Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори

Президентът Радев нарушава Конституцията, убеден е предшественикът му
12 окт 2020 09:14, Красимир Ангелов
376
Плевнелиев с оценка: Не е добре за България да има предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Не е добре за България, ако има извънредни избори, защото това още повече ще засили рейтинга и позициите на популистите в България, а популистите днес са на една крачка да вземат властта. Това заяви в интервю за Нова телевизия президентът на Република България (2012–2017г.) Росен Плевнелиев.

По думите му ГЕРБ трябва да мислят за държавата и „да продължат да си носят кръста в този труден момент“.

"Доброто решение за България са редовни избори, сблъсък на идеи и решения, а не на компромати. Също – отказ от популизъм. Като популисти посочвам президента Радев, Мая Манолова, Слави Трифонов. Корнелия Нинова от вчера дава заявка да работи не като популистки лидер, защото тогава тя беше такава, а по-скоро да води коректна кампания с решения. Това е добре за България и коректно към избирателите", допълни Плевнелиев.

Още по темата
"Президентът Радев нарушава Конституцията. Денонощно се хули държавата от 4 години. Днес той нарушава Конституцията. Аз не съм го направил преди време. Държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставки, да иска оставка на парламент, на главен прокурор или на министър-председател", категоричен бе бившият държавен глава.

По думите му това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. "Ако може държавният глава във всеки едни момент, когато правителството не му угажда, да му поиска оставката, ние вървим към диктатура", посочи още Плевнелиев.

Той подчерта, че в момента втората вълна на COVID-19 е факт и цифрите са обезпокоителни и заради това правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпват максимално за рисковите групи, но и да затварят тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички.

"Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно", допълни Плевнелиев.  

По думите му през годините България е направила не малко. "Имаме всички поводи за гордост, че имаме толкова бърз интернет. Създадохме 165 000 добре платени работни места в сферата на информационните технологии. Но все пак сме в конкурентна среда. Гърция не спи, инвестира милиарди", коментира още Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 257Желю желев разби, при това с право, бандата на филип димитров и доган.Желю желев бе повече червен догановец (всъщност едва ли и той е знаел какъв е всъщност), отколкото български демократ.А точно атлантиците соломон паси и леа коен спасиха бкп от разпад и набучиха желев за президент.Факти лъжльо, факти.
271
3
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Много добре би се вписала една комсомолска послушковска партия,защото родният политически небосклон е някак пуст без истинско дръзновение.Дела,дела и само дела!А догодина комсомолците могат да организират бригади,за да подпомогнат прибирането на излишно малката реколта по родните полета,или да благоустрояват и почистват му.т.ренските хотели по морето.
270
5
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Кой беше тоя ?
269
2
 
18
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Палячи мухахахаххахаах
268
3
 
30
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
И що така се "закахъри" за дупето на др Борисов бре др Плевналиев? Що се появи изневиделица и започна и продължаваш да ни "обясняваш" Че "предсрочни избори" не бива да "има"?! И що да няма? 6 месеца са много време нали? др Борисов и на теб ли е обещал нещо Което Няма да изпълни ако утре подаде оставка? Тоя "играч" Още НА КОЙ НЕ Е ОБЕЩАЛ " НЕЩО" Или каквото и да било? И ако подаде оставка няма да го изпълни ли? Най хубавото което може да направи веднага др Борисов за България е.ОСТАВКА ВЕДНАГА!!
267
5
 
16
 
! Отговори
ох преди 3 години
тоа що не си нареже суджук сипе ракийка салатка и да опъне секси банова ми се занимава с глупости
266
2
 
21
 
! Отговори
Добре де... преди 3 години
...тебе сега кой те пита? Вземи си *** и се забавлявай после с големият петнист дог, докато жена ти се върне на другата сутрин в 5 сутринта, вземе си душ и отиде на работа. Сигурно ти е скучно, но това е живота.
265
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се бе мишок
264
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнелиев май се точи за втори мандат но няма да го огрее.
263
2
 
9
 
! Отговори
sprete da draznite преди 3 години
horata !!! ...
262
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова НЕ СА ИМОТИ НА ЦАРЯ,бе умник,имотите са били на държавата и на военните,а не на царя, чийто дядо са го довели гол като пушка в България,даже немските му роднини са му откраднали имотите извън България,които му са се полагали по наследство и с които принц Кирил в водил битки и дела и това го е разорило тотално!
261
13
 
9
 
! Отговори
12 преди 3 години
Вместо да руга-ете по инерция, ако внимателно прочетете и се опитате да осмислите какво е казал, ще разберете, че че е прав за някои неща важни за България - в това число и за вас.
260
5
 
22
 
! Отговори
o/o преди 3 години
А бе върнете го това същество от снимката в нафталина.Не се подигравайте с българите.
259
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па избрахте Радев и кво стана......нищо:)))))))))))). Истински ***.:)))))))))))
258
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мразите Радев, трябваше да изберем Цацка - достойна, интелигентна жена. На 300 гр. ставаше душата на компанията. И в Европа щяхме да сме със по-добър имидж.
257
22
 
10
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 3 години
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача ***. Отваряш ***, а от вътре изскача Путин...
256
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз не съм виждал Корнелия да дърпа ушите на Радев, или на друг политик да му целуват ръка масово
255
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роска, Рооскаа - баткова рогоозка!
254
5
 
15
 
! Отговори
трънката преди 3 години
сукалчето на боце пак поврна. и той е вътре в машинациите, ама нали вече е вечен президент му дреме на шллифера. един от продажниците на Българията. а *** защо толкова ви убива кога някой каже истината! трабант нема да ни дадат да произвеждаме камо ли фолксваген... такива като тебе изпразниха държавата от съдържание.
253
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни." Не може да си в икономическа криза, като нямаш икономика