БСП провежда 50-и юбилеен конгрес

Ще бъде избран Национален съвет на БСП
26 сеп 2020 08:16, Елка Василева
70
БСП провежда 50-и юбилеен конгрес
Снимка: архив, БГНЕС

Петдесетият юбилеен конгрес на БСП ще се проведе в събота и неделя.

На форума на БСП  ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България”.

Ще бъдат разгледани и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Ще бъдат избрани Национален съвет на БСП, председател на общопартийната контролна комисия на БСП и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Още по темата

Въпреки че преизбирането на Корнелия Нинова за председател на партията е успех, то поражда нови линии на въпроси както сред конкурентите ѝ, така и сред част от членовете на БСП.

Дали левицата ще бъде по-силна? Ще успее ли да се впише в политическата ситуация и да натрупа доверие сред повече избиратели?

Пред БНР в петък Янаки Стоилов изрази очакването си за сериозна работа на конгреса. „Искам да доминира конструктивен и критичен дух. Има проблеми с реализацията на документи, когато е на власт. Важно е конгресът да набележи тази политика и да излъчи тези хора за колективно ръководство на партията, които искат и могат да осъществят такава политика, която да бъде подкрепена от повече лявооринетирани хора в България“, каза Стоилов.

Според него е крайно време БСП да покаже, че е социалистическа партия в своята реална дейност.

Депутатът Филип Попов коментира, че БСП е сплотена, „но няма място за предатели“. „Партията е мобилизирана и сплотена, готова за избори… Корнелия Нинова успя да консолидира БСП… В партията има място за всички можещи и знаещи хора, искащи да работят за БСП. Тези, които защитават частни бизнес интереси, нямат място, защото не са свободни. Няма как да защитават интересите на партията, когато са зависими“, каза Попов.

Чавдар Георгиев очаква сериозен анализ за здравето на БСП. „БСП е изправена пред важни предизвикателства, свързани с общата обществено-политическа обстановка. Към този момент не се доказва като водещата партия, която може да поведе обществото в борбата срещу корупцията и да се появи като алтернатива на днешното управление... На мястото на Корнелия Нинова не бих се чувствал добре при такива показни резултати, които бяха предизвестени. Беше ясно, че няма реална конкуренция. Този избор беше излишен. Ще сгреши, ако си помисли, че наистина партията стои монолитно зад нея. Ще направи и друга грешка, ако се опита на базата на тези резултати да потуши всякакво инакомислие“, каза Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Хей! Знаете ли, че думичката В.ЪН е *** дума? Сложиха ми звездички за тази дума тук! ха-ха-ха...Никакво в.ън значи за БСП, страхуват се от тази думичка...НЕ.год.ници...В.Ъ.Н от всякъде - всяка ж.а.б.а. да си знае гьо.ла и БСП на бу.ни.ще.то на историята!
28
12
 
3
 
! Отговори
До Диана преди 3 години
Точно като ГЕРБ
27
3
 
13
 
! Отговори
Диана преди 3 години
*** са БСП, цялата им партия! Когато трябва да се поеме отговорност за дайствията на партията им до 1989, ама те не били от тази партия, значи, били друга партия сега...А когато трябва да използват електората на тази "друга партия", а, ние сме старата партия, значи, ние сме на 150 години, значи...Това е такова безсрамие, че просто нямам думи...БСП на СЪД! Народен Съд, значи! Съсипаха народа, съсипаха страната, но те са висша класа, значи - НА ***!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*управлява
25
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кого да ни оправлява? Американците?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До закриването на БКПНищо ново не могат да измислят, защото те мислят само за власт и как да излъжат другите, че мислят изобщо - на тях им дай да копират.За тях ние сме много малка държава и трябва да лижем зад.ници значи. Такива от всякъде ги мачкат, а те мачкат народа и народа наистина трябва да ги дос.мачка най-накрая..На.гли лъжци, мръ.сни интри.ганти и комб.инатори - вън от политиката! Който не може да си каже истината сам, някой трябва да им я каже.Не може слепи и глухи да правят политика
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
diado dogi sha gi rasi s bosilek i svetena voda...toi nali e filosof na vodite...
22
4
 
6
 
! Отговори
комшулук преди 3 години
Сега е ред на Турция да ни освободи с американска подкрепа! Смърт на русофилите!
21
3
 
11
 
! Отговори
Никога комунизъм преди 3 години
До Дядо СоциДано да им е за последно! Откога го мечтаем! Смърт на предателите-платени русофили!РУШИТЕЛИТЕ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ - московците враг1 Турция ни бранеше!!!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ubileen kongres na falshifikatorite i teroristite v rbg...:-)))po majki li se razbirat otvan? :-)))
19
3
 
4
 
! Отговори
разликата преди 3 години
До ФАКТ5 века настоящо турско - прираст и благоденствие а 45 години светло бъдеще и упадък
18
2
 
12
 
! Отговори
закриването на БКП преди 3 години
До Дядо Социнастъпи! Какво ли ново име ще измислят? тесни,широки,болшевики,меншевики,есери
17
3
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
500-ПРИ ВЛАСТТА НА. СУЛТАНА, СА НИЩО, ПРЕД 50-Г.РУСКИ КОМУНИЗЪМ!!!!А, В ЕВРАЗИЯТА.... ТОВА ВИ ЧАКА!!!!
16
1
 
17
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Български Срам и Позор.............
15
5
 
10
 
! Отговори
безродници! преди 3 години
Тяхната родина е СССР. Предпочитам майка Турция дето 5 века ни изгледа и опази....
14
1
 
10
 
! Отговори
последен валс преди 3 години
бързо го забравихме!
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бсп ще види победа на изборите, ама през крив макарон!
12
1
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Малийй, тези не са наконгресиха.
11
2
 
13
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Дано да е последен.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе какъв е тоя 50-ти конгрес? Едно време, преди 1989 г. помня, че конгресите бяха 13. Как така за 30 г. станаха 50? Да не е имало по 2 конгреса на година?