ВМРО: Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите

Либералният модел се провали, се чете в позиция на войводите
90
ВМРО: Терорът в Европа е война на цивилизациите и религиите
Снимка: БГНЕС

Радикалният ислям трябва да се криминализира и това трябва да стане в кратки срокове. Строги мерки и контрол – това е начинът да защитим България. Това се чете в позиция на ВМРО във връзка с терористичната атака във Виена.

"Когато ние от ВМРО говорехме, че безразборното пропускане на мигранти и опитите за тяхната интеграция в ЕС са прибързани и недообмислени действия, бяхме обвинени в краен национализъм. Даже някои либерални кръгове ни посочиха като фашисти. А какво става днес?", питат войводите.

Още по темата
Според тях днес държава след държава "пада жертва на действията на отрочетата от първата вълна мигранти, които се оказаха гробокопачите на Европа".

"Атентат след атентат. Дори Виена – културната столица на Европа, която беше пощадена довчера, днес вече е поругана. Преди няколко дни отново в Ница беше направено показно покушение. Бяха клани християни в църквата „Нотр дам“ от радикализиран бежанец – мюсюлманин. Примерите вече станаха десетки и даже не си струва да бъдат изброявани. Това се превърна в ежедневие в европейските градове. И защо?", се чете в позицията на ВМРО.

Според националистите лицемерието на европейските лидери е довела Европа до тази "кота нула".

"Допреди няколко месеца Меркел и Макрон се снимаха с млади африканци, алжирци и мароканци, които бяха представяни не като икономически, а като хуманитарни мигранти. Здрави и прави мъже на по 18, 19, 20 години, идващи в Европа с една-едничка цел – религиозна инвазия и религиозно надмощие. Меркел и Макрон ги гушкаха и целуваха и се снимаха с тях. А сега водят вербална битка с тероризма. Твърде закъсняло и твърде лицемерно. Духът от бутилката е пуснат за съжаление!", смятат от ВМРО.

От партията дават оценка, че интеграцията на мигрантите в Европа официално се провали.

"Европа си отгледа поколение псевдоевропейци, което ще я затрие, ако не се предприемат сериозни мерки. Ето защо ние от ВМРО за пореден път заявяваме категоричната си позиция, че бъдещето на ЕС трябва да е като Европа на отечествата и нациите. Не Европа на извратения неолиберализъм", смятат войводите.

Те подчертават, че културата и ценностите на едно общество се градят върху здравите устои на традициите, ценностите и морала, доказали се през вековете.

"Тук, в България, тези ценности, морал и традиции са здраво стъпили на източноправославната религия и култура. Тук няма място за извратени либерални разбирания за толерантност, мултикултурни ценности и изкривено междурелигиозно разбирателство. И за пореден път ние от ВМРО заявяваме, че за нас Европа е люлката на съвременната цивилизация. За нас християнството е и трябва да остане водеща и моралополагаща религия на Стария континент. И всякакви опити да ни се натрапват религиозно, етнически и сексуално различни общности от традиционните за основната в континента религия и диаспора, а и за националната ни идентичност е недопустимо", се чете в позицията на ВМРО.

От партията подчертават, че България е пример за религиозна и етническа толерантност и у нас християни и мюсюлмани живеят в мир.

"Поради всички тези причини ние заявяваме категорично, че точно днес и сега е моментът всеки политик, всяко правителство в рамките на ЕС да заяви своята категоричност в борбата с радикализма и да се откаже от лицемерието по отношение на измислената "нова" толерантност", заявяват още от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Ел Куко преди 3 години
Където има ислям има и терор.
23
3
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Либерализмът е СВОБОДИЯ. КОЕТО Е РАЗЛИЧНО ОТ СВОБОДА.
22
4
 
5
 
! Отговори
Либерализмът преди 3 години
е глобализъм, а глобализмът размива държавните граници и превръща свободните хора в роби.
21
1
 
1
 
! Отговори
точно преди 3 години
До много по лесно емисля че нещо такова правят сега и с пандемията други кръгове останали гладни явно
20
4
 
