Години в Северна Македония се изхранват с антибългаризъм

Става въпрос за изчистване на юго наследство, каза Борис Вангелов
11 ное 2020 16:10, Красимир Ангелов
47

Как смятат политиците от България и Северна Македония да върнат добрият тон и да разбият "балканската стена", която ги дели?

"Не можем да очакваме да стане бързо. Въпреки че Югославия се разпадна, Северна Македония може би е единствената република, в която югославското наследство все още витае. То води до една десетилетна конфронтация с България. Много днешни наблюдатели у нас сякаш сега се събудиха и разбраха за съществуването на македонския въпрос", каза депутатът от "Обединени патриоти" Борис Вангелов в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той подчерта, че антибългарската кампания там не е от последните дни и не е предизвиквана от позицията на България.

"Тя вече трае десетилетия, има леки спадове, но никога не е спирала. Ние с много обич трябва да подхождаме към тях, но същевременно трябва да бъдем и твърди, защото след 44-та година с насилие се опитаха да създадат друга нация на база българското население в Македония. И то нация на изцяло антибългарска основа. На тези хора трябваше да им бъде внушено, че България е звяр и че българите са зверове, както и че сме цигани и татари", коментира още Вангелов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител посочи, че става въпрос за изчистване на югославското наследство.

"Това ще стане много трудно, защото в Северна Македония има структури, които десетилетия наред са се изхранвали с антибългаризъм. Те са го превърнали в своя професия. Те се опитват да внушат, че има договорени 3,4 теми, но протоколите не са подписани", допълни Вангелов и категорично заяви, че България настоява да се спре езика на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че не им пука за България.Този македонския си е наш фетиш и си се тровим с това ежедневно
41
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Че толкова умни глави уж имаме в България професори по история и т.н що не се хванат да я напишат тази истина заисторията на македония с факти, снимки,всички доказателства събрани на едно и с превод на немски,английски не онези да гледат като телета в железница и да ни се подиграват да видят истината за Македония!
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антибългаризмът е основния стълб на македонската палатка! Това, да проклинаш всекидневно предците си е истинска пер*вер*Зия.
39
4
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
от 44 години антибългаризма е бизнес в Македония,финансиран от сръбски и руски агенции награждаващи и назначаващи им политици и вменяващи им,че сме най големите им врагове...част от народа ни бе продаден от нашата политическа класа и позволи на душмани да ни настройват един срещу друг за да ни използват...нашите са по-виновни...нека си служат на сърбите но никакъв компромис с Историята и интереса на Народа ни...останалото е национално предателство и ще ви търсим отговорност
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татари,монголи,окупатори,ци.ани,това е в устата на 85% от съседската ни пасмина по адрес на българите.Ударихме им едно здраво рамо да станат член на НАТО,но хулите продължават по наш адрес. Логично е,този път вместо рамо за ЕС,да получат един "татарски" ритник в халтавите им ***.
37
2
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТЕЗИ ДЕТО МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЗВВЕРОВЕ-ЗАСЛУЖАВАТ...........-А КО КАЖЕШ 100 ПЪТИ ЧЕ ЕДНО КУЧЕ Е БЕСНО-ЛОГИЧНО Е ЧЕ 90%ЩЕ ПОВЯРВАТ.
36
2
 
12
 
! Отговори
Братя Мормареви преди 3 години
Вчера имахме предварителен разговор с Куентин Тарантино относно това дали е съгласен да режисира филм по наш сценарий с работно заглавие "Планетата на мънкейдонците". Римейк по едноименната класика. Той прояви голям интерес, неочаквано дори за самите нас.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"зверове, както и че сме *** и татари"Яяяяя, звездички...
34
2
 
5
 
! Отговори
ТТ преди 3 години
Бойко и сега си е премиер на Македония, както на Мизия и Тракия ама ти явно още не си го разбрал. Ей разсмя ме. Хвала и лепо.
33
17
 
7
 
! Отговори
Мие преди 3 години
Ние тук може да се правим на македонците интересни колкото си искаме. Но имайте предвид, че от страни изглежда все едно избиваме комплекси, понеже в ЕС ни приемат като роми и във Франция на пример предпочитат африканци вместо нас. Трябва да даваме пример на европейците, а не да избиваме комплекси с една бедна и малка държава. Била измислена, изкуствена. Посочете ми една естествена и не измислена държава. И не забравяте гените са едно,политиката друго
32
20
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Боко и без тоа ретингот ти е низок. Сега е моментот да кажеш дека Гоце Делчев е македонец. До година во март месец е те правиме премиер на РСМакедониа (ретингот во Мкд е ти биде до небо.
31
3
 
0
 
! Отговори
а Я преди 3 години
До АнонименИталия источната ,а ние западната ,а Италия-Албания ????Май коНинтерна не ти е в ред!
30
2
 
18
 
! Отговори
В Татарстан знаят ли преди 3 години
На вниманието на всички татари в Татарска автономна републик, най-вече на президента: Моля да бъде поискано обяснение от РСМ, защо "татари" е обидна дума, с какво предизвиква презрението им, както и в какъв смисъл наричат българите "мръсни татари"
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бунгар Добре, не си прав. Но моля те кажи ми поне една тюркска дума преди 15-ти век или някъкъв топоним, покажи ми поне едно светилище на Тангра, изпей ми една тюркска българска народна песен и съответната тюркска носия, кажи кой тюркски празник почиташ, спомени поне един документ или мнение на стар автор, че българите са тюрки и имат ханове. Да те чуем Бунго! Също така ми обясни защо ние имаме около 1% тюркски гени, а руснаците 20%, без да са били под турско? Хайде бе, ерудитино!Срам!
28
3
 
15
 
! Отговори
Simvola преди 3 години
Има Един бърз начин за влизане в Европейския съюз по примера на Западна Германия и Източна Германия стават Една обща Държава. Така или иначе те си говорят на Български език само ще пренахнем сърбизмите който Тито и Георги Димитров им наложиха и отпада въпроса с кандидатстването за Европейския Съюз. Следващия мандат на Бойко Борисов ще направи и магистралата и до Скопие.
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези конинтерновци, влязат ли в ЕС, веднага ще заявят претенции към Германия, Австрия и Италия, заради участието във ВСВ. Не е много известен факта, че през ВСВ Италия е администрирала източната част на Македония, а България западната. Интересно ми е какво пише в учебниците им по този въпрос! Италия, Германия и Австрия също не зцабравят
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са македонци имат си техни царе Александър, Филип, Тито, Милошевич и т.н. и нямат право да ползват наште. Езика Македонски в никакъв случай не трябва да се признава. Правилно е призната само държавата Македония, но за езика и историята България си има свое мнение и не е длъжна да ги признава. Как така признаха албански език в Македония а другия им език бил "македонски.Нашето мнение срещу това на "македонците".
25
2
 
17
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Да не се правят отстъпки повече. Без договорки в последната секунда. Това наше "добруване" вече изглежда като плод на слаба мисъл. Ако не желаят да се разбираме значи точно това, неразбирателство. Много често се срамувам от политиците ни. Дано не съм прав... Който направи компромис в случая прави компромис с паметта на хилядите загинали за това отродено парче земя от България.
24
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите в Турция са българи, турците са черни.
23
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз лично на Борисов не вярвам,явно от ВМРО са го натиснали да се заинати ,иначе няма коалиция.Няма логика,само преди някоко месеца да си най-големия застъпник на македонците ,а сега да им ставаш враг.