Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
24
 
! Отговори
Ставри преди 3 години
БСП са организирана престъпна група. Няма моралното право отново да управляват. И няма дя управляват!
62
3
 
15
 
! Отговори
4epa преди 3 години
НЕ СТЕ ГУМЕН ПЕ4АТ - НО СЪС СИГУРНОСТ СТЕ ГУМЕНИ ГЛАВИ !!!!!!!!!!!!!!!!
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой ти дава комунизъм, за да пишеш, че не го щеш????
60
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладна кокошка просо сънува
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години ГЕРБ държеше градските избиратели, а БСП - тези по селата.Сега ГЕРБ се цели в селата, а БСП вече не се цели в нищо.Въпросът е кой ще обере вота на градското население.
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухахахахаха Ела да видиш комунистите ако спечелят, какви протести ще има!!!
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не щем комунизъм!Долу бсп!
56
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 52Грешиш ! По-mъn комунист от еднокнижника Боко - няма и няма и да има !
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Водещата е неподготвена. При поканен икономист от ръководството на която и да е партия разговорът трябваше да се води около вижданията на съответната партия за икономическата политика. Ако държи да е предизвикателна с използване на опозиционери, можеше да вземе за основа изказвания на редица депутати, сред които Асланов, които изразиха съмнения в кадровия потенциал и възможността за законотворчески действия. Но е неподготвена.
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е групировка далеч по-опасна,широкообхватна,властна и страховита от СИК,ВИС,АПОЛО и всички такива взети заедно.Ако тея борчета бяха един импулс,временен фактор,мимолетно явление,БСП е мъстита структура прогнила от олигарси и измами ,дълбала корени 80 години вече.Тази групировка има пипала във всяка институция в държавата ни.Тя ежедневно дълбае и руши от вътре като плана й е да докопа власт.Тази групировка е виновна и отговорна за немилостната съдба на родината ни.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БСП
53
0
 
22
 
! Отговори
4epa преди 3 години
РУМЕН ПЕ4АТ, РУМЕН ОВ4АР, РУМЕН ФУНТАН- ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гечев трябваше да е в затвора от 25 години тая отврат...
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неудачно предаване. Пак се дъвчат фрази, личностни противоречия.Абсолютно неудачно е да се слага на едно ниво преценката на Борисов за председателката на парламента и абсолютно правилната фраза на Жаблянов за народния съд.
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Победа за България и БСП е да се саморазпусне и закрие тази антинародна партия !
49
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този еРядкоТъп комунист.
48
1
 
25
 
! Отговори
Абе преди 3 години
БСП на власт и Румен Гечев в управлението, това ще означава нова национална катастрофа. Искрено се надявам да не спечелят изборите!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре се готвите в казана на забвението :))) Така и не чух какво предлагат БСП като програма, само крясаци от Нинчето и нейното любимо "настоявам" хахаха :))) Гробарите ги знаем, кво следва Чалгаря може би....:)))
46
2
 
14
 
! Отговори
Destiny преди 3 години
Про-кремълската партия БСП ще просъществува до атаката на NASA, а след това може да бъде отново възобновена единствено в Делтата на Амазония от избягалите там червени крадци.
45
3
 
24
 
! Отговори
смешници преди 3 години
Много огладняха червените талибани. Вече сънуват министерски кресла. Особено тоя. Не, Гечев, народът няма да ви даде да управлявате, вече сте го вършили, знаем ви.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
i toz sa razbral po majki s ninova :-))))