Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той

Президентът оцени: Тежко е да се поеме наследството на Борисов
Обновена: 13 ное 2020 22:31 | 13 ное 2020 21:49, Камелия Цветанова
475
Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев не изключва вероятността да направи собствена партия.

„Зависи от обстоятелствата“, лаконично отговори той на въпрос в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Моята партия е партията на почтените българи, демократи и родолюбци. Срещам ги навсякъде и това, което ги обединява е убеждението, че този режим е компрометиран и трябва да си върнем държавността и законността“, коментира държавният глава.

Още по темата

Според него управлението на премиера Бойко Борисов не само не е демонтирало олигархичния модел на прехода, но е захранило още по- мощно задкулисието, което изсмуква огромни публичини ресурси.

„Заради това трябва да се обединим като общество и да притискаме всеки, който ще управа оттук нататък за утвърждаването на държавността и демонтаж на порочния модел, за изграждане на механизми за прозрачност, отчетност и отговорност“, каза Радев.

Според президента на правителството, което поеме властта след кабинета на Бойко Борисов няма да му е лесно.

„Тежко е да се поеме наследството на Борисов“,отсече Радев и допълни: „Ще ни коства много време и усилия да нормализираме държавността след Борисов“.

Президентът обвини премиера, че не управлява с парламента, а харчи милиони и милиарди както си иска.

„Не съм против грижата за хората, а срещу лицемерието и популизма, срещу липсата на реформи и тесен хоризонт до изборите, срещу разчети за разходите и прозрачност и отчетност. Правителството в началото тръгна бавно и с нежелание, през това време много хора изпаднаха в затрудения“, упрекна Радев.

Той настоя още, че в доклада на МВФ е посочено, че прогнозата, която направи фондът през април за 4% спад на БВП, всъщност ще е много повече.

„Системата за социална защита се нуждае от сериозни реформи, това означава, че големият проблем е неравенството, ние сме на първо място. В доклада се казва, че трябва да има сериозна борба с корупцията“, коментира държавният глава.

Според него, когато инвестициите не са в правилната посока, следващите правителства няма да могат да свиват дефицита, което ще доведе или до повишаване на данъците, или орязване на социални плащания.

