Александър Сиди: Ще наложим вето на членството на Северна Македония в ЕС

Според него едва ли някой, включително и Меркел, ще си позволи натиск
11 ное 2020 22:15, Нели Христова
48

Разбра ли Северна Македония, че с българската история шега не бива? Потърсихме отговора от депутата от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

"Условието на България е никой да не краде нашата история, идентичност и език. Всеки е свободен да нарича себе си както иска. Гоце Делчев се е наричал българин и никакъв друг. България няма да се откаже от своята история и език. Ние налагаме вето върху членството на Република Северна Македония в ЕС. Ние сме уведомили Европейската комисия, че няма как да подпишем тази преговорна рамка. До 17 ноември има време, когато трябва да се вземе това решение. Ако Македония не направи нищо в следващите няколко дни, с които да отрече сръбската пропаганда, тогава ветото ще съществува", коментира депутатът в ефира на "Денят ON AIR".

Народният представител изтъкна, че разбирането на българската държава като цяло е, че с езика и историята не може да се правят компромиси.

"Не вярвам някой да си позволи, включително Ангела Меркел, натиск. Такъв натиск би бил лицемерен. Ние никога не сме казвали, че Източна и Западна Германия не трябва да се обединяват. Република Северна Македония е част от северноатлантическия пакт. Руско влияние в такава държава няма как да се случи. Не можем да допуснем същото това влияние да обезкървява българщината в Македония", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Сиди изрази мнение, че македонското правителство трябва да премахне историческите фалшификации от учебниците си, ако иска да си проправи път към членството в ЕС.

Депутатът от "Обединени патриоти" каза още, че европейците не разбират нашата кауза и това обстоятелство е твърде проблематично.

"Нашият ход вече е изигран - ние наложихме вето на Република Северна Македония. На обикновения македонски народ не можем да наложим нищо, защото са ни братя. Нашата позиция е ясна и ние ще продължим да я отстояваме, защото зад нас е майка България и нито крачка назад. Няма как да сме дипломатични, когато говорим за история, култура и език. По време на войните за национално обединение, България налива пари за техника. Сърбите наливат пари за пропаганда. Европейците не разбират каква е нашата кауза. Днес е същото за съжаление", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БунгарБунгар: Обвиняваме македонците,че са враждебни към нас.Ще станат и още по враждебни ако продължаваме да искаме невъзможни неща от тях.Леле, да не би да ни обявят война. Леле, колко ни е страх
40
18
 
4
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Александър Сиди е млад човек,но мисленето му е на закоравял квазипатриот.Цялото ВМРО е вредно за България.Свърталище на крадци и лъжцина провалени ченгета и псевдо патриоти.
39
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм БЪЛГАРИН,гордея се,че съм БЪЛГАРИН,а и всички трябва да разберат ,че земята и словото на моя народ не е за продан!!!!
38
16
 
2
 
! Отговори
Чоката преди 3 години
Сложете вето поне да се знае какви са реалните чуства на БГ към Македония. Никога с нищо не сте ни помагали а само искате и грабите от нас, история и всичко. Не ни трябва ЕС имаме си Нато. Ей Бойко хванал си се в коалиция с *** и националисти и излагаш ни по света и Европа, само за да си запазиш коалцията - срамно и жалко!
37
1
 
15
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Ходил съм в Скопие преди 25години,ходих и това лято. Скопие прилича на бутафорна зона на Холивуд, всеки момент очакваш да се появи Бен Хур или да снимат сцени от Троянската война! Срам!
36
1
 
11
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Кутригурите поведени от Котраг от рода дуло и брат на Аспарух и син на Кубрат поставиха началото на Волжките българи, които насилствено и систематично им бе наложено от Русия, като се почне от 15 век от Иван грозни та до СССР да се наричат Татарстан ( тъй като Русия се е страхувала от Българите) . Но българското самосъзнание и след 1400 години там не е угаснало. Това са същите българи, за които сръбската пропаганда нарича Българите татари. Ленин е с влжко Български корени.
35
0
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Аз съм македонче обичам наш'те планини зелени, но българин да се наричам първа радост е за мене.
34
1
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
До Кънчо МисирковДобре, нашата не е ясна, но тяхната е ясна!Съществуват от 1990г!
33
1
 
