ВМРО: Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите

Либералният модел се провали, се чете в позиция на войводите
90
ВМРО: Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите
Снимка: БГНЕС

Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да стане в кратки срокове. Строги мерки и контрол – това е начинът да защитим България. Това се чете в позиция на ВМРО във връзка с терористичната атака във Виена.

"Когато ние от ВМРО говорехме, че безразборното пропускане на мигранти и опитите за тяхната интеграция в ЕС са прибързани и недообмислени действия, бяхме обвинени в краен национализъм. Даже някои либерални кръгове ни посочиха като фашисти. А какво става днес?", питат войводите.

Още по темата
Според тях днес държава след държава "пада жертва на действията на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа".

"Атентат след атентат. Дори Виена – културната столица на Европа, която беше пощадена довчера, днес вече е поругана. Преди няколко дни отново в Ница беше направено показно покушение. Бяха клани християни в църквата „Нотр дам“ от радикализиран бежанец – мюсюлманин. Примерите вече станаха десетки и даже не си струва да бъдат изброявани. Това се превърна в ежедневие в европейските градове. И защо?", се чете в позицията на ВМРО.

Според националистите лицемерието на европейските лидери е довела Европа до тази "кота нула".

"Допреди няколко месеца Меркел и Макрон се снимаха с млади африканци, алжирци и мароканци, които бяха представяни не като икономически, а като хуманитарни мигранти. Здрави и прави мъже на по 18, 19, 20 години, идващи в Европа с една-едничка цел – религиозна инвазия и религиозно надмощие. Меркел и Макрон ги гушкаха и целуваха и се снимаха с тях. А сега водят вербална битка с тероризма. Твърде закъсняло и твърде лицемерно. Духът от бутилката е пуснат за съжаление!", смятат от ВМРО.

От партията дават оценка, че интеграцията на мигрантите в Европа официално се провали.

"Европа си отгледа поколение псевдоевропейци, което ще я затрие, ако не се предприемат сериозни мерки. Ето защо ние от ВМРО за пореден път заявяваме категоричната си позиция, че бъдещето на ЕС трябва да е като Европа на отечествата и нациите. Не Европа на извратения неолиберализъм", смятат войводите.

Те подчертават, че културата и ценностите на едно общество се градят върху здравите устои на традициите, ценностите и морала, доказали се през вековете.

"Тук, в България, тези ценности, морал и традиции са здраво стъпили на източноправославната религия и култура. Тук няма място за извратени либерални разбирания за толерантност, мултикултурни ценности и изкривено междурелигиозно разбирателство. И за пореден път ние от ВМРО заявяваме, че за нас Европа е люлката на съвременната цивилизация. За нас християнството е и трябва да остане водеща и моралополагаща религия на Стария континент. И всякакви опити да ни се натрапват религиозно, етнически и сексуално различни общности от традиционните за основната в континента религия и диаспора, а и за националната ни идентичност е недопустимо", се чете в позицията на ВМРО.

От партията подчертават, че България е пример за религиозна и етническа толерантност и у нас християни и мюсюлмани живеят в мир.

"Поради всички тези причини ние заявяваме категорично, че точно днес и сега е моментът всеки политик, всяко правителство в рамките на ЕС да заяви своята категоричност в борбата с радикализма и да се откаже от лицемерието по отношение на измислената "нова" толерантност", заявяват още от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
УФФФФФФ...Пасквил след пасквила, мила моя майно льо!Докога бе, другари воеводи???Казах, и ще повторя: След като коментарите тук са ограничени до 500 символа, то следва да има ограничение и за публикациите.Но това си е чист автогол: Кой чете толкова дълги пасквили?Да пояснявам ли че в 21-ви век религиите са етнокултурна ценност и са отделени от държавата???Тоест, държавата не може повече да разчита на религията като на "патерица", каквато и да е тя!Млъкнете бе!
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НомераТрябва да има терор,и много страх,и ужас.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не подведоха под отговорност дебелия шкембелия за налегалната търговия с паспорти? Едва ли някой е повярвал, че неговия човек организира престъпна група, а баш шкембе воеводата разсеяно го е пропуснал.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО говорите глупости. В БГ защо няма война на цивилизациите? Живеем си с турците спокойно. В Европа има терор. Кой има изгода да размахва картата с терора периодично?
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 44явно е нужна религия, щом има толкова много религии
39
3
 
