Георг Георгиев: Силата на ГЕРБ произтича от българския народ вече 10 г.

Не можем да абдикираме от задълженията си, обяви зам.-министърът
205

Европейският парламент ще гласува днес следобед резолюцията за състоянието на правовата държава и основните права в България. Ще стане ясно и дали към предложения първоначално текст ще има изменения. Преди ден в европарламента отпаднаха част от предложените общо 49 поправки. Корекциите бяха внесени по-рано от евродепутата от Европейската народна партия Роберта Мецола и колегата ѝ от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Още по темата

"Дебатът преди два дни протече балансирано. Не се получи опитът държавата да бъде поругана. Не мисля, че може да бъде предизвикван хаос. Няма как да очакваш да изнесеш проблеми на международен терен и да искаш някой вместо теб да ги реши, а ти тотално да абдикираш. Това показа несъстоятелността на хората, които отправят тези критики", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че никога представителите на ГЕРБ не са били безкритични. Винаги, когато сме наблюдавали недостатъци, сме имали силата да си признаем, отбеляза Георгиев.

"Няма как да бъде отричано вече направеното. Напредъкът е очевиден и се отбелязва в документи, които се очаква да бъдат силно критични към нас", посочи още зам.-министърът на външните работи. По думите му в студиото на "България сутрин", страната ни е сред първите, които доброволно са се включили в това да бъдат обект на мониторинг. България трябва да вземе своите смели решения, но не е изолиран случай, подчерта той.

"Политически сили в България, чиито представители в Европейския парламент бяха най-яростни дейци за това тази резолюция да се състои, сега дават заден, търсейки си оправдания. Трябва да признаят, че в някакъв момент процесът, който са инициирали, е станал неуправляем", каза още Георг Георгиев.

Той е на мнение, че искането на оставка и недоволството са изконни права на всеки български гражданин, които не бива и няма да бъдат накърнявани. Трябва да се опитваме да бъдем по-добри не заради Брюксел или някой евродепутат, настоя Георгиев.

"Силата на ГЕРБ произтича от българския народ, който в по-голямата си част е дал подкрепа за тази политическа сила и го прави нееднократно, а в продължение на повече от 10 години. Нашата отговорност пред българите е най-голяма и на първо място. Не можем по никакъв начин да абдикираме от задълженията си", заяви още политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призовавам всички от БСП да глсуват на изборите за Борисовсамо така могат да помогнат на България
127
6
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
До Анонимен 129Машинното гласуване го одобриха герб със закон, но явно не могат да му намерят цаката, за да фалшифицират по-лесно изборите, а те са много скоро, няма време. Пък и Цв.Цв. се отлюспи, та най-лесно е с хартията, че там поне схемата е ясна. И избирателите им знаят как.
126
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зло куче ако те ухапе няколко пъти ще му имаш ли доверие ? Затова , не се чудете , че БСП вече 11 пъпи има по-нисък изборен резултат от ГЕРБ . Каквото повикало - такова се обадило!!
125
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назад
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП събори Правителството на СДСсложи Любен Беров и по негово време БСП си създаде мафиятасега иска да събори ГЕРБ и пак да върне България от верния път
123
7
 
7
 
! Отговори
обективен преди 3 години
13.6% доверие в кабинета "Тиква-3" ,съставен само от калинки и теменужки.7.9% доверие в самата Тиква. това са фактите към момента.Единствения начин Хунтата да не влезе в затвора е ,чрез полицейско насилие и лъжи да организира поредната фалшификация.Едва ли има 1 човек ,който да вярва че аферата "Костинброд" е лъжа.Всичко беше заметено от Цацаратурата.Сегашната Гешефтатура се готви за същото.
122
5
 
9
 
! Отговори
георг е преди 3 години
поредният самозабравил се *** от Герб!
121
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм доктор но Елена Йончева с този остър неземен поглед меподсеща за някаква диагноза
120
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елена Йончева и Кънев борци срещу България за партията си биха ограбили и мандра или църва без да се замислят
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елена Йончева и Кънев са срам за България--Другарката Елена Йончева и нейната партия могат и по лоши неща да измислятБСП събори Правителството на СДС Успя да върни развитито н а държавата назад
118
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП се занимава с мръсни подмолни игри
117
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е най големия социалист---- високо вдигна летватаБългарска Социалистическа Партия - досега нищо не е създалаКалфин вдигна възрастта за пенсиониранеКалфин избяга от кривата политика на БСП
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От памтивека до ден днешен не сме гласували машинно! Сега президента с БСП-то и ДПС-то искат да са модерни,оригинални или слагат препъни камъни за изборите?!
115
5
 
7
 
! Отговори
asd преди 3 години
Който повтаря опорните точки ,че нещио изборите не се броят читаво - да ходи застъпник или член в избирателна секция или комисия. Там има хора от всички партии и си слагат подписите на протоколите заедно. и винаги могат да направят справка как им е отразен протокола. Само се оправдават от БСП-то и внушават техните си опорним точки и лъжи.
114
1
 
10
 
! Отговори
До алооууу преди 3 години
Подкрепата ще я видиш на изборите.Редовните.
113
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това хората гласуват за ГЕРБ--от страх, страх от грешната политика на БСП
112
4
 
8
 
! Отговори
гост преди 3 години
Аман от вицове на калинки.
111
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За силата на ГЕРБ, Гьорги, на последните два избори питай дЕЕдо Мишо Константинов, бивш професор в УАСГ. Той ще ти обясни някои неща при преброяването на бюлетините. Неговата фирма от доста време се занимава с това преброяване и очевидно много добре брои, та от ГЕРБ не я сменяват.
110
7
 
9
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
До Сaмо Факти:На всички ни е ясно, че социолочите си играят с числата, но не ти ли прави впечатление, че всички социолози изчисляват, че Боко ше си ходи, а реално остава? Единственото рзумно обяснение е, че си купува/подменя изборите. Е ти факти !
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре се живее в България . Вижте колко много западняци се заселиха тук и не само пенсионери , напускат доходни служби и търсят спокойствието в страната ни , защото живота е един , а да работиш до припадък е извращение и какъв е смисъла да умреш богат . Не случайно по-бедните народи като кубинците например са от най-щастливите , защото щастието е вътрешно , а не материално усещане .