6
 
! Отговори
 много по лесно е преди 3 години
за 24 часа може да се приключи с тероризма не само в европа но и в световен мащабно това няма да стане скоротова е огромен източник на доходи за определени кръговемалка инвестиция огромна възвращаемостедин малък примерсъздаването на т.нар. ИД струва около 5-6 милиарда, а парите които се харчат и въртят около нейното унищожаване са стотици стотици милиарди....
19
2
 
0
 
! Отговори
Ортодокс преди 3 години
Човек, чието мнение минава за правилно, но все пак си остава мнение, а не истинно познание.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа стана икономически, политически и културен институт именно благодарение на "извратеният неолиберализъм". Либерализмът е един от факторите, който разми границите между държавите и ограничи държавно имперското противопоставяне. Днес войните между кои да са две държави в Европа изглеждат абсурдни именно благодарение на либерализма. Но реваншистите на държавния монополизэм никога няма да се примирят с това.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа прави терор в Близкия Изток, Африка, Азия.Сирия, Либия, Афганистан, Ирак бяха тероризирани от Франция, Италия, Великобритания.Нека сравним жертвите в Сирия, Афганистан, Ирак с жертвите в Европа.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви ценности и морал в България не са стъпили здраво на източноправославни ценности и религия. Православният ортодокс е също толкова нетърпим към инакомислието, както и радикалния ислям. Но българите не вършат терористични актове на религиозна основа, защото са по принцип атеисти, дори се отнасят с пренебрежение към официалната държавно вменявана религия.
15
1
 
15
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Много милиони се изсипват не само в райони с турско население,но и в помашките региони.Там се връща един архаичен ислям и не знам защо не се вземат мерки
14
2
 
6
 
! Отговори
сорос преди 3 години
само австрия е дала на 50000 кавказци убежища защото били борци против режима на путин а германия дава само през 2014 година на 20000 убежища на такива.разберете запада Българи ще започне да гони но не африканци азитци и мисулмани.
13
4
 
9
 
! Отговори
Купил паспорт преди 3 години
Само да изчакат, да не излезе, че Краси е продал паспорта на македонският терорист. Карате пияни, биете бабички, пак под въздействие, после излизате да се правите на хрисими христиЕни. Вие сте много по-лицемерни от Меркел и Макрон. И за вас трябва не по-малко преследване от това на радикалните ислямисти.
12
3
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Къде са сега *** медии и БХК, дето разпънаха на кръст Динко и Низамов, че видиш като слагали свински опашки на талибаните и така видиш ли им погазвали човешките права, че за капак Низамов даже го съдиха.... И двамата са прости батки, ама не познавам българин, който да не одобрява действията им.
11
3
 
7
 
! Отговори
От Курило преди 3 години
Хапчетата срешу алчност,властолюбие,хомофобия също да не забравят във ВМРО. Краси 5-те тераси и бате Харо с фалшивите паспорти!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Терор в БГшантаво. Измисли нещо друго.
9
7
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Пишман-воеводите да не изживяват предизборен катарзис?След продадени хиляди паспорти на всякакви тара*мбуки и шиптъри,сега се сетиха откъде идва опасността за Европа.
8
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
първо да престанат да ги наричат "воеводите"!!!!!После да разкарат противнотоитъпо Шкембе,след това да се огледат хубаво в Огледалото и като се приведат в подходящия "обществено-политически " вид,да се пробват отново на Сцената.До тук го играят САМО "ПАТЕРИЦА" на Тиквата!!..НИЩО ДРУГО!
7
9
 
12
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
Каква цивилизация сме ние бе - мутри на Борисов и Гешев в Перник са убили някакъв Софиянец щото ги критикува, днес са метнали друг Софиянец под влака за същото!Пернишката секта убива пазете се хора!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От КурилоЩо си изпил на хората хапчетата Бе!Не те ли беше срам!Гледай на какво си се направил!
5
7
 
1
 
! Отговори
ДОГАН преди 3 години
Е ДА АМА КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМЕ НИЕ КАТО СМЕ БЕЗ СИЛНИ СЛЕДКАТО КАРАКАЧАНОВ ГОЛЕМИЯТ ВОИВОДА. ГИ Е УЗАКОНИЛ С .БГ.ПАСПОРТИ.А СЕГА КАЖЕТЕ МИ ВИЕ ПОДЪРЖНИЦИТЕ ВА ПИШМАН ВОИВОДАТА.....