Захариева: В Скопие трябва да признаят миналото

България не може да одобри тази преговорната рамка за Северна Македония
28 окт 2020 18:00, Елка Василева
45
Захариева: В Скопие трябва да признаят миналото
Снимка: архив, БГНЕС

Към момента България не е в състояние да одобри преговорната рамка за Република Северна Македония в този вид, в който се представя, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя припомни, че 10 на ноември предстои заседание на Съвета "Общи въпроси", на което трябва да се одобри преговорната рамка.

Захариева посочи, че в договора за приятелство и добросъседство от 2017 г. има всички гаранции, стига да се изпълнява добросъвестно и от двете страни, но за съжаление нашата оценка е, че това не е така.

Още по темата

Тя отбеляза, че въпреки многото спекулации в пресата в Република Северна Македония нито сме искали промяна на конституцията, нито нашите претенции са нови, нито сме оспорвали правото за самоопределяне. Проблемът е, че договорът не се изпълнява добросъвестно според нас, каза министърът.

Захариева каза, че екипите на министерствата на външните работи на България и Република Северна Македония са във всекидневни интензивни преговори в опит да се решат конфликтните въпроси, така че да гледаме повече напред. Имаме време, но е крайно малко, допълни тя.

Както ние признаваме реалността, така те трябва да признаят миналото, заяви външният ни министър, цитирана от БТА.
 


45
Още от Общество
Минималната заплата става 650 лв. от януари, но "замръзва" за 3 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 седмици
Вето !!!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Говорим за македонските българи че, са с промити мозъци и т.н. но, колко от вас осъзнаха кой насади тази омраза на брат към брата и кой всячески се старае да оплюва държавата ни и нас?
"Братята" сърби!
Те сътвориха тази гнусна лъжа и насаждаха омраза. Та...яжте им скарите и им слушайте чалгите но, да знете колко ни обичат всъщност! Винаги са ни завиждали заради царете и победите ни защото те са били винаги едно племе с княз а, ние сме имали цезари!
39
1
 
9
 
! Отговори
Ами вярно е преди 3 седмици
Може би решението е Македония да замени предмета национална история с нов по коректен в техния случай.."вчерашни спомени". До като са били част от Древна Гърция елините са ги управлявали, защитавали и вземали решения, и историята е гръцка, същият сценарий впоследствие с Римската империя, Византия, България и т.н до 1991 г. Не ми се струва да е правилно да определяш чужди решения като собствена история ама нейсе, никога не е късно да станеш за резил.
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Захариева не се изразява ясно и създава проблеми за македонските българи.Става дума за правото на самоопределение,днешната реалност,че я признава,та кой я признава?Българите в СМ не го приемат!Днешната реалност,македонизма,нация,език е изградена на отричане на миналото,срещу всичко българско,насаждане на омраза към българите,нечувани изопачени исторически факти,личности,с цел да се изгради отделна нация,различна от"татаро-монголите".Изградена върху потъпканите кости на дедите им,това е реалноста
37
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълна поддръжка за вето, колкото е необходимо за северна македония, на министърката на България ... 30 години са много дълго време, за да търпим подигравките на скопянците
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Както и да завърши не се коси. Така го иска целия български народ.
Няма българин, който да отстъпи от Гоце ,от езика си и от историята си.
За разлика от вас, които се продадохте за една паница леща.
ЖАЛКИ СТЕ.
35
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Омразата насаждана от българия ще завърши с война или санкции и изолация на българия
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Югозападна Македониямсе намира в Гърция югозападна СЕверна МАКЕДОНИЯ Е ПОКРАЙ ГРАНИЦАТА С АЛБАНИЯ,пиринска МАКЕДОНИЯ КОЕТО Е САМО ЕТНОГРАФСКО ОПРЕДЕЛЕНИЕ У НАС се намира в югозапдна България,зле си с географията.А другото не е за коментар,затова ВЕТО.Айде лека нощ и без това сте безинтересни вече.Чакаме ВЕТО и ТОЧКА.
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В изброените иемна по долу забравих да спомена името на собственика на БГНЮЗ Любчо Нешков чийто баяща е гнил дълги години по титовските затвори,но дочаква поне правото си да умре като българин!Той Любчо Нешков си счупи езика и толкова беше въодушевен при подписването на догвора,чак ме дразнеше,той и такива радетели за “братството“с “бракятаѝ.!Днес е написал всичко което ние тук си коментираме под наслов Скопие=лъжа или бъдеще!Какво повече да се говори,но аз преди три години написах=ще има цирк.
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Румъния от 01 септември увеличи пенсиите с 40% на всички пенсионери, гербавите в България се подиграват с тях!
Как Румъния намира пари а тук за пенсии и заплати винаги няма.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До не, не ....
за какво говориш бе то вече хора не останаха в пиринска македония ти искаш някой да учи македонски език...не македонски а ромски трябва да изучават ако искат да се интегрират...
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това да кажеш че ще даваш на бедния български пенсионер, че ако те избере ше продължава да получава 50 лв,а ако не те избере няма да ги получава е гавра със възрастните хора,това може да го каже само човек които няма връзка с главния мозък!
Но срещу ромовете които са истинските му избиратли не казва нищо и продължава здраво да им плаща с нашите пари. СРАМ!
29
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
В годините се изказвах отрицателно за Захариева, ако обаче удържи позиция и отложим междуправителствената конференция за С. Македония ще ми се издигне в очите.
Дано някой от съветниците на Бойко прочете това. Ако на 10.11.2020 се запрегръща със Заев и отстъпи - това ще е политическото му самоубийство. Няма истински българин, който да му го прости!
28
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 23
Тоя дето се прави на правоверен македонец е трол! За стотинки дразни четящите коментари да кликат, да кликат за кефа на НЕТ-трафикантите!
27
14
 
4
 
! Отговори
не, не .... преди 3 седмици
Искаме да започне масово да е учи в училищата на Югозападна Македония (Сандански, Петрич, Дамяница, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Кюстендил, Благоевград ...) македонски език, да се издават вестници на македонски език, да има 24/24 от денонощието Радио на македонски език, да слушаме истината за Велика Македония ...
26
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Не вярвам Бойко да е толкова ***. Избирателят няма да му прости това антибългарско предателство.
25
3
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 седмици
Харесвам Екатерина! Финна жена...
24
11
 
0
 
! Отговори
Друми Георгиевски преди 3 седмици
И впрочем самият ВЕЛИК ВАСИЛЕВС = ВАСИЛЛИЙ 2-РИ МАКЕДОНОУБИЕЦ --------
РЕ-Основава Охридската Епископия и Митрополия = като Охридска Македонска АрхиЕпископия , -- през 1019 година !!


Никъде няма и дума за българи и България .
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Друми Георгиевски
„О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин?“
А Василий II го зоват *** странно.
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нека страните от западните балкани да избират какво да бъдат:ромски резерват като българия или бежански лагер като гърция!