БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?

Заради втората пенсия променят Кодекса на труда
234
БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради втората пенсия управляващите ще направят промени в Кодекса на труда. Те ще бъдат предложени за обществено обсъждане до края на ноември.

20 хиляди са жените, които през следващата година ще навършат изискуемата възраст за втора пенсия. Първата група мъже, които попадат в същата категория, ще навършат нужната възраст през 2024 г.

Още по темата
"Това налага бързи действия с оглед защита на техните интереси", посочи социалният министър Деница Сачева по време на обсъждане на политиката за подобряване на адекватността на пенсиите, по искане на БСП.

Според червения депутат Георги Гьоков никой не може да оспори, че пенсиите са най-големия провал на управляващите в политиката по доходите.

"За съжаление равнището и динамиката на доходите през последните години в България ни показва, че това правителство, което управлява страната, а и предходните правителства с мандата на ГЕРБ, са неспособни да измъкнат страната от последното място в ЕС по доходите. България си остава с най-нисък стандарт и равнище на доходите в Европа. След повече от 10 години управление на ГЕРБ, въпреки че се наблюдава някакъв растеж на доходите, те все още остават относителни ниски", обвини той.

Николай Сираков от ГЕРБ му опонира като отсече, че апокалиптичната картина, която социалистите се опитват да внушат, не може ще изтрие от съзнанието на хората трите долара пенсия по времето на управлението на Жан Виденов.

Светлана Ангелова от ГЕРБ напомни по време на дебата, че в бюджета на ДОО за 2021 г. са предприети важни стъпки за повишаване на доходите на всички пенсионери. Като част от тях тя посочи увеличаването на минимална пенсия от 1 януари, а не каквато беше практиката през изминалите години от 1 юли.

"Тя ще се повиши от 250 на 300 лв., като нейният размер ще се повиши с 20 %. Това води до ръст на минималните размери на пенсиите за трудова дейност, които се определят с процент от нея - пенсиите поради инвалидност, поради трудова злополука, професионална болест или наследствените пенсии", каза Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
5
 
17
 
! Отговори
Живота поскъпна !!! преди 3 години
Живота много поскъпна .с каквото и увеличение на пенсиите да се хвалят, като влезеш в супер маркета 20-30 лв. си отиват за най необходими неща.. а сметки, ток, парно ???зимата идва... гледай какво става на пролет с народа като огладнее....!
166
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
"Нека който не яде асфалт да не шофиране по построени или асфалтирани по времето на ГЕРБ пътища"ако ти спреш да пиеш вода от комунистическите язовири, имаме сделка. А, леkенце ? :))))))
165
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро на хората ще им писне от безкрайните оправдания на нищоправците от герб
164
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето на Жан Виденов беше преди повече от 23 години. Няма смисъл корумпираните ГЕРБ да говорят за него. Нищо не е същото от тогава. Също така Жан Виденов не е оправдание на ГЕРБ да крадът.
163
12
 
11
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
От 11г. живеем в мизерия,хаос и глад,честито!
162
9
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Въпросчои къде прочете че за 45 години след "Деветото Септември" държавата е фалирала цели три пъти бе,симпатягчо?!Това ПРЕТЪПОКЛИШЕ може да го блъсне само некой тийнейджър,който не само си нема представа за онова време,за неговите проблеми и достойнства,но не е и наясно що е това "да фалираш държавата"../бецалят ли ти за излагациите ти,или..просто си си такъв?../
161
11
 
20
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
БСП ? Кои бяха хората в БСП ? Там бяха хората с каскетите - демк пролетариата. Е, те ,каскетите управляваха 45 г. и фалираха държавата 3 пъти. После пак ги докарахме на власт и пак фалираха държавата ! Еееее, колко пъти ще я фалраме тая държава , бе ??????????? Я , сиктир от тука , жалки каскети !
160
11
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
да са върнат още по-назад!..Напр.:-бесепар каже:-"Докарахте ни до дъното"-гробар отговаря:-"А пенсиите три доларес?"..Ние па питаме:-А помнят ли гробарето,че преди 80 години земята са ореше с волове и дървено рало?А защо па боковите мажоретки да не контрират така:-"По турско даже немаше пенсии"..Така че при нас е супер!..Изобщо обърнеш ли внимание на гробаря за дивотиите му,той ти отговаря с въпроса:-"А вий що биехте нееегроидите?"..
159
5
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Иде правителството на партията на безпартийните която не си я чувал ама скоро ще я чуеш а не чалгари , комунисти, костовисти, прокопиевисти и тнт
158
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъното беше при БСП 97 г. когато хората трябваше да живеят със по няколко долара цял месец.Тогава беше истинския протест ти да видиш гладни и разярени българи грабнали камъни и искат да линчуват всичко в парламента
157
8
 
12
 
! Отговори
един дол дренки преди 3 години
БСП и ГЕРБ са един дол дренки.Бочко в момента е като карикатура на Станишко и Орешарски от последните им дни.
156
10
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
Колго години герб ще сравняват тяхно управление с това на комунистите? Много е удобно да имаш вечен враг и оправдание, а вашето шетане е вече 11г. И защо кръчмите получиха обгрижване веднага и немалко, но пак искат още, а вашите социални мерки са или от догодина, или до март?
155
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МладияпремиерсхаремаКъде се бараш бе?При Жан Виденов бяха по 3000лв пенсиите.
154
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139Ако те изберем теб за министър-председател, колко обещаваш да направиш минималната заплата.Ако не кажеш - това е лицемерие.
153
3
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Като дойда на власт пенсиите ще ви станат 500 лв после 1000 лв и тнт
152
6
 
16
 
! Отговори
Fann преди 3 години
Нека който не яде асфалт да не шофиране по построени или асфалтирани по времето на ГЕРБ пътища. Бойкот на тия гадни нови магистрали, околовръстни, карайте през нивята и бъдете достойни мразители
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 148По какво съдиш, че Албания имала по-добър морски туризъм?НЕкви числа?
150
12
 
8
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
До Getsata,Да строи се незаконно на морето, строят се некадърно пътища които се ремонтират месец след като ББ им реже лентата, много се строи! Браво за строителството :D застроихте ми квартала ***!
149
8
 
15
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Интересно са захитряли комуняжките пасквилчета. Вече само обвиняват и оплюват. Нищо не обещават, защото явно знаят и че нищо няма да изпълнят.
148
12
 
17
 
! Отговори
Getsata преди 3 години
Нищо не може да ме убеди и накара да гласувам за червените. Колкото и фалшиви компромати да вадят, колкото и да плюят срещу управлението. Едно е очевадно, в България се строи и се случва нещо. Докато при БКП всичко е спряло.