„Не аз, а хилядите българи поискаха предсрочни избори“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корумпиран, национален предате, не може да рави партия. Беше му направен компромис, със застарялото дело срещу назначението на любовницата му, сега съпруга, плащания от държавата наем, но за предаване на секретна информация, на друга държава, въпросът е още отворен.
250
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СНОЩИ РАЗБРАХМЕ, ЧЕ РАДЕВ Е ПОЛУЧИЛ СЪОБЩЕНИЕ, ЧЕ ГЕНЕРАЛЪТ ИМА КОВИД, НО РЗИ НЕ СА ИЗДАЛИ ЗАПОВЕД, А РАДЕВ СПАЗВА ЗАКОНИ И СЛЕД КАТО ПОЛУЧАВА СЪОБЩЕНИЕТО СЕ ПРИБИРА САМ ОТ ТАЛИН, А НЕ Е ПОКАНЕН ДА НАПУСНЕ, ОБАЧЕ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ОБЯВИ, ЧЕ ЖЕРТВА НА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ, ДОРИ ОЩЕ ИЗЧАКВА ДА РАЗБЕРЕ РЕЗУЛТАТА ОТ РАЗСЛЕДВАНЕТО....НЕ ПРОПУСНА ДА РАЗКАЖЕ КАКВА СЪПРОТИВА ОТ ГЕРБ СЕ ОКАЗВА ДА НЯМА СРЕЩА ЗА "ТРИ МОРЕТА"- ТАЗИ ИЗЯВА МИНА ПОД ЗНАКА- МРАЗЯ ГЕРБ, ТЕ КРАДАТ, И ПОГУБИХА ДЕМОКРАЦИЯТА.
249
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелата лоена топка от Банкя при такива въпроси щеше само да кокори очи и да меца лозунги. А, и да сподели съкровенната си история за дедото утрепан от комунистите. Недоказано, но още хваща сърцето на ***. :)))
248
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя уръфляк колкото повече говори, толкова повече хора настройва срещу себе си. Та нека говори, че след като загуби изборите Гешев просто ще му стопи лагерите за тия простотии с протестите които направи.
247
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Свиленски няма да падне като котка по гръб. Той има фобия, че го наричат "Първия на първата" Като го чуе това е бесен. Полудява. Хаха Екс съпругът на Деси Радева не може да й прости позора. Бившият мъж на Деси Радева не може да се отърве от грозния си прякор.За това няма да падне в боя за Радев. В червената централа се представя за вдовец, който сам се грижи за сина си Страхил, кръстен на известния си дядо. Много е засегнат, че Радев казвал, че имал 3 деца и едното е Страхил.Не се имат.
246
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия на *** те, насилниците, метежниците, които рушат държавата.С хонорария от"Грипните ли, ще финансира тази банда?
245
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писъците на гробокопачите на България само доказват техния страх, че Радев може да им развали делаверата.
244
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко представяне...мънкане и мляскане. Толкова си може фааатмака
243
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великолепно интервю. Представянето на Президента във враждебна обстановка бе недостижимо за гербер или седесар.
242
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия ще създаде само ако руските му господари му наредят. Това е тяхното средство за разделяне на народа. Този филм отдавна е гледан в различни страни. Ако пък не ги слуша ще пие от чая на ботоксовото джудже.
241
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ако направи партия сигурно ще привлече Георги Свиленски.Така и така се грижи за сина му и бившата му жена.
240
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСП- СНОЩИ БЯХ СЛОМЕНА ОТ ВЕЛИКИЯТ ДУХ НА НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ- ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ- ТОЙ ИЗОБЩО НЕ ЛЪЖИ, ТОЙ СРАВНИ СВОЕТО ЮМРУЧЕ С ТОВА НА ТРЪМП, А НИЕ СМЕ ГО ВЪЗПРИЕЛИ ГРЕШНО, ТОЙ ПРИЗОВАЛ НАРОДА НА БОРБА СРЕЩУ КРАДЦИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ ОТ ГЕРБ, СРЕЩУ РЕЖИМА ГЕРБ, И В МЕН ВЪЗНИКНА ВЪПРОСА- МАРТ КАТО ИЗБЕРЕМ ГЕРБ- ТОЯ СМЕШЕН ЧИЧКО ДЕДКО ПАК ЛИ ЩЕ ГО ВИЖДА КАТО РЕЖИМ- КАКВО НАУЧИХМЕ ОТ РАДЕВ- ЧЕ ВИРУСЪТ ИМАЛ ДВА ЩАМА, ЕДИНИЯТ БИЛ ПОЛИТИЧЕСКИ, ЧЕ ИЗВЕДЕ НАРОДА А ОЛИГАРСИТЕ ПЛАТИХА...
239
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той иска да прави партия, ама никой друг. Даже баджанака не ще пак да се присъединява.
238
1
 
6
 
! Отговори
до 359 преди 3 години
аз без да искам цъкнах минус - извинявам сехахахахаааааааа това ме уби от смяхпартията РСТ- Радев Сече Тиквитезалях се с кафе и цъкнах без да искам минус... давам ти 100 плюсчета хахахахахаРСТръ съ тъъъъъ хахахахаха
237
3
 
13
 
! Отговори
до 358 преди 3 години
Хехеееееее, "Герберските *** въоръжени" хахахаа ама въоръжени с точни факти и имена.Не като Радевските ***, където умориха хиляди като ги лъжат, че нямало такъв вирус и вируса бил измислица. Където ги карат да горят маски и ги подкокоросват да не спазват мерките 7 месеца. Радевските *** и троловете на БеСепе са армия. Те са *** фабрика за управление на рейтинги. Докато онези, където ги наричаш герберски са продукт от свинщините на Радев и БСП.Усещаш ли разликата къде е?Бумеранг е.
236
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин льотчик,вие сте като фурнаджиска лопата.И сте ръководен от голяма държава на север от нас.
235
15
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Човеконенавистната партия ГЕРБ няма бъдеще с бъдещи депутати като МегЪзъ Каканашева !Просто са на бунището на историята !!!
234
3
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Той и Гоце правИ партия ама освен субсидии от държавата друго не получи. А кво става с партията на Цвъки асансьоро?
233
3
 
12
 
! Отговори
ккккк преди 3 години
Партия от *** ли ще прави. Видяхме ги особено онзи със светещите очи на наркоман които говореше за военно положение.
232
13
 
3
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Естествено,че другарят Радев ще направи партия ! Необходимо е !!! Трябва да се разбие статуквото можду крадците и мошениците ограбващи трудовия народ !!! Той има сигурен електорат от 2 500 000 души !!! Видя се на президентските избори!!! Това е партията РСТ- Радев Сече Тиквите ! Слав на другаря Радев !!!