Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата

Мерките ни започнаха да действат отрано, написа премиерът
24 сеп 2020 10:52, Нели Христова
231
Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата
Снимка: БГНЕС

България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID-19 пандемията, написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов тази сутрин.

“Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично. Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори “Транспорт”, “Хотелиерство и ресторантьорство” и “Туризъм” трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв. Български малки и микро фирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%”, пише в съобщението, публикувано в профила на Борисов.

В заключение се посочва, че световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят.

“Трябва да бъдем разумни и гъвкави във своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме”, пише в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи сме по брой катастрофи на пътя и загинали, първи сме по най-висока смъртност от рак,тютюнопушене, първи сме по застаряващо население. За всичко лошо сме първи и това никой не може да го отрече.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
182, то не е ясно дали си прав...Примерно, учените казват, че ковид не хваща мишки и плъхове - доказан научен факт. Ако нарочно им се бие конска доза от вируса, за три дни се изчистват от него.Не знам дали е така за свинете и маймуните. Ако е така, тогава това обяснява описаната от теб ситуация.
168
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На прав път сме били... ама към пропаст.
167
0
 
6
 
! Отговори
Pen преди 3 години
Ковида измести "глобалното затопляне" и "тероризма"(налаган от САЩ).А с мигрантите какво стана ?
166
3
 
9
 
! Отговори
Тътен преди 3 години
Не знам с ковида, но дано твоя път и на адютантите ти свърши зад решетките!!!!!!!!
165
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На прав път сме срещу covid кризата", каза премиерът, който половин година не схвана как трябва да се носи маската. Или я развява като лигавник, или си омотава очите с нея... И нищо му няма. Нагледно демонстрира, че и с маска, и без маска - все тая. Та и на нас, като на него - все ни е тая. Току виж се окаже прав, че (по случайност) сме на прав път.
164
4
 
6
 
! Отговори
:) преди 3 години
ДОЛО!!!!!!!!! УСТАФКА!!!!!!!!!!!!!!!!
163
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КовидинтелелтиалецВсъщност коронавирусът замени тероризма като водещото плашило, което да ни самопринуди да си предадем доброволно свободата на управляващите мизантропски елити
162
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
161
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих искал да попитам президента Радев дали синовете му участват в протеста?Дали би рискувал здавето и живота им така както рискува здравето и живота на тези които призовава да го подкрепят?Защото участието в протеста е все едно да отидеш на футболен мач.И кого подкрепят протестиращите-милионерите от БСП,Божков и ДПС!Подкрепят и други дето дължат стотици милиони данъци и им е по евтино да платят протестите,отколкото дължимите данъци!Затова от ЕС не подкрепят протеста.
160
2
 
11
 
! Отговори
Ковидинтелелтиалец преди 3 години
Коронавирусът, глобалното затопляне, мигрантска криза и т.н. заместват религиозните страхове от миналото. Разбира се нужно е невржество, а то се получава когато няма образование и се " учим" от нета, новините и т.н . Като вече няма да имаме учители, а ментори както преди дни ни убеждаваше един необлизан младеж
159
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономическите мерки - мутрите във властта дадоха едни допълнителни пари от нашите данъци на мутрите-бизнесмени.Здравните мерки - пълна неадекватност на мерките на мутрите за ограничаване и спиране на епидемията. Основната цел на мутрите беше и е, да се осигурят достатъчно легла в болниците, а не да се ограничи и спре епидемията. В началото на епидемията вируса го нямаше в България и се внасяше от чужбина, но за спирането му нямаше мерки, а имаше КПП-та, които спираха нас здравите хора.
158
1
 
9
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Така ли Бойче? Прав ти път тогава!
157
3
 
3
 
! Отговори
Когато на Борисов му преди 3 години
трябваше помощ, БАН му изпрати Мориарти, който е много повече от един професор по математика. Пандемията е под контрол, но нали се сещате, кой ви говори за контрол на хаоса. Дано да има учени от този ранг, които да помогнат да се направи ваксина или ефективно лекарство. Че приказки за ученост много, а резултати никакви.
156
5
 
18
 
! Отговори
Виждаме преди 3 години
Че на сериозната наука не и се дава думата вече половин година, след като вируса е тук. Освен, че яко ще се мре и други бля-бля, някой да чу нещо съществено по въпроса?! Все пак сме 21 век. Сериозните учени по въпроса мълчат. Това трябва да ви говори много.
155
5
 
25
 
! Отговори
Този преди 3 години
Ковид сценарий е готвен 30 години. Целта е всичко да клекне по ковид робството и да ни следят. Гледайте какво става в западна Европа. Раздуват се цифрите за.ото се правят много тестове и на здрави хора. Дават фалшиво положителни. Разчитат на това, че щом става въпрос за живота и здравето човек дава всичко. Дори и свободата си. Има някакъв вирус, но той е предтекст за всичко останало. Виждаме неадекватни и хаотични мерки.
154
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бойко Борисов: На прав път сме срещу COVID кризата"Този път е като магистралите ти. Което значи, че ще ни заведе до под кривата круша.
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Кризата я предизвикаха хората по света. Трябваше да приемем че има вирус и до там. "Кризата я направиха хората, които приеха, че има някакъв хипер-гига-мега страшен вирус и по този начин легитимираха фашистките мерки на властите. Ако бяха казали "я не ни занимавайте с глупости" и бяха си продължили да си живеят постарому, без да спазват малоyмните мерки, досега да сме забравили за тази "пандемия"...
152
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си Бойко, както всеки път.Мислещ и действащ човек е Борисов.Пак ще спечели изборите.
151
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега държавата върви бавно напред и в правилната посокаБСП иска млади хора и промяна ПИТАМ НА КЪДЕ ЩЕ ЗАБИЕТЕ