19
 
! Отговори
Да преди 3 години
До БунгарДо колкото си спомням, България първа ги призна като независима държава!Никой не иска нищо повече, освен да не се заиграват с историята и езика ни! Дори може да се каже, че историята и езика са и техни, но като българи от Македония, а не като македонци от 1990г! 30 години каква ли не помия изляха срещу България и българите. Татари, фашисти и какво ли не? Били сме фашисти, а сега ходят да реват на рамото на наследниците на фашистите! Но нали интереса клати феса!
32
18
 
1
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
Лъжите и измислиците в Българската история,не са по-малко отколкото в Македонската история. Защо не виждаме себе си първо и след това да осъждаме другите.Дори самите ние не знаем кои сме и от къде точно сме се появили на Балканите.Когато има 23 хипотези и теории за нашия произход върви разбери коя е истината.Древноста мъгла,близката история манипулация,настоящата неясна и т.н,но знаем всичко за Македониа. Не е за вярване.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бунгар,а Гърция, защо накара Македония да се казва Северна Македония Т!!!!П?Защо една изкуствена създадена държава трябва да и се позволяват такива глупости без да има историческа истина?Аз като четох какви глупости пиши в тяхната история то излиза, че цяла България сме макета?
30
21
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Крайно време е България да се излезе от този филм на най великата държава на света.Не разбрахте ли,че Македониа е независима,равноправна Европейска държава. Обвиняваме македонците,че са враждебни към нас.Ще станат и още по враждебни ако продължаваме да искаме невъзможни неща от тях.Станахме за смях пред света.Политика не изнудване ще бъде осъдена от Европа. Даваме гласност само на псевдо патриоти-ченгета,а се заглушава гласът на истинските обективни историци.
29
3
 
15
 
! Отговори
БългАрия преди 3 години
Неуважаеми скопски татари, най-отговорно ви заявявам че НЯМА да влезете в ЕС. Не зная дали ще успеете да схванете смисъла на думите ми понеже сте заслепени от арогантност и наглост, но само ще мечтаете за Европа още поне още 30 г.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28А защо учениците на Кирил и Методий са занесли азбуката във Великоморавия и Русия на Славянските народи и сега Славянските велики народи пишат на нашата азбука, а роме ?
27
1
 
4
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Съвсем правилно !
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10Пише, защото Москва заловяда, да пише така. "Славяни" е измисленото от историците пинятие, в Русия сега има на-много мюсюлмани, в Европа.
25
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Хитлер какъв е бил германец или австриец ако немците бяха като тия пишман патреотари сега нямаше да има ЕС Абе то е лесно да сваляш *** пред САЩ и да правиш пречки на най-близкия ни народ. Пропъдили 2 млн човека по света ама историята не давали Важна е кинти да капят отнякъде На кой ще продават тескерета ако Македония влезе в ЕС ?
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейците не разбирали нашата кауза, ами как разбраха гръцката кауза, тя е същата. Не позволяваме на северомакедонците, да крадат българска история, както гърците не им позволиха, да крадат гръцка история.
23
18
 
4
 
! Отговори
Мърмот преди 3 години
А какво печелим от налагане на вето ? Ние и Македония сме едно и също нещо, единствено печели сърбоманската пропаганда, която цели да ни раздели. Който каже, че Гоце Делчев не е българин му *** главата, който каже че Гоце Делчев не е македонец му *** езика, туй напишете в договора и чак тогава се обаждайте.
22
2
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Македонците са бесни диваци и селяни. Изключително глуупав, ***, *** и необразован народ. Нямат един театър в Скопие, представяте ли си, нямат киноиндустрия, някой да е гледал македомски филм, имат пропагандна имитация на телевизия и се изтрепваха да гледат шоуто на Слави, нямат ВУЗове, нямат музика и музиканти, нямат култура, шоу, галерии, изкуство. НИЩООО. ПЪЛНА СЕЛЯНИЯ И ДИВОТИЯ. Къде са тръгнали в ЕС не ми е ясно.