Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
15
 
! Отговори
мандраджия преди 3 години
До Анонимен 76Аман от червени мокри сънища!
82
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП/БСП няма нито едно успешно управление в цялата си история. Като започнем с 45 годишният социализъм, който завърши с фалит на държавата и минем през правителствата и на прехода, тях само ще ги изредя. Луканов, Пешо Танкиста, Виденов, Тройната коалиция.....Успех другари, вас винаги ви гонят с камъни като дойдете на власт, ще се радвам да го видя отново.
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова, Овч, Гечев, Гагаузов........смятайте какво крадене ще падне
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като не щете БСП да спечели, не се държте като братята от мааалите с табори и гюрултия, мръсотия и групови кратки схватки, а убедете хората да гласуват, и то за вас.В нашия град десните нямат абсолютно никакъв шанс, защото от дясна политика 90% от заплатите са под 800 лева, нивото на образованието е пожелателно.
79
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са толкова мухлясъли че ако вземат изборите ще ни доведът пак до политически и финансов колапс.
78
2
 
16
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Българите са със най къса памет,не случайно тук лафа е 'всяко чудо до три дни'на това разчитат "ЦОЦИАЛИСТИТЕ"
77
18
 
4
 
! Отговори
77 преди 3 години
Да, ама кой те пита?!БСП ще управлява.
76
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Румен печат, Румен овчар и още по-Румен фигурант! Толкова са румени, че трябва да се засрамят! А *** на БСП, налита на червено!
75
18
 
1
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
БСП ще спечели. По въпроса - какви протести ще има ако спечели. С нищо не може да ме учуди психодясната българска политика с чалгарско ориенталски привкус. Такива ще да са протестите.А това, че БСП ще спечели - не го подлагай на съмнение. Не само ще спечели, но и ще управлява и то успешно.До скоро! Успех на БСП!!
74
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да де, ама НИЕ не искаме бсп да ни управлява!
73
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички по-долу пишещите:БСП ще победи на предстоящите парламентарни избори.Дали ви харесва или не - БСП ще управлява.Ще видите, че така ще стане. Пък вие злобейте колкото си искате - ако това ви прави щастливи.
72
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Каква заявка за победа на изборите, бе Гечев?! Тя, Корнелия може да "печели" на избори, само в БСП-то!
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Борисов си свика актива в жегата, между другото каза, че с БСП нямат коалиция, следва малка пауза и понижаване на тона, защото така решил конгресът. Всъщност натискът от ЕС винаги е бил да се направи коалиция. Изразител и радетел на което е и Станишев. Поради тяхната логика, че както в Евр. парламент ЕНП и Фракцията на демократите ( !!!!) , към които е БСП, са заедно. Сред евр. партии в Европапарламента има доста по-леви.Станишев открито не искаше БСП да е първа пария в Б. и си го казва.
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За корнелия *** може да се кажат 4 неща:1. Техноимпекс2. Фронтиер3. Халкидики4. Сливен (за един дълъг период от време
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде са знаковите рокади?
68
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли и з р о д пак ще ни управлява ? Забравихте ли виденовата зима, когато Поразяващата уста беше министър на икономоката ? Дай боже никому отново
67
2
 
15
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Крадци такива,като българските комунисти,в Китай без милост,на площада ги очистват.
66
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
румен гечев ли е "промяната" за която реват бсп и тяхната ***?
65
3
 
18
 
! Отговори
Чукча писател преди 3 години
Те за опозиция не стават, а да управляват може да си мечтаят само.
64
3
 
9
 
! Отговори
Когато преди 3 години
Лидерът се избира пряко, партията определено е лидерска.