От ВМРО вярват: Наборната военна служба ще бъде върната

Според Борис Вангелов това има голям процент одобрение на хората
24 сеп 2020 21:45, Красимир Ангелов
41

Да има доброволна военна служба от 1 до 6 месеца. Това реши на първо четене парламентът. Така всеки българин до 40-годишна възраст ще може да служи в резерва. Победи ли патриотизмът?

Още по темата
"Надявам се това да е стъпка към наборната военна служба. Тя ще бъде върната, не знам защо политическите сили правят така, че тя да не се въведе отново. Проучванията на Министерството на отбраната показват много висок процент одобрение на хора за наборната военна служба", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Борис Вангелов.

По думите му е приключил периодът, когато масово се бягаше от армията. Той поясни, че в момента има действаща кадрова армия и резерв, който е от доброволен резерв и запас. Поради това, че е прекъсната наборната военна служба в момента има все по-остаряващи хора на военен отчет, посочи народният представител.

"Резервът се състои от доброволен резерв и запас. Доброволният се състои от активен резерв и на разположение за активен резерв. Ние въвеждаме срочна служба в доброволния резерв. Това значи 6-месечна служба в поделение, пълно възнаграждание за звание и длъжност, времето в казарма ще се зачита за трудов стаж", допълни депутатът от ВМРО.

Вангелов подчерта, че не всяка длъжност ще изисква еднакво времетраене на обучението - затова службата ще е до 6 месеца.

"След тези 6 месеца резервистът ще има право да кандидатства за кадрова военна служба без конкурс. Той има право и да кандидатства с предимство в държавна администрация, структурите за сигурност. В доброволния резерв ще бъдат обявявани със заповед свободните длъжности", отбеляза Вангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ще ви кажа, че на Каракачамов и другите му подобни, децата им няма да ходят на задължителна наборна служба. И на война няма да отидат. Ще се скрият като мишки.
30
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тези които предлагат задължителна наборна служба да ли са ходили в казарма или искат да ремонтират срутените казарми за да вземат комисонни.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното много тъпо предложение от псевдопатриотите.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само това остана да направят нещасните патриоти вемереовци. то държавата вече е тотално пропаднала и като върнат наборната служба ще стане наркогей свърталище
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До няма шансМоже би това е идеята, да обърнат резбата и да станат модерни европейци. Пък някой може и до холивуд да стигнат, там сега само такива търсят.
26
3
 
8
 
! Отговори
Няма шанс преди 3 години
Много ми е интересно, как някои разсъждават, че като отидат момчетата в казарма, щели да станат мъже и ще има по-малко обърнали резбата, еми за тяхна информация най-големите извращения се случват в казармата и *****си е имало пред 20год. има ги и сега! Самото общество е друго и то не само в Б-я а в цял свят е така и казармата няма да промени нищо, освен още една ниша за точене на пари!
25
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Борис Вангелов е служил в ШЗО и е имал травма след стрелба с РПГ. В школата службата беше доста тежка.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наборната служба изисква освен закон и пари, материална база, достатъчно обучители и здраве на младежите. От сегашните младежи поне две трети са хилави/ дебели, болнави или с наркотични зависимости, отделно лигавщината. Навикнали на угаждане и глезене вкъщи и в училище. Преди 100 -150 години се е почвало от гимнастически дружества. Сега за якост ги насочват към бой/ни (спортове), където се подвизават и тъмни елементи.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искали наборна служба, но Каракачанов разпродава ударно военни имоти на народни цени за определени хора.
22
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Малей, на военните пенсионери как им се смучат милиони от държавния бюджет - просто не е истина. И тия ВМРО са едни дърти комунисти дето наготово само лапат народни пари...
21
0
 
10
 
! Отговори
Що го нема преди 3 години
Ванче Михайлов да им резне алчните тикви.
20
0
 
17
 
! Отговори
За всеки доброволец преди 3 години
Една бутилка гроздова и торбичка БИЛЛА с лакомства. Това е тайната на ВМРО.
19
3
 
8
 
! Отговори
ако сме умни преди 3 години
българите ако сме умни ще направим следното не ни трябва армия трябва да вложим малкок повече пари за самолети и стратегически оръжия също и за ПВОнищо друго не ти триябвакупуваш стотина балестични и ги позиционирасх към няколко града които са "вражески" и можеш си правиш каквото искаш ако имаш добра отбранителна система ПВО + авиация не ти трябва за малка държава нищо друго
18
6
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Вън наричащите Европа своя родина.
17
1
 
8
 
! Отговори
баси смеха верно преди 3 години
и от кога ще зашитават родината, ако са задължени трябва да е само за защита на родината неможе да ги пратиш на мисии на НАТО някакви мекерета абсурдта от кой ще я защитават от руснаците ли, че те 1/3 от българите са болни от русофилистия няма да вдигнат нож ония даже да ги еббат от заддот турците ли: 1/3 са с турски произход същата работаот кого ще бранят родината нещастните наборници не ми е ясно
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А инфраструктура и възможности има ли ? Или са самп предизборна 'претоплена' манджа ?
15
1
 
26
 
! Отговори
ххахахахахахха преди 3 години
защо ме разсмивате беи кой ще иде да служи и как ще го задължитеаз съм бил в казарма 2 години и мога да ви каже че сегашните 18-19 годишни мекерета няма да издържат и 3 дни ще започнат да се самоубиват като им дадете оръжиемного сте наивни ако мислите че това може да станенаборна служба може да има само на доброволен принцип .... на задължителен забравете
14
7
 
16
 
! Отговори
До скептик преди 3 години
От кого да я защитавам бе? От умниците дето гласуват за поредния спасител? От внуците на комунистическия номенклатур? От руските резиденти рубльовци? Айде върви си ощастливи възходящата от първа степен. Моята родина е Европа. Враговете на ЕС са моите врагове. Плоскомозъчните няма да разберат и ще цъкат минуси.
13
11
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Пич ВМРО неьсастока, но щом щесе отказваш от гражданство за да не бъдеш защитник на родината, прав ти път, б-к-л-у-к
12
3
 
18
 
! Отговори
Айде хаирлия преди 3 години
И на всеки новобранец ще накичват на рамото торбичка от била. То всъщност само трудоваци ще има, щото ако върнат наборната всички не от махалите ще се откажат от бг гражданството. Сигурен начин за окончателна романизация на татковината. Случайно? Агент Дончо-Иван знае.