Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
1
 
5
 
! Отговори
Кари преди 3 години
До ВпечатленТи от какво можеш да се впечатляваш изобщо като гледам какви малоумщини си написал.Със сигурност си сляп като къртица за реалността, а най вероятно си на хранилка при ГЕРБ. Вместо тези глупости, помисли какво ще стане с теб и такива като теб, когато Господарят изчезне нейде да си харчи ограбеното и от теб включително.
291
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-309 по умен е защото е спял по германските паркинзи,от където се е зареждал с акъл,но акъла не се набива,като друго нещо,нека си седи при деси плевнелиева,и да не се бърка в политиката,защото ,тя е за мъже.
290
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев е умен, възпитан, логично съобразяваш събитията човек.За пореден път изказването му е точно.И като министър и като президент беше на високо ниво.Радев е 50% по слаб
289
12
 
0
 
! Отговори
Емигрант преди 3 години
до 307,Така мразят ГЕРБ от народът,че където отиде Бойко на посещение,всички му се радват и снимат с него,а Фигурантът ви го освиркват навсякъде?!Къде пък си видял терор и масова смърт?!Терор има и той е от страна на тиквеници като тебе,дето тероризирате София и мятате камъни,бомби,яйца,домати,шишета с урина!И това ли ти некадърнико наричаш липса на свобода?!Ако ме питаш мене,направо сте слободясали и няма да е лошо полицаите да ви дадат някой урок по спазване на закони и човешко поведение!
288
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е добре за България, *** да изскача от всяка дупка... несериозно е някак си...
287
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато управляваха БСП,хората се бореха за хляб и повече превилегии,когато управляваха ГЕРБ,хората забравиха да се борят дори срещу глада и се борят за живота си и свободата си и живеят в тотален страх. ГЕРБ сте фашистка партия в буквалния смисъл.Когато нацистите дойдоха за комунистите,аз мълчах;не бях комунист.Когато затвориха социалдемократите,аз мълчах;не бях социалдемократ.Когато дойдоха за профсъюзите,аз мълчах;не членувах в профсъюз.Когато дойдоха за евреите,аз мълчах;не бях евреин.Когато дойдоха за мен- вече не бяха останали хора,които да ме защитят
286
8
 
3
 
! Отговори
Впечатлен преди 3 години
До психично болния 304,Или пък добре платения *** или пък ощетения от ГЕРБ индивид?!Нали като твърдиш,че ГЕРБ фалшифицирали всички избори до тук,това значи,че и изборът на Румен Ветов е фалшив?!Това значи,че любимият ти президент е участвал в някои от фалшификациите,защото при проведени от него избори ГЕРБ спечели за Нти път?!Така,че си един от многото лудниовци тук в сайта,дето не искат да видят истината в очите,че НАРОДЪТ избира това правителство,а не червените ти баби и л,ум,пени
285
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербери,след натрупаната масова омраза на целия народ към герберите,как ще управлявате?Не виждате ли,че народа не ви иска?След терора и масовата смърт,след жестокия рекет,след полицейщината,след скованите от страх институции,които сте обхванали като октопод в пипалата си,след следенето, подслушването,преследването и мачкането на хора,след отнемането на всякаква свобода,след мачкането на всички хора и партии,НИКОЙ ВИ НЯМА ДОВЕРИЕКлахте народа си,напълнихте гробищата с трупове,никой не ви вярва
284
0
 
1
 
! Отговори
винаги за другите! преди 3 години
Той винаги е страдал първо за Родината, после за партията, след което Генералниа секретар на Партията , и едва тогава за семейството децата, жената, нейния любовник и най, най, на краа ако остане секунда в работното му време за себе си нещичко така да иде и се отдаде на среднощни сласни служби в мъжки монастир
283
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП приемник БСПи тогава 1944 г. е искала промяна и нови хора на власСега 2020 година лозунга е:трябва да разбием този модел,искаме промяна и млади хора в управлението каза НиноваДО КОГА ТАЗИ ПАРТИЯ ЩЕ ДЪРПА БЪЛГАРИЯ НАЗАД
282
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ГЕРБ отново вземе властта,с измама(както преди),страната ще се взриви отвътре или това ще е краят на държавата ни. Докато съществува ГЕРБ,държавата ни ще продължи да бъде унищожавана до крак,заедно с населението
281
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя изобщо дали някой го взема на сериозно?
280
5
 
19
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Плевнелиев, Плевнелиев, да ти ... знаеш какво.
279
7
 
27
 
! Отговори
До избиратели преди 3 години
Само 7 процента вярват на този парламент,но не е хубаво да има избори....Ако вярвате на един човек само 7 процента,дали ще му дадете право да решава вместо вас..А що се отнася до Плевнелиев....той бившата си жена не мога да я придума поне един път да го придружи,а сега иска хората да го слушат.
278
3
 
21
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
На Плевн. и на този, дето пише в коментарите , че "печели 12 Хил. работейки от вкъщи" искам да им забия по един в муцуната, но така, че дори мен силно да ме заболи. Има за какво.
277
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Украйна разследват Порошенко за офшорка. Гешев обаче никога няма да подхване офшорките на плевнята.
276
25
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Най-успешния ни Президент на прехода! Правеше джуджанка за 2 стотинки и не прекланяше глава пред разни измислени съветски попове, като нашия Фигурант да му бият кюпове зад врата и да го хокат.
275
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли ни показвате глупостите на Банов.....една от най-омерзителните фигура от прехода...
274
6
 
18
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Абе тоя нали беше богаташ? Какво така почна да се мазни на тиkвoча? Явно метеороложката е изпитвала голяма любов не към него, а към париците му.
273
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовСервитьорчетата с такива ли теории си разнообразявате паузите докато чистите ресторанта?