Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила

Не излъгахме 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви тя
26 сеп 2020 13:16, Елка Василева
89
Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, че ще работи за превръщането на БСП в първа политическа сила в България и отчете постигнатото за последните четири години.

Поставихме си шест задачи преди четири години и ги изпълнихме, заяви Нинова в политическия си доклад на форума. Още през 2016 г. обявихме, че правителството на Борисов е вредно за държавата и я води към катастрофа. Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този модел на управление и го изпълнихме, заяви Нинова. Тя отбеляза, че само за 44-то Народно събрание са внесли пет искания за вот на недоверие.

Парламентарната група превърна програмата на партията в реални законодателни действия, беше изключително активна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, коментира Нинова.

Още по темата

Председателят на БСП припомни, че не са приели предложението да имат председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов. По думите й това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Не излъгахме един милион българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви Нинова, цитирана от БТА.

В последните четири години държавата се управляваше от нова тройна коалиция - официално от ГЕРБ и "Обединени патриоти", с неофициалната подкрепа от ДПС и услужливата на "Воля". Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме и това дължи на всички вас - социалистите в цялата страна. Заедно показахме, че за нас политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората, каза Нинова.

В момента само БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България, каза лидерът на социалистите. Според нея не бива да има битка между поколенията в партията, а приемственост. БСП е единствената нелидерска партия, отбеляза Нинова и посочи въведено ограничение от два мандата за председател на БСП.

Тя посочи, че за първи път в 130-годишната история на партията социалисти са провели успешно прекия избор за председател на БСП. "Благодаря ви за голямото доверие, с което ме избрахте. Приемам го като огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България", заяви Корнелия Нинова пред делегатите.

Имаме право да претендираме, че ще сме автентични вносители на промяната, посочи тя. Нинова заяви още, че не искат да "яхат" протеста за оставка на правителството, но го подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
28
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
тази дама да е на чело на БСП е страхотно! Защото с нея на чело, власт няма да видят НИКОГА. Така че, нека да е на чело!
49
0
 
20
 
! Отговори
Анатема ОФСО преди 3 години
Приключи.Остават мечтите.Трябваше с ритници и с камъни да бъде изгонена от Позитано за да има някакъв шанс БСП-то на следващите избори.
48
0
 
22
 
! Отговори
я па тая преди 3 години
е до сега не работеше ли за това ?!
47
1
 
25
 
! Отговори
Ако това стане, преди 3 години
явно народът е много заблуден,няма интелект и памет,не си спомняуроците от историята,не е наясно с уродливата фарисейска роля наБСП.Тогава ще си заслужаваме руменчовците,зарковци,добревци ицялата клика пинчери на КН,както и отлъчената ММ,убита от системата,лъжещи и мажещи.Истината няма да е обективна,а субективна.Властта езло,но БСП на власт е най-злото,което може да се случи.Моля ти се Боже,спаси ни от тях,от това отвратително,сатанинско зло.Ако не го направиш,наказанието ти е прекалено.
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожа Лъжа не била излъгала, да бе да. След толкова много лъжи почнала вече сама да си вярва.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДу Пи Се на Доган, това я чака.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Parva...otzad napred li? Ili... parva i otzad Nejni Ali...?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toz pat she okradat i iznacionalizirvat i carkvite s zlatnite kubeta, arhitekturi, gerdani, rokli, garderobi, kinkaleria, parfumeria, leiarni, galeristi, kripti, hoteli, magernici, pivnici, birarii, vinoteki, bijuteria...
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко едно правителство на БСП е национална катастрофа
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са отдавна морално остарели и изхабени,ако те дойдат на власт ще върнат дървеното рало.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да стане първа политическа сила, но заслугата няма да е нейна. Всички знаете защо.
39
0
 
29
 
! Отговори
арматуриста преди 3 години
До строител. Ей,неграмотен комунист.За какви 400 километра магистрала говориш по Тошовият социализъм до Витиня? До Варна са 500 километра.Беж в пети клас да разгледаш картата на България!
38
3
 
34
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Корнелия бе член на БКП,БСП,СДС,а сега лидер на БСП "Столетницата,"разбирай БКП комунисти.БКП е обявена през 2000 година като престъпна партия от парламента.Лустрация на БСП( БКП), отговорна за хилядите убити българи,след кървавият преврат през 1944 година.
37
20
 
3
 
! Отговори
строител преди 3 години
е бай Тошо Започна магистрала Хемус през 1976г и направи най-трудния участък-Витиня.При дължина 418 км за 44 г са построени.....178 км.Ако строителството е със същите темпове,очаква се следващите 100 години да бъде завършена
36
0
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Че тя досега не работеше ли за същото? Май не ѝ се получава :)
35
26
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Като се има в...предвид,че партийният феодал Боко Кюлчето ще е с половин електорат на следващите избори,защото Цветанов,ще ги...отцепи,Корнелия е права.А и кой ще гласува за...измамник,присвоил незнайно колко държавни пари.
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля опишете тук какво е създала, построила, нещо хубаво - БСП= пример построихме магистрала,мост,метро,зала, газов хъб, ремонт,саниранеако е повече от ГЕРБ и коалиция ще гласувам за васи много други хора щяха да го направят
33
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква е новината? Досега Корнелия друго ли е правила? Тя е безсилна, безидейна и затова винаги прибягва до лъжи и манипулации.
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само с лаене и фръцкане не става.Трябва и акъл и подкрепа.И мангизи,не на поседно място.
31
0
 
28
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Корнелия е голяма шегаджийка или много задръстена с "Марксизъм,Сталинизъм,Ленинизъм". Преди номерът на комунистите минаваше при " краварката Милка" Тя разбра,че нема да го има"Зрялото социалистическо общество", което и обещаваше селският партиен секретар.Той продаде кравите и стана милионер,а краварката " духа супата".