4
 
! Отговори
Номера преди 3 години
С COVID 19 се провали и връщат измислените терористи!Па ще започнат от МВР да гърмят найлонови торбички с мръсни *** и чорапи край контейнерите!
38
4
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
НЕ Е НУЖНА НИКАКВА РЕЛИГИЯ. ИМА ЕДИНСТВЕНО ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С БОГ. БОГ Е ЛЮБОВ И ДОБРОНАМЕРЕНОСТ МЕЖДУ ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ НА ЗЕМЯТА. ЧОВЕЦИ !!!! НЕ ЗВЕРОВЕ, КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЗА ЧОВЕЦИ.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел и Макрон да спрат парите на България и ВМРО да ходя да просят от Ердоган пари.
36
3
 
3
 
! Отговори
Отново настоявам преди 3 години
Войводите да минат на социални или детски помощи.Ако *** няма нищо против.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО ГО НЯМА ЛИБЕРАЛИЗМА ВМРО И БСП ОТДАВНА ДА СА САМО СПОМЕН В ИЗСЛЯМСКИТЕ АНАЛИ
34
0
 
2
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Ясно е, че терорът в Европа е отговор на нещо, което те са припознали като тежка обида. Но дали това не е само повод? А причината е различен възглед относно вида на цивилизацията! Нужна е огромна просветителска дейност. Но никой не иска да се учи. Мисли се за най- въздесъщият, щом разполага със сила, оръжия и наглост.
33
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Всъщност либералния модел е едно от най-важните неща които ни пазят от война между цивилизациите. Простите хора не могат да го разберат. Лесно е да се репчиш когато се криеш зад гърба на Европа и САЩ.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО да понамалят малко ракията. Ще им се отрази добре.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 21АЙНЩАЙН НЕ Е ФАКТОР В РЕЛИГИОЗНИТЕ ВЪПРОСИ. ДА СИ ГЛЕДА ФИЗИКАТА. ТОЙ НЕ Е РАВИН И НЕ РАЗБИРА ОТ РЕЛИГИЯ.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 21Това не е вярване на Айнщайн, а девиз на Атомстройпроект.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО КАКЪВ МОДЕЛ ПРЕДЛАГА? ФАШИСТКИ ЛИ?
28
4
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Българският народ е МЪДЪР. И СЕ ПРИДЪРЖА КЪМ ВЯРВАНЕТО НА АЙНЩАЙН ОТНОСНО БОГ - БОГ Е ЕНЕРГИЯ. БОГ НЕ Е РЕЛИГИЯ. НЯМА НУЖДА ХОРАТА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА РЕЛИГИОЗЕН ПРИНЦИП. НО...ИЗГЛЕЖДА ТОВА Е МНОГО УДОБНО И ПЕЧЕЛИВШО ЗА НЯКОИ.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последния управленски мандат ВМРО е основният фактор, който подклажда етническо напрежение и противопоставяне в страната, радикалният ислям тук няма нищо общо. Достатъчно е човек само да прочете програмата им и конституционните предложения. Това е една неофашиста ксенофобска програма.
26
2
 
5
 
! Отговори
Българинъ преди 3 години
Това е ясно и без вашите изявления господа. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ АКО НЕ ИСКАШ ДА ПОВТОРИШ ИСТОРИЯТА СИ. ЕВРОПА СЪБУДИ СЕ И ТИ!
25
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената работеща система е анархията! Всички други системи водят до криза и разпадат и в крайна сметка се превръщат в анархии.Анархията е естественото състояние на нещата. Законът на джунглата е вечен.