Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Време е дъ съ почистят "Авгиевите обори", че многу "тор" съ натрупа...
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахаха Посотооо - Какво пролетно почистване на есен?Гледай да не прочете коментара ти доктор Румен Радев, че току виж ти е лепнал диагноза делириум.:D
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиДПС с всички управляват, не си мисли че е само БСП :) Защо Доган е недосегаем през всичките тези години, размърдай малко сивото вещество в мозъка ти :)))
74
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
има некво раздвижване в бесепето..Видя са първо с начина,по който си избраха Нинова..Сега правят някакво "пролетно почистване",което не е лошо!..Гибелта на всяка една формация е следствие на неусетното "закостеняване",а както виждам,бсп са решили да строшат порочната традиция...това ще се брои в техен "плюс"..Мисля,че са започнали да обмислят нещата преди да вземат каквото и да било решение.
73
2
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Да се надяваме че ще имаме и Нов Главен Прокурор ######Спокойно другарю.Ще има ,ама като изтече мандата на настоящия.
72
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиВ сравнение с катастрофалното и силово управление на ГЕРБ, БСП са ангели!
71
3
 
13
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Дреме ми за БСП. Нямат нищо българско. Управляваха с ДПС, премиер беше украинецът Сергей Станишев и влязоха в коалиция с НДСВ и царят, който не е българин на 100%. Въведоха плосък данък по времето на Станишев и изтеглиха 10 милиарда заем по времето на Пламен Орешарски. С нищо хубаво няма да ги запомним.
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви неудобни си били заминавали? Каквото могли, са направили. Видяно е за десетилетия. Колко души са привлекли и обучили Мерджанов, Пирински, Божинов, Дърева? На години са вече, да работят в теоретичния отдел при добро желание. Не мисля, че новото ръководство ще игнорира интелектуалния капацитет на кадрите си.
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКато си написал това,кажи и кой най-много краде,защото не е БСП,най-крадливи са от ЕНП.
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ,Румен Гечев, Янаки Стоилов,Овчаров,Паскалев ,Лечева-НОВИ ЛИЦА.БРЯХ,ами то само младежи около 25-30 год са избрали.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов готви Ресто с акция във Варна за "паралелната държава" на конгреса. БСП се финансирала от контрабандни канали."Къде не участват тия - в цигарите ли, в схемите с китайско карго ли, спираме ги на едно място, появяват се на друго - от Видин и Лом до Варна и Бургас".Бесепарите крадат паралелно с нашите далавераджии,а го играят опозиция",заяви гербаджия от Варна, който е в час със задкулисните схеми.Цирка е пълен.Моля изчакайте реда си-не се бутайте!Билети ще има за всички!Другите на крак мак
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е Мухаил Миков? Може да е пиянде, но винаги е прав, когато казва нещо.
64
4
 
2
 
! Отговори
Обяснявам 3: преди 3 години
Сакскобурга според международното право, военният трибунал в Хага и международният съд за правата на човека е : кървавопревратаджия, женоубиец, окупатор и военнопрестъпник и мародер заедно със своите приятели- наказанията са както следва: - смърт чрез обесване, 25 години тъмничен затвор в строг режим и глоба в размер на 600 милиона български лева. Моля заседателите да се оттеглят за окончателна присъда, приставите да отведат обвиняемия в Хага.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари,партизанин за бой се стяга, храстите шумят.Пратизанин редиците си стяга, дано да е за последен път.Пратизанин държавата разграби и мандрите са празни вече.
62
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 3 години
Никой от младежката листа не е получил повече от половината гласове :D Ами това не е младежка партия.Какво младежко БеСеПеее ви гони?Вие видяли ли сте ку.че да изпусне ко.кала? Младежите в БСП са за параван.Да се лъжат хората, че има попълнения и партията.Едно вореме беше същото на тези пленуми.Декларацията "Промяна за България! Сега"- За промяна пеят от 1989, но такава няма.Всичко е проформа. Човешко е да се греши, но работата отива на зле, когато гумата свършва преди молива.
61
4
 
3
 
! Отговори
Обяснявам 2: преди 3 години
Лобито на Сакскобурга в България уби и Людмила Живкова - приемете го като партия шах - Тодор Живков, Людмила Живкова - бял цар, бяла царица - да се убие Живков беше прекалено очевидно, но дъщеря му - претърпяла катастрофа и болна е била лесна мишена. Сега ясно ли ви е "добрият цар" какви още ги свърши с омразата си към България и българският народ и пълната му липса на каквато и да е било кръвна връзка и българска кръв в ДНК-то му. Колониалният вицекрал Сакскобурготски мрази своите поданици!
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука един писал за мафията на прехода. Ами да ти спомена няколко имена: баневи, арабаджиеви, ветко, вълчо, миню, черепа, цветан василев, прокопиев, маджо, бенчо, гущеров, ганчев, киро гела. Няма да пиша за тези дето ги гръмнаха.Сега Геша иска да окошари някои от тези хубавци, обаче протестиращите мършуляци му искат оставката! Е? Знаем ли какво всъщност искаме?
59
3
 
7
 
! Отговори
Обяснявам: преди 3 години
САЩ и Сакскобурга имаха общи интереси: САЩ да направят мръсно на СССР, Сакскобурга да "си върне" България. По времето на студената война за да се случи това трябваше да се случат няколко неща. Трябваха поводи, а не причини. Людмила Живкова беше основният прогресивен реформатор в България, а Георги Марков беше най-големият български патриот, който мразеше социалистическия режим, но обичаше страната си. Сакскобурга уби Марков и го лепна на режима на Живков, повярваха му - режима загуби основата си
58
1
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Егати мафията Бриго Аспарухов мислех, че е умрел и жената на Манол Велев, а Весела лечева, апропо той жив ли е още или е в кома, какъв чуден гангстерски съвет само.