Манолова и жители от "Обеля-2" блокираха "Ломско шосе"

Протестът е заради презастрояването в квартала
4 окт 2020 17:13, Анисия Иванова
173
Манолова и жители от "Обеля-2" блокираха "Ломско шосе"
Снимка: БГНЕС

Протестно шествие организираха жители на столичния квартал Обеля-2 и Мая Манолова днес в знак на недоволство срещу презастрояването на зелените площи в квартала. Те блокираха бул. "Ломско шосе". По време на протеста дойде и полиция, която отцепи движението на коли по булеварда.

Пряко потърпевши от издаденото разрешително за строеж в зелената площ, на която има детска площадка, са жителите на блоковете 260 и 262, които разказаха, че инвеститорът е заградил зеленото пространство. След като хората са организирали протест, оградата е била премахната, а днес те предупредиха, че протестите им ще продължат, докато Столичната община спре да издава разрешителни за строеж в зелените площи при блоковете около метростанция "Обеля", съобщи Bulgaria ON AIR.

Протестът започна в 11:00 ч. в зелената площ между блоковете 260 и 262. Той беше подкрепен и от представители на Инициативен комитет срещу презастрояването в кв. Младост.

В протеста се включи и председателя на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова, поканена от организаторите на протеста. По време на демонстрацията тя заяви, че една година след изборите за кмет нищо в София не се е променило.

Манолова припомни, че миналата година, непосредствено преди местните избори, отново е имало протести срещу застрояване на зелени площи в Обеля, като тогава е ставало въпрос за съседно каре.

"Столичният кмет Йорданка Фандъкова обещаваше, че няма да се строи върху зелени площи и няма да се развалят детски площадки. Тук обаче възнамеряват да направят точно това – върху зелената площ да построят седеметажен жилищен блок и да махнат площадката", каза председателят на "Изправи се.БГ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детски площадки построиха, ама деца кой ще им родиМая вече не можеИначе ще им обещае и това-
107
1
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До каракачамаков: Качамак, пак не си си пил хапчетата. Нерде презастрояването, нерде изсичането на горите. Ти самият ще се включиш ли ако наистина някой организира протест срещу незаконната сеч в горите? Не ми се вярва.А до Чиновник: На хората, които си бранят зелените площи пред блоковете ли се заканваш? Ще отидеш ли ти самият да лаеш срещу тях там на място? Пробвай дали на теб самият няма да ти стане напечено.Това, че са реституирани земи, които са застроени,е едно от големите престъпления
106
2
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Терените, на които се строи са частна собственост и са в регулация, така че няма проблем да се строи. А "протестиращите" трябва да знаят, че терените, на които са построени техните комунистически панелни блокове също са частна собственост и ако много лаят, ще стане много напечено за тях.
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е написана неграмотно. Няма данни за УПИ нито за идентификатор на поземлен имот.
104
2
 
14
 
! Отговори
Todor преди 3 години
Въпросният парцел е частна собственост от 25 години! А Столична община го е отредила за жилищно строителство преди 20 години! Закона не е нарушен! Това че околните обитатели искат да ползват частна собственост безплатно не е повод за такъв сеир. Къде е правото на собственост? Стига с тези своеволия!
103
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взела е парите и сега отчита бурна дейност, иначе ще и отрежат кутрето
102
3
 
18
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Маяма тотално полудя......най-големия политически тр.уп, измежду платените утай.ки на Ел Черепахо !
101
3
 
14
 
! Отговори
бг преди 3 години
Според последните социологически проучвания Мая е успяла да го вдигне и втвърди 4% т.е пак е полумек
100
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахааа, тая даже партия си направи - "Изправи се и втвърди се.БГ" Ех, мечти :))))))))))))))))) Кога беше 1981г. на яз. Копринка, ехххххххх.... :)))))))))))))))))))))))
99
4
 
29
 
! Отговори
Галевица - тъжна преди 3 години
Галевица е много тъжна, какво ктава, вече никой не и обръща внимание? Няма да и се получят нещата, защото е п.р.о.--с.т.--а. Бойко и даде айляшка службичка, добре платена, но тя иска по-голям пост. Някой много жестоко я излъга, че може да стане кмет, да, ама не. Сега пак се цели на високо, ама няма да я огрее. Хората разбраха че е пазтурикъща и златотърсачка.
98
3
 
24
 
! Отговори
Off преди 3 години
Важното е по новините през ден два да се появява името на този ***. Няма ли да си ходи там дето й е мястото - да рови по контейнерите?
97
3
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Тая вече се чуди кви да ги измисли.
96
5
 
24
 
! Отговори
факт преди 3 години
безработната мая се чуди къде да се появи , за да напомни за себе си !
95
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Манолова,Ванко1.Повече не е нужно да я коментирам.Паран-тия
94
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Столичански е виновен.
93
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това същество, ако събере проценти за парламента, ще бъде нашият край!
92
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да набере 4% ще ни побърка...., а хич не е сигурно.
91
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силвестър Сталоун ще бере ядове по надежда и Обеля това да не са и източните райони!!!
90
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая с какво се издържа?
89
4
 
20
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Отовор: ген. Любен Гоцев