От ВМРО вярват: Наборната военна служба ще бъде върната

Според Борис Вангелов това има голям процент одобрение на хората
24 сеп 2020 21:45, Красимир Ангелов
41

Да има доброволна военна служба от 1 до 6 месеца. Това реши на първо четене парламентът. Така всеки българин до 40-годишна възраст ще може да служи в резерва. Победи ли патриотизмът?

Още по темата
"Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба. Тя ще бъде върната, не знам защо политическите сили правят така, че тя да не се въведе отново. Проучванията на Министерството на отбраната показват много висок процент одобрение на хора за наборната военна служба", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

По думите му е приключил периодът, когато масово се бягаше от армията. Той поясни, че в момента има действаща кадрова армия и резерв, който е от доброволен резерв и запас. Поради това, че е прекъсната наборната военна служба в момента има все по-остаряващи хора на военен отчет, посочи народният представител.

"Резервът се състои от доброволен резерв и запас. Доброволният се състои от активен резерв и на разположение за активен резерв. Ние въвеждаме срочна служба в доброволния резерв. Това значи 6-месечна служба в поделение, пълно възнаграждание за звание и длъжност, времето в казарма ще се зачита за трудов стаж", допълни депутатът от ВМРО.

Вангелов подчерта, че не всяка длъжност ще изисква еднакво времетраене на обучението - затова службата ще е до 6 месеца.

"След тези 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна служба без конкурс. Той има право и да кандидатства с предимство в държавна администрация, структурите за сигурност. В доброволния резерв ще бъдат обявявани със заповед свободните длъжности", отбеляза Вангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само ще ви кажа, че на Каракачамов и другите му подобни, децата им няма да ходят на задължителна наборна служба. И на война няма да отидат. Ще се скрият като мишки.
35
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Тези които предлагат задължителна наборна служба да ли са ходили в казарма или искат да ремонтират срутените казарми за да вземат комисонни.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредното много тъпо предложение от псевдопатриотите.
33
2
 
2
 
! Отговори
Е па преди 1 месец
До Анонимен
Ще настаняват войската по курортите и къщите за гости. Има леглова база за едномилионна армия. Само войници няма, но и това е поправимо. Ще раздадат български паспорти на бежанците и готово. Те затова ги вкарват. После ще ги пуснат да оправят и ДНК-то на народа. Мача е игран, само ние си мислим, че може нещо да се промени в наша полза. По-лошо ще става! Ще видите, тъй като всичко ще приключи в рамките на 1-2 години.
32
0
 
3
 
! Отговори
Травмиран е човека преди 1 месец
До Стоян
Но според мене травмата му не от РПГ, а от гаврата на старите войници. Нежната му душа не е понесла задвратниците, сапунката и чанча и се е травмирал човека за цял живот. Прилича на разтревожен таралеж. По-важното е обаче, че е станал "войвода", като всичики истински мъже в тази организация сега, воглаве с дебелата Каракачанка и нежната Ангелинка – скатавката. Позор и посмешище за ВМРО!
31
0
 
8
 
! Отговори
Защо до 40 години? преди 1 месец
Значи Ангелинчето Джамбазка пак ще се измъкнеот казармата, тъй като е родена 1979 година!
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само това остана да направят нещасните патриоти вемереовци. то държавата вече е тотално пропаднала и като върнат наборната служба ще стане наркогей свърталище
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До няма шанс
Може би това е идеята, да обърнат резбата и да станат модерни европейци. Пък някой може и до холивуд да стигнат, там сега само такива търсят.
28
3
 
7
 
! Отговори
Няма шанс преди 1 месец
Много ми е интересно, как някои разсъждават, че като отидат момчетата в казарма, щели да станат мъже и ще има по-малко обърнали резбата, еми за тяхна информация най-големите извращения се случват в казармата и педе**си е имало пред 20год. има ги и сега! Самото общество е друго и то не само в Б-я а в цял свят е така и казармата няма да промени нищо, освен още една ниша за точене на пари!
27
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 1 месец
Борис Вангелов е служил в ШЗО и е имал травма след стрелба с РПГ. В школата службата беше доста тежка.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наборната служба изисква освен закон и пари, материална база, достатъчно обучители и здраве на младежите. От сегашните младежи поне две трети са хилави/ дебели, болнави или с наркотични зависимости, отделно лигавщината. Навикнали на угаждане и глезене вкъщи и в училище. Преди 100 -150 години се е почвало от гимнастически дружества. Сега за якост ги насочват към бой/ни (спортове), където се подвизават и тъмни елементи.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искали наборна служба, но Каракачанов разпродава ударно военни имоти на народни цени за определени хора.
24
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
- Малей, на военните пенсионери как им се смучат милиони от държавния бюджет - просто не е истина. И тия ВМРО са едни дърти комунисти дето наготово само лапат народни пари...
23
0
 
10
 
! Отговори
Що го нема преди 1 месец
Ванче Михайлов да им резне алчните тикви.
22
0
 
17
 
! Отговори
За всеки доброволец преди 1 месец
Една бутилка гроздова и торбичка БИЛЛА с лакомства. Това е тайната на ВМРО.
21
3
 
8
 
! Отговори
ако сме умни преди 1 месец
българите ако сме умни ще направим следното не ни трябва армия трябва да вложим малкок повече пари за самолети и стратегически оръжия също и за ПВО
нищо друго не ти триябва
купуваш стотина балестични и ги позиционирасх към няколко града които са "вражески" и можеш си правиш каквото искаш ако имаш добра отбранителна система ПВО + авиация не ти трябва за малка държава нищо друго
20
5
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Вън наричащите Европа своя родина.
19
1
 
8
 
! Отговори
баси смеха верно преди 1 месец
и от кога ще зашитават родината, ако са задължени трябва да е само за защита на родината неможе да ги пратиш на мисии на НАТО някакви мекерета абсурд
та от кой ще я защитават от руснаците ли, че те 1/3 от българите са болни от русофилистия няма да вдигнат нож ония даже да ги еббат от задд
от турците ли: 1/3 са с турски произход същата работа
от кого ще бранят родината нещастните наборници не ми е ясно
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А инфраструктура и възможности има ли ? Или са самп предизборна 'претоплена' манджа ?
17
1
 
26
 
! Отговори
ххахахахахахха преди 1 месец
защо ме разсмивате бе
и кой ще иде да служи и как ще го задължите
аз съм бил в казарма 2 години и мога да ви каже че сегашните 18-19 годишни мекерета няма да издържат и 3 дни ще започнат да се самоубиват като им дадете оръжие
много сте наивни ако мислите че това може да стане
наборна служба може да има само на доброволен принцип .... на задължителен забравете