Каракачанов: Македония разбра, че България не води някаква политика на инат

Сега всичко е в ръцете на Скопие, заяви вицепремиерът
11 ное 2020 07:10, Нели Христова
53
Каракачанов: Македония разбра, че България не води някаква политика на инат
Снимка: БГНЕС

Българската страна няма да отстъпи от рамковата си позиция от 9 октомври миналата година. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачaнов след посещението на Зоран Заев в София.

Каракачанов съобщи, че се е състоял разговор, в който са участвали министър-председателят Бойко Борисов, както и външният министър Екатерина Захариева.

"Те разбраха, че България не води някаква политика на инат, а България води принципна политика, че България е суверенна държава и не се влияе от настроенията в една или друга европейска или световна столица. То има два варианта - или приключва добре за България и за Македония, или за Македония разговорът за Европейския съюз се отлага някъде във времето", каза Каракачанов.

По думите му по време на разговорите със Заев е било обяснено, че "не можем да направим никакъв компромис с въпросите свързани с българската история, с идентичността на българския герой и с идентичността на всички онези хора, които общо наричаме част от общата ни история".

"От тук нататък всичко е в ръцете на колегите в Скопие. Макар и няколко дни до края на процеса до петък - те имат възможността бързо да коригират всичко, което до момента са пропуснали и да видим дали това ще е достатъчно за началото на преговори с Република Македония", каза още Каракачанов като подчерта, че България не претендира за част от тяхната история след 1944 г.

"Ние не искаме нито Йосип Броз Тито да бъде български герой или сръбските политкомисари, дошли от Белград и взривявали, и убивали наши войници, да бъдат наши геори. Те претендират за част от нашата история. Тази история е обща - тя не е на някаква измислена нация, нация измислена в Москва през 1934 г. Така че, никой никого не изнудва! В края на краищата, не България е кандидат член на ЕС, а Македония е кандидат член. И би следвало да се съобразява с онова изискване на ЕС, което казва, че преди да станеш член на ЕС, не трябва да имаш нерешени въпроси със своите съседи - това е принцип в ЕС!", подчерта министърът на отбраната


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
ганьовеликобълга преди 3 години
До БунгарИзключително тъпо изказване! Казаното от теб другарю важи в пълна сила и за българите. Това е български народ с промито комунистическо съзнание за което са спомогнали коминтерновските предатели димитров, тито и сталин. Най-боли кога брат ти те предаде! България и *** предадоха Македония на сърбите и участваха в убийствата на българското самосъзнане в тези хора!
45
0
 
4
 
! Отговори
Македонец дваж бугар преди 3 години
Що сакате от бивша югославска комунистическа област...они йош не са се изчистили от югославските си *** и начин на мислуване, вие чекате да се признаат за бугаре! Даже у югославия сръбето им викаха *** и беха най-неразвитата област от югославия. Бугария си е виновна от пръвио ден кога ги признуваха требеше да ги натиснуват за договор това дека сега шо го ратуват историческите им комисии.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля македонците спамещи тук да пишат на български, а не на татарски, понеже не им се разбира.
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рабраха кой е шкембе войводаи има ли полза от него и казармата му.
42
1
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"Объркването ти е тотално.Дано са по малко утрепките като теб в България"Ти и да пишеш правилно не знаеш, баце, тръгнал квалификации и препоръки да дава. Трепки се пише с О, швеепс.
41
1
 
2
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
До 31 Гошо...ТъпотоВзаимоотнощенията между държавите се осъществяват с Договор, а не с ,,РАМКИ,,. И кой е този дето е подписъл рамка???
40
1
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Псевдо северомакедонците са попроизход татари дошли от Индия(роми), за това не се налага да са "членове" на EU!!!
39
6
 
1
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
До 38Объркването ти е тотално.Дано са по малко утрепките като теб в България, че с такъв материал сме за никъде.Непросветеноста може да се компенсира,но простотията е вечна.
38
2
 
7
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 3 години
Единственият малък шанс Мънкидония да види ЕС е да признае че е отцепила се от България сепаратиска област и чрез кримски референдум да поиска анекс. Тогава евентуално може и да разгледаме молбата им за членство.
37
4
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
"Добре ,че я нямаше Византия да ни обвини в кражба на цялата си средновековна история. Не случайно Византия никога не признава ,че България има право на земите до Дунава."И затова Юстиниян подписва мирен договор и започва да плаща годишен данък на Аспарух, нали. А що се отнася до съществуването на Византия днес - съществува си и сега, но е изместена още по на изток и север и се казва Руска Федерация. Но за да стигнеш до този извод трябва да почетеш доста история още.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония не е гръцка.
35
3
 
10
 
! Отговори
Бумбар преди 3 години
Най-добре да се откажат от идеята да влизат в ЕС и да се опитат да направят нещо със себе си със собствени усилия. Стига аванта и кражби. В Югославия паразитираха блажено сега си мислят че ще продължат в ЕС. Тоя филм свърши обаче. Вето и яко бачкане около един век и ще се оправят.
34
3
 
15
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Македонците са бесни диваци и селяни. Изключително глуупав, ***, *** и необразован народ. Нямат един театър в Скопие, представяте ли си, нямат киноиндустрия, някой да е гледал македомски филм, имат пропагандна имитация на телевизия и се изтрепваха да гледат шоуто на Слави, нямат ВУЗове, нямат музика и музиканти, нямат култура, шоу, галерии, изкуство. НИЩООО. ПЪЛНА СЕЛЯНИЯ И ДИВОТИЯ. Къде са тръгнали в ЕС не ми е ясно.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що е маке све е ***! Античките като не си признават, че са Българи блокиране до дупка! Сърбите и албанците добре ги ..... в античните задни части!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татари са македонците и затова няма ЕС за таях!
31
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В дипломацията няма малки и големи държави и народи. Зоран Заев демонстрира това като си играе като котка с мишка с министър-председателя и с външната министърка на една от държавите-източни съседки на Македония.
30
1
 
0
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
абе адаш ЯЖ ПО МАЛКО БЕ -противно ми е да те гледам ! жена ти защо не те подпука бе !?!?!?
29
1
 
7
 
! Отговори
ми добре преди 3 години
До БунгарА сега тичай да им се извиниш,че не си се писал македонец!
28
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До БунгарПърво трябва дойда...акъла на...ръководството на Северна Македония,за да спазват стриктно подписаната присъединителна рамка с България.Чак тогава зелена карта за ЕС.Ако това не се случи Заев да подава оставка и всички покрай него.Да си избират нови водачи,които да поведат народа в...правилната посока.
27
30
 
5
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Много ги подценяваме македонците.Защо си мислим,че ние по добре знаем от тях те какви са. Македонците най добре знаят и не са толкова неграмотни,че да чакат ние да им кажем и да ги просветим. Това,че на нас не ни харесва си е наш проблем.Лъжите в нашата история трябва да ни вълнуват повече,а не техния прочит на историческите събития.Когато станат равноправни членове на ЕU тогава ще си дойде всичко на мястото.