Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотам ли е докарахме , че такъв човек иска власта в България. Нинова е корумпе от всякъде , а сина и има къща в Америка за 5 милиона долара, е кой е дал парите. Браво познахте от първи път др. Нинова, която милее за бедните и необразовани.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САмо за сибир са такива предатели Нине
35
2
 
16
 
! Отговори
тая преди 3 години
действа по сталински метод ,,има хора има проблеми,, и т.н.
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова ще ви разкаже играта на партийката.Който е к.рал -винаги ще краде.Очилата на дрОгарката Нинова са златни и са 5 чифта.Хотела в Халкидики е само хапка от залъка.Сина и завърши в Америка за 400 000щ.д.Журналистката Татяна Кристи опроверга твърденията, че синът на Корнелия Нинова е учил в САЩ на стипендия. Тя разкри във Фейсбук пост комуникацията си с директор в американския университет Бъркли, според която университетът НЕ ДАВА пари на чужденци.Нинова е г-жа лъжа.Некомпетентна за политика.
33
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До престъпници 29Знаеш ли, 100 пъти да кажеш халва, в устата ти няма да стане сладко! Така че, престани да повтаряш НИКОГА!!! Скоро ще видиш КАК БСП ЩЕ ВИ БИЕ!
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 30Ами има от КОГО да взема пример...............има един който също така прави........."аз съм *** и вие сте прости и затова се разбираме"!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България сичко е наобратно, левите са десни с политика близка до стил Орбан, а десните са леви хаха
30
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** от Крушев 25Знаеш ли, то от тази фалирала в момента държава ЕДВА ЛИ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА СЕ ПАДНЕ! По-надолу няма накъде! Едно искам, Нинова да стане министър-председател и да поиска сметка за 30 милиарда взети заеми от боко!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо е бомбастично.Леля Корни си ги подбира по собствен образ и подобие,"напред към светли бъднини".По скоро към"светли дълбини".
28
6
 
19
 
! Отговори
престъпници преди 3 години
БСП са организирана престъпна група. Начело им е баш приватизаторката. Никога няма да спечелят избори, никога!
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече може да почерпи ГЕРБ за кабинет Борисов 4.
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уррааааа.....ашколсун Нинова!!! Но друго е по-интересно..........сега като наскочат гробаджийските тролчета, като почнат да ронят крокодилски сълзи, ще стане голям цирк! Да не говорим за платените "социолози, анализатори, политолози"......цялата тази шушера, коато ще се "грижи" за "демокрацията в БСП"!!! БСП била авторитарна....странно КАК да наречем тогава партията на гроб, която се ДЪРЖИ САМО на едно лице!
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
завреният зет овладя БСП
24
5
 
22
 
! Отговори
биволицата от Крушев преди 3 години
Какъвто и национален съвет да си изберат, пак няма да са първа политическа сила. ГЕРБ отново ще спечели и то с голямо мнозинство. *** от с. Крушево никога няма да стане министър-председател. Народът няма да им даде право да съставят кабинет, защото *** открадна цяло външнотърговско предприятие, окраде касата на БСП, непрекъснато лъже. Е, такъв човек може ли да управлява, че той ще фалира държавата.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Кирчо Добрев е в управлението, значи ще се цунат с ГЕРБ.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от БСП се вляха в "Републиканци за България"
21
6
 
11
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Браво на Нинова и на твърдите комунисти, изгониха оялите се Станишев, Гергов и необуржоа от червените кариеристи.
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Радев баджанака Георги Свиленски да вземе петела и води хорото!Ихуууууу..ихаха удриииииииии по 1 ракия!450 камъка са пуснали за него...с тези камъни ще потъне БеСеПе - сами ще се у.давят........скоро
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само е Диктатор,той е Карикатура на Диктатор!Питай Биков,нали той го констатира.
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е терористична организация и организирана престъпна група под прикритие финансирана от Кремъл.