Шанс за промяна на позицията на Северна Македония скоро нямало

Явно се вървяло към отлагане на процеса
Обновена: 13 ное 2020 22:18 | 13 ное 2020 22:14, Екип на Bulgaria On Air
66

Към вето за ЕС на Скопие ли вървим? Позицията на българското правителство за членството на Република Северна Македония остава непроменена. Какво предстои във вторник, защо се чака датата 17 ноември?

"Има Съвет на външните министри, където, ако имаше разбирателство и някакво решение между София и Скопие, трябваше да се даде "зелена светлина“ за първата междуправителствена конференция. Но, явно това няма да се случи. Аз бих го нарекъл, че това е отлагане на процеса. Зависи от Скопие“. Това каза в предаването "Брюксел 1“ евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"Ако изведнъж, през този уикенд решат, че ще приемат истината, ще променят учебните програми и младите поколения няма да бъдат обучавани в манипулирана история, няма да се мразим, ще намалят риториката и ще се опитат в техните медии да не е толкова антибългарска, може да има до вторник друго решение. Но дали е реално в следващите дни да се промени нещо? Аз не виждам голяма възможност“, заяви в студиото на Bulgaria ON AIR  Андрей Ковачев.

"Има и Съвет на лидерите на правителствата. Ако между срещата на външните министри и Съвета също няма никакво развитие, то ще остане за Португалското председателство догодина от януари. Ако не се случи по време на Португалското председателство, остава за следващото - на Словения и т. н.“, очерта перспективата на отношенията между София и Скопие Андрей Ковачев.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1“ в събота,  14 ноември, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Ние не бързаме.
54
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Действаме като Гърция. Що тя ги мота 28 години, ще ги мотаем и ние. Засега - вето и толкоз.
53
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Кой е казал, че Коминтерновска Македония няма за влезе в ЕС? Няма такова нещо и това ще стане единствено благодарение на България, точно в момента, когато при Новия световен ред територията Вардарска Македония бъде върната на България, в същия миг нашите кръвни македонски братя стават членове но ЕС. Тогава ВМРО и Каракачанов ще имат готовност да им издадат български документи за самоличност. А коминтерновските македонисти да заминават за БеОград, нямат работа в ЕС.
52
0
 
13
 
! Отговори
ДНД преди 3 години
Ами ние и досега бяхме в ЕС без тях и още 50 години няма да ни липсват .36982
51
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята освен всичко друго е и пари ито големи. Вижте какво правят Гърция и Кипър от едни камъни. Когато в Русия започнаха да празнуват 24 май казах на жена ми че след 10 години ще кажат че Кирил и Методи са руснаци. Сбъркал съм. Още тази година (на третата) гледах един док. филм по руска телевизия че те са посвещава ли в Крим и руските земи.
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия набива канчетата на всичко живо на запад от Белград, а Царство България щеше още да е Царство.Щеше да е ама в концентрационните лагери на Полша или ще говори турски или немски.
49
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Леле до 44Добре но Борисов де факто призна македонска нация като не ги блокира за НАТО. Но пък плюе по Димитров за 1944 г. Борисов не прави ли същото ако не и още по-лошо. Разбирам като е против тях, просто вади България от НАТО и те си ги приемат.
48
21
 
5
 
! Отговори
София преди 3 години
България ще спази Резолюцията на ЕС , и българският съд ще регистрира македонските сдружения и организации. След 3-4 години в България ще има и македонска партия.
47
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България опитала през 2 Св война да открадне Македония от Гърция,вардарците опитват да откраднат името Македония, българите крадът геройте на вардарците, албанците правят обири и търгуват наркотици.турците пак са опитали да унищожат всичките народи около тях.ега.и хищниците
46
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41Компромисът с българската история и идентичност е бомба със закъснител, чието избухване ще зарадва сръбските и руските.Защото, именно в Белград и Москва, с малчаливото съгласие на Атина, се води антибългарската истерия срещу България.Никако отстъпление от българската позиция.
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
46 Ние не се "фукаме", напротив, достатъчно компромиси от България, получиха "Античките" край Вардар. Компромис с българската история и идентичност, не може да има. Точка.
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не може, да навреди, на България, да бран историята и идентичноста си.
43
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Проблема е че са българи не са гърци, сърби и т.н....За гърците е лесно да ги отсвирят, докато ние гледаме да им угаждаме, видя се че е грешка, мразят ни в червата си :))
42
1
 
9
 
! Отговори
До 49 преди 3 години
Вие милениумите и български не разбирате. Чети си историята момче!
41
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако херо мустафа им нареди гербавите ще се сетят че има шопски, тракийски , добруджански, родопски, трънски и ще се разпаднем на още по малки парченца
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
49Защото е диалект на български я език. Езиковата конструкция е същата.
39
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще говорим един език като аз нищо не им разбирам на мекетата?
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно така моментът не е подходящслед като минат изборите тогава антибългарите гербери и "патриоти" ще преминат към изпълнението на нареждането на американското посолство - македония в есте крадливците не мислят за друго освен за далаверата и тоя подход с отказа пак им е нареден от краваршингтон - до преминаване на изборитепосле ще обърнат палачинката
37
3
 
14
 
! Отговори
Ça vaлеке д преди 3 години
***, кога сме им признали езика, че не се сещам !?????
36
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си бяхме държали отначало като гърците и в комплект да работим а не да се фукаме че ий ся ще ги приемем ей ся само да ни подпишат тука едно документче че дедовците им са българи. Ами те никога не са били в територията България как ще стане това. Патриотите днес са едни прости хорица начело с тиквата. То един велик българин е казал "со кротце со благо ..." ама не Бай-*** решил да се тупне по гърдите "Buuulgaaaar..." , тъй че цял свят да му се чуди ...