ГЕРБ vs БСП: Употребата на НС за партийни интереси не носи дивиденти!

Депутатите на Борисов твърдо застанаха зад Караянчева
Обновена: 14 окт 2020 12:10 | 14 окт 2020 11:55, Камелия Цветанова
128

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като БСП поиска оставката на шефката на НС Цвета Караянчева, от ГЕРБ обявиха, че категорично застават зад нея и обвиниха левицата, че използва парламента за партийни цели.

„Употребата на парламента за тяхно партийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент“, предупреди обаче председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според нея авторитетът на НС е ангажимент на всеки депутат, а социалистите не се грижили за това.

Още по темата

„С какво право председателят на БСП иска оставката на Караянчева, след като в този мандат под ръководството на Нинова ПГ системно руши авторите на парламента? Три месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията, какъв авторитет да има НС, след като опозицията смята, че е ненужда за парламентарната дейност, след като се криете по ъглите на НС и идвате тук само за да прочетете някаква декларация и да си осигурите надницата за деня, не участвате в председателски съвет, заместниците на НС от БСП не ръководят заседанията“, скочи Дариткова.

Тя допълни, че демокрацията изискане освен управляващи да има и силна опозиция, която да даде конструктивни предложения.

„А какво предлагате вие – нищо. Защо смятате, че имате право да искате оставка на Караянчева или това е само в контекста на вашата амбиция на овладеете властта, това е единственото ви желание, а не да мислите за българите, демократичният начин да се оцени мнението на хората е да се проведат редовни парламентарни избори, на които българите да дадат доверие на тези, които искат да ги управляват, всичко друго е претенция без реално основание, което не съответства на принципите на демокрацията. Това не са аргументи, а опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме от пленарното време за дискусии“, отвърна на удара на левицата Дариткова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Постотодиагнозата ти не ни интересува
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А НАИСТИНА ЛИ НИНОВА Е ТАНЦУВАЛА НА ПИЛОН...
57
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен 57напълно си прав!...Но това не променя факта,че мажоретките му в НС са с много ниско ниво...Напротив,потвърждава го!
56
2
 
4
 
! Отговори
Постото преди 3 години
Взе само да си пише и отговаря.... Тролска шизофрения!
55
4
 
6
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ 1995/97Г преди 3 години
АЗ НЕ ИСКАМ МОДЕЛА НА НИНОВА, ПЕЛТЕКА, КОСТИНБРОДСКА, РОЛС РОЙСА, НА РЕЗИЛ ГАДЕВ, НА РУМЕН ГЕЧЕВ. ПОМНЕТЕ ВЕЛИКИЯТ ГЕЧЕВ И 1.8ДЛ МИН ЗАПЛАТА, А 3 ДЛ ЗА УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ- НАД 300% ИНФЛАЦИЯ И 1ДЛ- 3000ЛВ, ПОМНЕТЕ 102 ЛВ МИН ПЕНСИЯ И 150ЛВ МИН ЗАПЛАТА С КОЯТО ВЛЯЗОХМЕ В ЕС, 15 ФАЛИРАНИ БАНКИ С РАЗДАДЕНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ НА НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ- ТИЯ НИ ГОТВЯТ ЧЕРВЕН ТЕРОР- ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ, Г А Д О В Е.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНС не определя НИЩО,откакто Бойко е влязъл във властта,НЯМА никакъв парламент и НИКАКЪВ парламентаризъм,той коли и беси,той заповядва кой да бъде "изгорен",той радели нацията на гербери и негербери(РОБИ),управлението за 11 г. се определя от трима-четирима във върхушката на ГЕРБ,а не от парламента!
53
1
 
6
 
! Отговори
Кумунетата преди 3 години
Говорят за геноцид на народа от ГЕРБ...че два милиона избягали заради герб.... А защо Камен Воденичаров създаде и изпя през 1997 година песента "Не съм избягал"...??? А лъжливи кУмунета... А..?
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБорисов е най големия социалист---- високо вдигна летватаБългарска Социалистическа Партия разбива държавата-------*** на гробищата и виж когато са управлявали БСП с ДПС докъде са били пълни гробищата и след това при идването на власт на ГЕРБ с ББ,ЦЦ, как скоростно са се разширили,че даже нямат място вече къде да погребват населението,голямо постижение на герберите,няма що!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова днес пак каза (Този Модел Трябва да бъде Разбит)
50
5
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сарказма ти е излишен!"ПроСоТо" НЕ претендира за някакво "ниво",просто споделя ЛИЧНОТО си мнение!..Виж,"нивото" на МАЖОРЕТКИТЕ в НС е ОПРЕДЕЛЯЩОТО!..Защото от него зависи целия живот в Територията!..А както всекидневно,най-фрапантно ни напомняте,то е твърде,твърде ниско!ЗА ТОВА НИВО става въпрос!
49
1
 
8
 
! Отговори
На всеки километър преди 3 години
Копейкаджията - фигурант РадеФ не му се случиха нещата. Спонсора от Дубай спря парите.Лошо другари, лошо. Бойко не подава оставка, да не е да накарат Бабикяната и Хаджи Геновия Колю да връщат пари, а?
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледат доста разтревожено по снимкитещо ли
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП събори Правителството на СДС Успя да върни развитито на държавата назадБСП се занимава с мръсни подмолни игриНе простимо е да замесват името на България за партийна изгодаДнес отново клатят парламентаБорисов предложи на Нинова да приеми поста председател на НС тя отказапопулизма е прийом на БСП и Радев
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоГосподин Просо,уверяваме ви, че единствения фактор за равнището на съобразяване с вашата препоръка ще бъде вашето ниво!С Уважение Председател на Народно Събрание на Република България
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ БСП имат над 50% млади лица,които обновяват партията им,а не са събирани по улиците като гербаджийските кадри и разни недоучени и непрофесионални калинки!Какво ще получим ако спечели ГЕРБ? Още от същото! Не,благодаря!Самото 11 годишно съществуване на ГЕРБ,доведе до геноцид над населението.БСП и ДПС да се връщат,да съставят правителство тип Орешарски!
44
3
 
2
 
! Отговори
Карапутянчева преди 3 години
ДО СКАНДИРАМЕ ДРУЖНО ПСП, ПСП, ПСП, ВЕЧНА ДРУЖБА, ВЕЧНА ДРУЖБА
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е най големия социалист---- високо вдигна летватаБългарска Социалистическа Партия разбива държавата
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радан Кънев И Елена Йончева двамата анти Българиуспяха да опетнят държавата ни.това са първокласни партизани, но не са по-големи от най-големия Партизанин на ЕС НАТО - Господин Генерал Майор Професор Борисов !
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 години ГЕРБ извършваха геноцид над българското население!БСП да се връща на власт!
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Месец предварително Елена Йончева била предупредена от Нинова, че прокуратурата започва разследване срещу нея, разказа евродепотатката.Незаконо изтича информация към НиноваНинова има таен агент в прокуратурата