ГЕРБ си купили независимите депутати, а те станали еничари

Целта била правителството да оцелее на всяка цена
Обновена: 5 ное 2020 11:44 | 5 ное 2020 11:30, Камелия Цветанова
33
ГЕРБ си купили независимите депутати, а те станали еничари
Снимка: БГНЕС

Остри критики срещу бившите свои депутати, които се отцепиха от червените редици, отправиха законотворците от БСП.

Левицата обвини и мнозинството, че целта му е просто да осигури кворума в НС и правителството да оцелее на всяка цена до следващите редовни избори.

Поводът за всички нападки станаха предложените промени в Правилника за дейността на НС, направени от нечленуващите в ПГ депутати.

Те искат, когато народните представители, нечленуващи в парламентарна група, са повече от 10, да разполагат с времето за изказване на най-малката парламентарна група.

Според Филип Попов от БСП промените в Правилника влизат в дневния ред на парламента, защото вчера нямаше кворум, а с тях ще се реши проблемът със заседанията и със съдбата на правителството.

Той настоя, че независимите на практика формират нова парламентарна група, която обаче е политически хибрид, защото обединява депутати избрани с листите на БСП, ДПС и Обединени патриоти.

"Това е подмяна на вота на хората", скочи Попов и определи независимите като политически ренегати.

Хамид Хамид от ДПС настоя, че покупката на независими депутати от ГЕРБ не е от вчера и това символ на разпадането на държавността.

"Предлагам този проект на решение да се допълни с "удавник за сламка се хваща", коментира той.

Иван Иванов от БСП призна, че за него е изненада, че днес НС се занимава с промени в правилника предвид епидемиологичната обстановка.

"Днес се официализира брак по сметка, който явно е договорен още преди избира на председател на БСП, защото двама от тези колеги бяха кандидати за поста. Друг е въпросът кога беше консумиран брака", обвини той.

Според Кристиан Вигенин мнозинството превръща Правилника на НС в „една ресторантска салфетка“ и обвини независимите, че се превръщат в обикновени еничари.

Тома Биков от ГЕРБ отговори на обвиненията на левицата, че превръща парламента в инструмент за решаване на вътрешнопартийните си проблеми.

"Нямаме право да разпуснем парламента в тази обстановка, как ще организирате болниците, лекарите, вие нямате план. Вие сте опасни в момента за цялото общество и го казвам със съжаление, защото всички трябва да виждаме враг в коронавируса, а не потенциален партньор с цел да бутнете властта", отсече той.

В крайна сметка мнозинството прие предложенията в правилника.

Така вече и независимите ще имат право на декларации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bibi, koi ti proizvede i prodade drajkite i cherchevetata na vratichkite i na chekmedjetata po dolapite na tvoito caabinet ve - bg proizvoditel ili kitaiski, aiski, aiski?!
28
1
 
5
 
! Отговори
Продажба-покупка преди 3 години
Купува се това, което се продава. Та и тези независимии депутати - ГЕРБ ги купува, защото се продават. Има още малко време до края на този парламент, все още могат да спечелят и те нещо от своята "независимост".
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали за това тулупа е напълнил чекмеджетата,да пазарува я депутати,на избори гласове.
26
7
 
2
 
! Отговори
урна преди 3 години
другари и другарки , скоро има избори и тогава ше усетите болката от загубата ..... отново ! на нормалните българи им е ясно че ако вие бяхте на власт положението в България щеше да е трагично !
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има комунисти все ще е така!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо нали пришивахте ДПС към ГЕРБ?!Кво става?Бабикянци!
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Врагът с партиен билет!Това са комунистите!Омръзнаха ми!Ай сиктир!
22
5
 
4
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БСП- КОИТО НЕ Е С НАС Е ПРОТИВ НАС- НАПРАВО ВРАГ !!!!!!!!!!!!
21
7
 
4
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Дгд бсп. *** вън от парламента. След изборите ще са вън от народното събрание. А дано и турците също
20
6
 
9
 
! Отговори
Мария преди 3 години
При ГЕРБ винаги всичко е купено. Знаем интелектуалното ниво на шефа им и можем да си представим кои са тези "умни и красиви", които по убеждение ще се съгласят да бъдат водени, командвани и представлявани от човек с подчертано скромни възможности... Всичко е просто купен слугинаж.
19
2
 
9
 
! Отговори
Вики преди 3 години
При нас гласуването не е мажоритарно. Гласува се за партии. Тези, които напускат партиите си какво право имат да стоят в парламента?!
18
8
 
6
 
! Отговори
късметлии сме преди 3 години
Българите имат късмет, че в този труден, ама много труден за всички момент, не ни управляват фърчилото и Корни Лъжата. До сега всички да бяхме я закъсали здравата. Не искам да мисля по-лоши неща.
17
9
 
8
 
! Отговори
престъпници преди 3 години
БСП е организирана престъпна група начело с башприватизаторката на Техноимпекс и крадла на 3 милиона субсидии за партията, плюс дарения и членски внис. касата е на нула. Ако искате да окраде и българската държава, но само активите и, не и вас, гласувайте за крушовската ***.
16
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ами ганчофци,от всички парламенарни групи,гласувайте нов избирателен закон,който депутат напусне парламентарната група,веднага да напусне и парламента,избирателите,не гласуват за независими депутати от герб-комунисти,нито от бсп,нито от оп,нито от дупесе.Само тогава,няма да го има този проблем, с кворума
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После Корни спечелИ вота за Председател без машини. Но от парламентарната трибуна вие с всички сили, че вота за изборите през пролетта ще се фалшифицира без машини.После Румбата хукнА към Естония без маска и без ПР тест. И естонците се видяха в чудо и трябваше цял хотел да им осигурят на делегацията от 30 човека, докато си ги изпроводят по живо по здраво. ЦИРКИ като не можаха да свалят правителството целото БиСиПи реши да напусне парламента, понеже с протести не станА.ДОКОГА, БЕЕЕЕЕ?
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късметът се усмихва на добре подготвените и умни хора.Защо ли България се оказа образец за пример в Европа, какво не трябва да се прави?
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като се сетя какви драми преживяваме заради БСП от пролетта насам.Още март месец Корни и Румен Естонски се появиха и се развилняха, колко сичко е сташно и как сега ще започнат гладни бунтове.Но това не им беше достатъчно.После Румбата размаха юмруче и кат се юрнаха онез ми ти революционери без маски - та стай та гледай. А самият Президент се качи на Шшпка и казА - такъв вирус НЕМА.А идиотските вотове си течехе без прекъсване.После Корни свали Шипка в София - пак без маски.
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На БиСиПиту се някой им пречи и им е виновен. Като на кривата ракета.Мъко, мъкоооо, комунистическа.Идното времи направо ги арестуваха и по бързата процедура я ги гърмяха, я ги пращаха по Белене и сродни.А СЕГА? М........... си трака.
11
9
 
12
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
Браво на осъзналите се от БСП. С Корнито начело ,БСП отива на бунището.
10
5
 
12
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
До Анонимен 3:Тома Биков е рожба на разгонения селски бик и още по-разгонената селска крава от "Комлука" в Бургас. Затуй е толкова продуктивен - актьор, политолог, журналист, а още по-гъвкав в политическите си членства и пристрастия.Целта обаче е една и тя ое очевАдна - на всяка цена във властта!