ЕП гласува резолюция за правовата държава в България

На отделен вот ще се подложи дали ще се внесат изменения в текста
Обновена: 8 окт 2020 07:49 | 8 окт 2020 07:43, Елка Василева
72
ЕП гласува резолюция за правовата държава в България
Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на правовата държава и основните права в България. В отделно гласуване ще бъде решено дали към предложения първоначално текст да бъдат внесени изменения.

Възможностите са ЕП да приеме резолюцията без промени; да я отхвърли; да подкрепи всички или някои от предложените промени, предаде БТА.

Проектът на резолюцията бе изготвен от председателя на парламентарната комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Текстът бе приет с 35 гласа "за", 30 "против" и един въздържал се.

В черновата на резолюцията се отправя призив за задълбочено разследване на съобщенията, свързани със съмнения за корупция в нашата страна.

Отчита се, че според оценки на международни организации състоянието на медиите у нас се влошава и се множат посегателствата срещу журналисти.
Предлага се ЕП да изрази съпричастност с протестите в България. Посочва се, че правосъдната система в нашата страна не е достатъчно независима и се отбелязват препоръките на Съвета на Европа за повишаване отчетността на главния прокурор. Изразява се загриженост от обсъждането на промени в изборните правила непосредствено преди следващите избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19"Защо резолюция за Франция,Германия и Испания са немислими.Просто хората там са единни ,когато става дума за страните им.На никой социалист от Испания няма да хрумне да очерни държавата си заради Каталуния.На никой френски социалист нвма да хрумне същото заради жълтите жилетки.Само на нашите комунисти им хрумеа-нищо ново!"Мдааааа. Само българските комунисти, които работят за чужда държава не чувстват, че имаме репутация като самостоятелна държава.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Има и други положителни неща - в България кадърните и грамотните дръпнаха доста и вече живеят доста прилично.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, кво се коркате? Тия там са баш мафиотите, не го ли разбрахте???
19
3
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Оказва се че 2020г бандата от Крадци е на много високо ниво -Брюксел активно участва в кражбите на евромилиарди! БГ Народът се оказа пак най умен и разбра че нищо хубаво не го очаква -Бандитите се подкрепят взаимно и искат много да не се "Шуми" за са не се "Усетят" и другите европейци! Жалко и странно е че едиственото положително от това че Бг е европейска държава е-това че хората могат да мият чинии в другите държави за 1000 евро-Робите тук свършиха и Бизнеса реве на "умряло"
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо резолюция за Франция,Германия и Испания са немислими.Просто хората там са единни ,когато става дума за страните им.На никой социалист от Испания няма да хрумне да очерни държавата си заради Каталуния.На никой френски социалист нвма да хрумне същото заради жълтите жилетки.Само на нашите комунисти им хрумеа-нищо ново!
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но ако имаше НЕЗАВИСИМА правосъдна система, а сега може да се оплачеш на арменския попТи откъде падаш анти-мафиозо? В България вече всеки прокурор може да разследва главният! Или и ти си всезнайко?Като искаш по-правова държава отивай в Зимбабве или ЮАР може да откриеш оловното право!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дарагой конвенцията им е най - малкият проблем. ЕС търси стабилност, единомислие и за това не би допуснала някоя разпсана държава да и създава проблеми. Знаеш ли кой стават членове на ЕЗ ? - за домашно!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13"измислените проблеми с обратните и така наречените роми,"Като ти чета поста едва ли са "измислени".
14
5
 
7
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Недей ми слага минус, ами щом имаш данни за престъпления отивай и ги подавай в прокуратурата. Вече всеки прокурор може да разследва Гешев!!===========Да, но ако имаше НЕЗАВИСИМА правосъдна система, а сега може да се оплачеш на арменския поп!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ги интересува какво става у нас! Зора им е джендърската конвенция, измислените проблеми с обратните и така наречените роми, а колкото до тиквата за разлика от Орбан докато слушка големите началници ще го търпят .
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти па отде изпълзе?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"Я обясни как гласувснето на истината (промени в изборен закон преди избори, безотчетност на прокурора, корупция) ще отдалечи България от ес? Или викаш - пречи на крадливите мутри в правителството?"Какво стана с "европейските ценности"? Или си въртиш д-то накъдето задуха вятъра?
10
7
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
"Европейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на правовата държава"======="Правова държава" и България, са взаимно изключващи се понятия!ДГД, Бочковите ШАЙКАДЖИИ!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕП не е създаден да се меси във вътрешните работи на държавите членки.Той има съвсем друга цел.Установят ли страните ,че ЕП иска да управлява членските,Европа бързо ще се разпадне.
8
1
 
5
 
! Отговори
Поп Алигорко преди 3 години
Българи,това е новият Ньой !
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей ми слага минус, ами щом имаш данни за престъпления отивай и ги подавай в прокуратурата. Вече всеки прокурор може да разследва Гешев!!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ристо можеш ли да докажеш с документи написаните от теб обвинения?
5
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 2,Я обясни как гласувснето на истината (промени в изборен закон преди избори, безотчетност на прокурора, корупция) ще отдалечи България от ес?Или викаш - пречи на крадливите мутри в правителството?
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много им разрешават на опосумите да си веят байрака! Къде бяха защитниците на правовата държава като ги обработваха в Франция и Германия? Сега същите тези които офобряваха жълтите жилетки, говорят за права!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз все си мислех, че са социалдемократи, па те в испания били социалисти и демократи, брей!