Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 59- Ама българи обучени да служат на Партията независимо как се е пребоядисала-говорим за кадри чужденци- датчани , финландци , норвежци ,швейцарци хора на които шуробаджанащината не влияе НЕ Сменяй темата заем защо го правиш
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов"Достатъчно, за "новите" лица. Тия вече и осъдени политици взеха да си вкарват в пленума.
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Империята (***) отвръща на удара!
54
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е човек на Бойко! Нямам друго обяснение за изключително некачественото управление и представяне на бсп.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези още говорят за ветерани.Цялата им партия е от вете.рани. Интересно защо Радев и Нинова воюват? В Боровец Нинова върна ресто на Радев заради сватбата на Йотова, където на една маса бяха Гергов и Радев.Двамата не са говорили месеци наред, а самият Радев направи всичко възможно, за да се дистанцира от Нинова.Изгонването на Калоян Методиев от Президенството е именно знак за напражението между летеца и Нинова. Още повече, че около преди 2 месеца Методиев бил засечен на обяд с Корнелия.
52
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щеше ми се бсп да не е толкова пyмияpcка структура, за да има реална опозиция на герб, но нейсе. Отлага се за неопределено бъдеще. В бсп има свестни хора, но в тая мpъcoтия няма как да оцелеят и да изплуват.
51
11
 
7
 
! Отговори
ДО 49 преди 3 години
Прав си - Трябва да има Ревизия на Прехода - Но Борисов и Гешев не са Съгласни - БСП многократно внася законопроекти в Народното Събрание за Международно Разследване на Мафията в Прехода - Да ама Не - ГЕРБ отхвърляха тези законопроекти .Разбираш Ли ?
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова направи апарата на тази партия, като единствен смисъл за съществуването и. Тази партия няма идеи и виждане, какво трябва да прави утре, камо ли след пет години.
49
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Част от мафиоти те като Дъбов са отпаднали. Но други като инженерите на мутри ските структури като Бриго Аспарухов, Евгени Кирилов, Гуцанонов остават. Затова лозунга на БСП може да бъде: "мутрите вътре! ". Интересно къде е олигарх Гергов?
48
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начело с Нинова, тая партия е обречена.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО42 Коя е тази партия? Всички , и нова да излезе, са производни на БКП това е измислено от ко..му..ня..ги..те да лъжат ЕС уж че тук има многопартийност- ИСКА се ТОТАЛНА ревизия на прехода с прокурори от чужбина , разследващи , полицаи ,икономисти- всичко от вън ,за да няма заключение че направеното до сега е "Законно" абсолютно нова конституция и поне 4-5 години експертен кабинет с действащи лица Също от чужбина едва след това може да се мисли ,че "Авгиевите обори" някак са прочистени
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще даде отчет за изчезналите пари от касата на БСП?
45
3
 
11
 
! Отговори
браво преди 3 години
Нинова ба маата на партията, и на тези които я направиха лидер на БСП. БСП не се цепи. Тя се е цепнала на две, което за държавата е добре.Според новата програма БСП трябва да победи ДПС. Новите звезди на червените са Крумчу, и Плюнката. Щом лидерът на ПЕС не е избран, социализма вече е пре бан.
44
16
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Браво на Корнелия Нинова - изгони от Партията Некъдърните и Корумпираните - Успех .Ще видим как ще се подреди Народното Събрание след Новите Избори .Да се надяваме че ще имаме и Нов Главен Прокурор - Европа подкрепя Промените .
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после пак да говори Нинова, че изборите били нечестни.Цялата и пропаганда е прозрачна.Тя вкара урни по домовете на хората преди седмици и имаше скандали за множество нарушения.Онези 81%, които уж я подкрепили са парлама.Няма такъв филм.Опозицията на Нинова е вътре в партията.Тези хора сега останаха извън пленума.Всичко е стъкмистика в тази партия.Тодор Живков в последното си интервю през 1997 каза ясно-НЯМА БСП.БСП Е БКП.Интервюто е налично в Ютюб.Стойчо Керев е записал всяка дума на Живков.
42
3
 
20
 
! Отговори
678 преди 3 години
БСП са организирана престъпна група начело с башприватизаторката, лъжкиня и крадла. Окради парите на БСП, окраде България, пък плачи за бедните. Парите от касата на БСП са в Америка за къща на отрочето678
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Харакири за партията!
40
7
 
6
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Призовавам Борисов и Нинова да се разберат като мъже.. някъде далеч от парламента. Толкова далеч, че да не ги видим никога повече.
39
1
 
19
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Браво на Корнела направи така че изтони най кадърните си хора , ссамо и само да.затвърди авторитарния си режим на управление.За нея важното е до оцелее , а другите вълци ги яли.Но кокво можи да се очаква от човек " пременил се Илия пак с тия"!
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Р. Овч. от младежката фракция ли е избран !!!?Аман от червени динозавъри !