МВнР: Радев ни нарече "Мутри", но ние ще организираме "Трите морета"

Министерството отговори на нападките на Радев по-рано днес
21 окт 2020 20:28, Нели Христова
79
МВнР: Радев ни нарече "Мутри", но ние ще организираме "Трите морета"
Снимка: БГНЕС

От уважение към президентската институция ще спестим информация за срещите на представители на МВнР с президента и членове на неговия екип и какви искания са били поставяни на тях, пишат от министерството.

Още по темата

По повод прессъобщение на администрацията на президента Ремен Радев бихме искали да направим следните уточнения, се казва в съобщение на външното ни министерство:

Българското правителство многократно е изразявало позицията, че не би било целесъобразно председателството на инициативата "Трите морета" да поеме от България през 2021 година, а е по-добре то да се отложи през 2022 г. Причината затова е, че догодина предстоят избори за Народно събрание и за държавен глава и в тази напрегната обстановка изпълнителната власт трудно би организирала добре събитията от тази инициатива. Председателството включва не само среща на върха с държавни глави, а редица срещи в различни министерски и бизнес формати, в които се реализира политиката на държавите-членки по изпълнение на основните цели: свързаност на регионите между Северно, Черно и Адриатическо море. Всъщност ролята на президента в тази инициатива е повече фасадна, а истинската работа по нея се поема от министерствата.

Въпреки това наше становище и предвид настояванията на президента България, правителството вече пое ангажимент да организира това председателство:

Вицепремиерът Екатерина Захариева бе определена за национален координатор и е в процес създаване на координационен съвет от заинтересованите министерства за организиране на инициативите.

Правителството вече прие решение за участие на страна в инвестиционния фонд на "Трите морета" за 20 млн. евро с конкретни проекти, в които са ангажирани редица министерства.

С президента Радев в Естония бе командирован специално назначен посланик за специални поръчения за "Трите морета".

Ще бъдат подготвени всички инициатива по време на председателството през 2021 г.

В заключение обръщаме внимание, че националният интерес изисква извън България институциите да работят в синхрон съобразно външнополитическите цели на страната. Затова от уважение към президентската институция ще спестим информация за срещите на представители на МВнР с президента и членове на неговия екип и какви искания са били поставяни на тях.

Въпреки че президентът Радев нарича законно избраното българско правителство "Мутри", то е готово да организира и проведе председателството на "Трите морета", чието лице ще бъде българският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
12
 
! Отговори
Жалък Радев ! преди 3 години
Радев е един *** - като мръсно коте го изгониха от Естония ! Там не минават селски тарикати и прос.таци, пък дори и да са маскирани като президент !
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, мутри са.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкянския лай нар похарчи десетки милиони за фалшиви тестове и хлорохин, за който всеки средноинтелигентен човек знае, че няма ефект върху ковид-19. Банкянският лай нар докара държавата до 10% бюджетен дефицит, но сега едни 20 милиона са му проблем.
12
7
 
14
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Че то цяла Европа знае за правителството от мутри в България и за Премиера "капо те тути капи", къде е новината?
11
5
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
ЕНП направи тази интрига на президента,Борисов и Пеевски щеберат плодовете.Проблема не е ЕНП ,Борисов и Пеевски вече,проблема е снижения президент
10
5
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ехх,ако Цеца Майката беше...президент,всички...морета щяха да са до...колене на Боко Кюлчето.
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сън му фен на бай Радев,но с тази квалификация за правителството съм съгласен
8
11
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
президентът Радев нарича законно избраното българско правителство "Мутри"------Президентът също е законно избран и има право да ви нарича така.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е колонизирана държава но от слугите на колонизаторите предпочитам Радев пред Борисов,дори си мисля ,че България във сегашната си бедност,смъртност и ограбване е по добре за хората тази държава да се разпадне или да влезе под опеката само на Кремъл или на Анкара
6
6
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
ролята на президента в тази инициатива е повече фасадна-----Сериозно ли прости тутката Захариева се е подписала под това определение ?
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "Три морета" ще ни струва майка си и баща си.Радев не иска ли да се бръкне и да го финансира?Освен това Радев е много близък с една БСПарска мутра - Гергов, която е твърде богата. Не иска ли Гергов да поеме финансите на Трите морета?
4
8
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Елена Захариева не прави разлика между Първа световна и Втора световна война, та не знам какъв външен министър може да бъде изобщо.
3
18
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не само Радев! И аз ви НАРИЧАМ МУТРИ! И е имало защо!!! Но вие сега използвайки лостовете на властта,които Няма да са дълго в ръцете ви още. Та се опитвате да загладите положението чувствайки се"обидени" ще се възползвате да "унижите" президента. Няма да успеете! Играете по свирката му Уж от загриженост. А сте лицемери знаейки че времето ви изтича господа другари! ОСТАВКА НА МУТРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО и нови Но истински демократични! Това искат хората! А НЕ ВЛАСТТА!Едни избори няма да съборят БГ!
2
9
 
13
 
! Отговори
П.КърджалийскиМутри преди 3 години
Организирайте среща България на три океана, външно министерство започна да става по-зле от МВР.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 мил евро хвьрлени неясно за какво в условия на пандемияКои твьрдеше , че бьлгария е бедна