесе два Оскара, които да връчи на избрани от него членове на партията. Единият е за Корнелия Нинова за цялостен принос за състоянието на партията.

Очаква се на заседанието да бъде направен и отчет на парламентарната група на "БСП за България". В дневният ред на заседанието е отчета на депутатите и в европейският парламент. Очаква се Националният съвет да приеме и резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа.

Ще бъде обсъдена и политическа декларация на 50-ия конгрес на БСП за развитието на партията, както и приоритетите на нейната политика.


126
Още по темата: БСПНинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 4 седмици
Изборите не бяха честни. Резултата ще е по-малко гласове от провалените ГЕРБ. Цепете БСП-то и правете наново всичкото. Нинова е соросоидка, дори може да не е българка по етнос.
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тя че спечели честно изборите е факт, но трябва максимално бързо да изгони от партията Гергов, Станишев, кариеристите Янков, Кире Марката от Неврокоп, Жаблянов и десетината стари червени велможи! Друг начин няма, иначе язък за гласовете, които социалистите дадоха за крушовченката!
80
1
 
5
 
! Отговори
Народе, защо спиш? преди 4 седмици
На 28 год. Нинова е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ и председател на съвета на директорите на „Техноимпортекспорт“ . Наглостта на тази кариеристка няма граници!
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сигурна съм е не е честно, но вече е факт. Корнела пак изнуди някого. Май държи доста компромати за бившите си авери - бизнесмени и съпартийци с осрани задници и те щат не щат ще я приемат, къде ще идат? Тя така спечели и първия път. Оня се опита да я разобличи но не успя. Сега вече никой не се и пробва. А само от догадки полза няма. Трябват доказателства а няма кой да ги осигури. така че кака пак спечели. Така е то...
78
0
 
6
 
! Отговори
Е ..КАК БЕЕЕЕ... преди 4 седмици
КАК ДА НЕ Е ЧЕСТНО .....ТОВА Е "БСП-ШАРЛАТАНИМПЕКС"...?!

ТАМ ВСИЧКО Е НА "ЮНАШКО ДОВЕРИЕ"!!!

ТАКА СЕ ПЕЧЕЛИ ПО "КОМУНИСТИЧЕСКИ".....ИНАЧЕ , НЕ!!!
77
1
 
9
 
! Отговори
До Тикволандия /72/ преди 4 седмици
Да де, ама НЕ РАЗБРАХМЕ с какво домиля така на Седесарите, та й подариха две мощни външнотърговски дружества, да си ги приватизира. Тя не е била член на СДС или ако е станала, било е за малко и не е била сред активните.
Също така НЕ СЕ РАЗБРА как така спечели лидерския пост в БСП още преди години? Как социалистите гласуваха толкова единно и масово за доскорошна СеДеСарка и приватизаторка? Честни ли са били онези избори?
НЕ НИ Е ЯСНО какво точно е направила, та е била уволнена за корупция?
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Както и да е спечелила избора, все тая. БСП е кауза пердута.
Постепенно ще намалява численият й състав по силата на биологичните закони
и накрая ще изчезни съвсем или ще останат 200-300 или 1 000 човека.
Дотогава ще правят интрижки, колкото да им се чува името.
75
0
 
4
 
! Отговори
до 63 преди 4 седмици
Написаното от вас разчита на хорското невежество.
Може да се направи и сега справка за фалитите на държавата Италия. Тя и сега РАЗЧИТА да има пореден фалит, за да и се изчистели дълговете. Италия има огромен дефицит. Който и ЕС не може с никакви финансови средства да покрие, а и не иска да опитва, защото им е държавна политика.
За задлъжнялостта на Щатите хем се говори, хем не. Цял свят буквално ги спаси преди десетина години. Българи също. Те са проблемът.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Госпожа Лъжа и честност. Две взаимно изключващи се понятия.
73
0
 
11
 
! Отговори
Радеф е Тъпанар преди 4 седмици
До Тончо

"Комунисти и честност-магаре и оперна музика". Магарето по-може да стане солист на операта, отколкота комуниста честен.
72
9
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 4 седмици
Красимир Янков има процент близък до нулата, но не Корнелия Нинова му е виновна за това. Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП удвои броя на депутатите си в НС, увеличи броят на кметовете, излъчи успешна кандидатура за президент. Затова гласуват за нея. С нея БСП върви напред.
71
2
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 седмици
До Анонимен

"Нинова и честно - това е нещо като бял афроамериканец". Може и "Дървено Желязо", както казваше една също много честна г-жа Мая Костинбродская.
70
1
 
9
 
! Отговори
куку преди 4 седмици
Тази не е била честна отдванадесет гидишна
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Наскоро по БНТ в "Български хроники" по Стефан Цанев един от филмите завършваше: След смъртта на Самуил Василий *** завзема България, като запазва нейното устройство и управници. Който му се подчинява и се отрича от българското, бива възнаграден, който се противопоставя, бива ослепяван.Така земята българска се пълни с предатели и със слепци.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На каквото ще да е, един лидер трябва да е енергичен, да е деен, да е отворен към хората.
Въпросният господин не е.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Честни избори и комунисти, абсолютно несъвместими понятия. Някога Т. Живков все печелеше с 90%.....
.
66
2
 
11
 
! Отговори
Тончо преди 4 седмици
Комунисти и честност-магаре и оперна музика.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЩОМ ГЛАСУВАЛИ С БЮЛЕТИНИ И ПОДВИЖНИ УРНИ- ЗНАЧИ ИЗБОРИТЕ ЧЕСТНИ- Е ТЕ ТАКА ЩЕ БЪДАТ ИЗБОРИТЕ И ПРЕЗ МАРТ.
64
2
 
6
 
! Отговори
Чесно загубилите преди 4 седмици
По-скоро Добрепръдев, Янйчникоф и Желатиняроф да си разследват дали пък те са загубили честно.

Нинова си спечели на фона на чесно загубилите.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НЯМА ЕДИН КОМУНИСТ, КОЙТО ДА НЕ ЧЕСТЕН- ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА ЧЕСТНИ- ЧЕСТНО ОГРАБИХА 16 БАНКИ, ЧЕСТНО НАПРАВИХА НАД 2600% ИНФЛАЦИЯ, ЧЕСТНО НАПРАВИХА 1ДЛ- 2965ЛВ,ЧЕСТНО НАПРАВИХА МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ, А СРЕДНА 3/5ДЛ, ЧЕСТНО СИ РАЗДАДОХА ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ПО 1ДЛ, ГЛАСУВАТ ЧЕСТНО, ЗАТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ- НЯМА ПО ЧЕСТНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ В БСП- ЗАТОВА КАРАТ МАЙБАХ, РОЛС, САМОЛЕТИ, ЯХТИ, ДВОРЦИ, ХОТЕЛИ- ТЕ СА ВСЕ ХУБАВИ ХОРА И МИСЛЯТ ДЕНОНОЩНО ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ.