Заседава 50-ти Конгрес на БСП, Миков отказа да е в ръководството

В него обаче влязоха Сергей Станишев и Георги Пирински
Обновена: 26 сеп 2020 11:37 | 26 сеп 2020 11:36, Елка Василева
68

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Започна заседанието на 50-ия юбилеен Конгрес на БСП в зала 1 на НДК. За делегати са избрани 976 души, от тях до момента са регистрирани 793. Има необходимото мнозинство и можем да започнем работа, обяви председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя съобщи, че делегациите от Ловеч, Видин и Монтана закъсняват поради метеорологичните условия.

Ръководството на 50-ия Конгрес беше допълнено с бивши председатели на партията и на Народното събрание - Сергей Станишев и Георги Пирински. Част от него стана и кметът на Перник Станислав Владимиров.
Михаил Миков също беше предложен да влезе в ръководството на Конгреса. Той обаче отказа. Благодаря, не желая да участвам в това ръководство, заяви Миков.

Очаква се на форума да присъстват над 500 гости - близо 40 представители на дипломатическия корпус, кметове, интелектуалци, хора на науката и културата, депутати от Великото народно събрание, представители на Парламентарната група на "БСП за България", евродепутати, общински и областни председатели на БСП от цялата страна, предаде БТА. Заради извънредната епидемична обстановка, в която се провежда форумът, за присъстващите са осигурени маски и дезинфектанти.

Дневният ред предвижда да бъде представен политически доклад, който включва отчет на Националния съвет на БСП и на ПГ на "БСП за България". Ще бъде разгледан и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП. Ще бъде избран Национален съвет на БСП и председател и членове на Общопартийната контролна комисия на партията. Очаква се гласуването да започне в 20.00 часа днес.

Конгресът на левицата се очаква да обсъди Резолюция срещу проявите и настъплението на неуважено и неонацизма в Европа, както и Политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика. Делегатите ще разгледат и Резолюция към нова политическа програма "Социализъм в 21 век".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tija piandura da se pensionira e po dobre gergov svinara ot plovdiv pak ok s ninova
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като броим всички конгреси на терористичната партия БКП-БСП сме много зле. Тази партия е виновна за стотици хиляди избити хора без съд и присъда.Тодор Живков предлагаше да станем 16 република на СССР. Г. Димитров искаше да правим конфедерация с Югославия. Е сега какво искаме, ами пак с Путин където убиват с Новичок, ама не знаят дали човека сам не се е самоубил като си свари чай с Новичок. България е обречена.
23
0
 
2
 
! Отговори
ПОЗНАВАЧ преди 3 години
До СимпатизантКинти бре!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 36И кои са преобразените нови лица. Че нещо все едни и същи ми изглеждат. Просто им поразмениха постовете
21
13
 
4
 
! Отговори
Симпатизант преди 3 години
Всичко е добре. Нинова преобрази партията. Само много хора не разбираме защо от БСП народните представители стоят още в този парламент! И без това там нищо не зависи от тях, само да държат някакви никому ненужни речи, това не го разбираме! Мястото им е навън при хората, протестиращите ги призовахме да блокират този изчерпал се парламент! Още малко ще ги чакаме и после ще им обърнем гръб на изборите!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са мухлясали мозъци.От тях нищо позитивно няма да излезе.
19
8
 
3
 
! Отговори
БСП е член на ПЕС преди 3 години
До Анонимен 27: БСП е европейска социалистическа партия, член на ПЕС. А Станишев дори е председател на партията на европейските социалисти. По време на управлението на БСП България стана член на ЕС.Така че остави историята на историците. В Чехия, Полша и Унгария може и да нямат комунистически партии но социалистически имат. От 1989 година до сега са минали вече 30 години.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гергов бил болен от Ковид и щял да гушка букета. поне така се говори.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България никога няма да се оправи. Чехия, Полша, Унгария и др. изхвърлиха на политическото бунище комунистическите партии и сега са истински Западни Държави. При нас в света ще умре последния комунист, а дотогава БКП ура....аааа БСП ура...а...а и т.н.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава смешна партия всички се крият под полата на една жена.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заседавайте, че кухия р.апон, който издигнахте,ще ви дръпне килимчето и избирателите!
14
7
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Без Миков?Голям праз , един пияндурник по-малко !Ще се намерят други пияндета от Северозапада , пущиняци мнооого!
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ще ми е какви ще ги говорят и в частност Нинова, когато се окаже че нямат милион гласове.Колко избори загуби, като заявката винаги бе за повече гласове от реалните. И на следващите избори ще е така. Тупа топката, лидирайки партия с падащ тренд.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са толкова умрела партия, че едва мърдат...Спомням си как авторът на монографията за униформата в Съветската армия ,ПРЕМИЕР на България Съргей Сатанишев беше унижен да чака като пале 4 часа пред кабинета на Плешивата Борджия с Високите токчета. Срамммммммм....Айде измитайте се къмту Сайберия...
11
11
 
16
 
! Отговори
Живите мъртви преди 3 години
Тъкмо са се събрали - да обявяват закриването на Партията! Откога ги чакаме!129 г. вредене на България стигат!Resident evil
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мише ти пък къде се тикаш?
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
путин сказал- корни будет ! ну,нравится ему ета женщина - не жалко денги потратиш .а,вот радев пака ничево , но скоро можна поменят ,если нужно
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Offshornata partia kamikadzeta, deto niakoi im sipva pogreshno pari...tia harchi dovolno i se prestruva na sliapa, gluha, niama...
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социализъм в 21 век има в Китай,Северна Корея,Куба и Никарагуа.На там ли ще ни води БСП.Тези хора са и вреднинза Ес и Нато и трябва да бъдат забранени!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ближем Сладолед на Поразия.