Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той

Президентът оцени: Тежко е да се поеме наследството на Борисов
Обновена: 13 ное 2020 22:31 | 13 ное 2020 21:49, Камелия Цветанова
475
Ще прави ли Радев партия? Зависи от обстоятелствата, призна той
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев не изключва вероятността да направи собствена партия.

„Зависи от обстоятелствата“, лаконично отговори той на въпрос в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Моята партия е партията на почтените българи, демократи и родолюбци. Срещам ги навсякъде и това, което ги обединява е убеждението, че този режим е компрометиран и трябва да си върнем държавността и законността“, коментира държавният глава.

Още по темата

Според него управлението на премиера Бойко Борисов не само не е демонтирало олигархичния модел на прехода, но е захранило още по- мощно задкулисието, което изсмуква огромни публичини ресурси.

„Заради това трябва да се обединим като общество и да притискаме всеки, който ще управа оттук нататък за утвърждаването на държавността и демонтаж на порочния модел, за изграждане на механизми за прозрачност, отчетност и отговорност“, каза Радев.

Според президента на правителството, което поеме властта след кабинета на Бойко Борисов няма да му е лесно.

„Тежко е да се поеме наследството на Борисов“,отсече Радев и допълни: „Ще ни коства много време и усилия да нормализираме държавността след Борисов“.

Президентът обвини премиера, че не управлява с парламента, а харчи милиони и милиарди както си иска.

„Не съм против грижата за хората, а срещу лицемерието и популизма, срещу липсата на реформи и тесен хоризонт до изборите, срещу разчети за разходите и прозрачност и отчетност. Правителството в началото тръгна бавно и с нежелание, през това време много хора изпаднаха в затрудения“, упрекна Радев.

Той настоя още, че в доклада на МВФ е посочено, че прогнозата, която направи фондът през април за 4% спад на БВП, всъщност ще е много повече.

„Системата за социална защита се нуждае от сериозни реформи, това означава, че големият проблем е неравенството, ние сме на първо място. В доклада се казва, че трябва да има сериозна борба с корупцията“, коментира държавният глава.

Според него, когато инвестициите не са в правилната посока, следващите правителства няма да могат да свиват дефицита, което ще доведе или до повишаване на данъците, или орязване на социални плащания.

„Не аз, а хилядите българи поискаха предсрочни избори“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберските *** въоръжени с отпадъците на ПИК бранят властта на Мутрата и техния дял от краденото. Жалка картинка.
230
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде отиваш, може би? WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Миглена Каканашева-Мегз обвини в прав текст журналиста Мартин Карбовски, че е изнудвал нея и други жени за секс. Мога да разкажа и за срещи с президента, в които искаш пари, за да говориш срещу премиера. Лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава.
229
4
 
13
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
Нали твоята партия казваше, че короновируса е конспирация а болниците крадат и така си пишат умрелите. Сега друга песен запя. Мислиш за народа да ама не ,твоята власт и желание да ни направиш президентска република ще ни погуби.
228
3
 
15
 
! Отговори
Хей, №342 преди 3 години
Какви болни деца издържа Радев? Той собствените си деца заряза и се впусна в прикючения, та чужди деца и да издържа- файда няма.Стигат му комисионните от самолетите! Нищо не издържа, освен сина на Георги Свиленски. Първо жена му издържаше като я назначи на 2 заплати още преди да стане президент. Нали изтекоха записи как го предупреждават? Радев е назначил Десислава Генчева за пиар на ВВС.Тогава е живеел с нея на семейни начала.Това се нарича конфликт на интереси.Граничи тясно с корупция.Мислете!
227
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друга лайфстайл онлайн медия потвърждава свидетелства, че Румен Радев правил бунга-бунга партита във вила Калина също като италианския политик Силвио Берлускони.Дали пък някоя мадама в бунга-бунга партита на Румен Радев не се е застраховала с видео материал от срамните сцени? хаха Като правиш фалшиви записи ти се връща с истински.Кой каквото прави му се връща! Десислава заварила мъжа си в оскъдно облекло с няколко мадами в собствената си спалня. В отговор на унижението избягала в САЩ. XD
226
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев избегна с връзки военен съд за зловеща катастрофа с боен самолет за 180 млн. лв. Инцидентът става на 26 април 2012 г. - катастрофира военен самолет МиГ-29. Машината е за близо 180 млн. лв. и се разбива зловещо, като по чудо няма жертви. Никой обаче не споменава името на ръководещия учението и полетите в конкретния ден - Румен Радев, който сякаш потъва вдън земя, въпреки че е прекият отговорник и за разпределението на екипажите, и за организацията на полетите. Това също е КОРУПЦИЯ.
225
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, изобщо знаеш ли какво е корупция? Корумпираните са в Президентството при теб. Екипа ти е с хора, които са затънали до шия в корупция. Трима вече са клиенти на прокуратурата.Илия Милушев със свръхсекретно дело за изтичане на класифицирана инф.към чужда държава.Пламен Узунов го търсят за търговия с влияние.Гл.сек.Димитър Стоянов е викан на разпит по обвинение,че е изнудвал за 200 000лв.Илиян Алипиев.Няма спимъл да ги изреждам-хората ги знаят кой колко струва.И за теб е ясно как назначи Деса
224
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Кой ще гласува за теб? Бита карта си!
223
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Президент, първо си намерете нормални съветници и тогава говорете кое е нормално!Защото не е нормално да имате за съветници бивши агенти от ДС с агeнтурни имена. Не е нормално да имате за съветници клиенти на прокуратурата.Не е нормално да имате за съветник защитник на *** идеологията,изкуствено македонско малцинство и срещу църквата.Не е нормално и Майстора да Ви съветва.Той съветваше и В.Илиев от ВИС минути преди за го застрелят.Не е нормално и терориста от метрото да Ви съветва.:)))
222
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христина Бобокова е готвачката на Радев Фигуранта. Тя сготви шкафчето на Борисов с подправки от НСО. Малко пресоли манджата защото остави отражение от силуета си и гривната. Така гърнето на Радев замириса на поръчка сготвено с дрон и дубайски аромати.Общо взето манджа с грозде и малко Боб сготвиха и ще има рекламации. Очаквайте скоро :D Те не са от НСБОП.Те са бивши служители от НСФАСУЛ са вече.А Бобокова се крие в Лондон като мишка защото я търсят службите.Айде да видим наследството на Радев
221
1
 
19
 
! Отговори
Президентът преди 3 години
Загрижил се за наследството на Борисов 3. Да не се тревожи. Герб 4 ще е наследник, а мая, Славчо, ***, чорапа и останалите смешковци ще гледат отстрани
220
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме партията, но Калоян Методиев бе изгонен и сега няма кой да се занимава. Жалко. Веднъж завинаги щяха да разбият БСП и да се приключи мъката с тях 30 години. А партията на Радев може и да не влезне в парламента. А дано скоро да направи!!!
219
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то се вижда кой пуска измислените улики и фалшификати.Който повтаря като папа-гал едно и също - шкафче, джипка, снимки, спалня. Прозрачни сте. Завиждайте! Но с лъжите си нищо не правите. Само бетонирахте Борисов.Това направихте.Отвратихте хората с бруталните си методи и средства. После що Борисов така, що онака?Ами щото няма алтернатива.Ето, го и тоя кл.оун пак едно и също.Като транзистор е.Сам се издава като не пропуска да спомене пари и шкафче.Това е болен мозък.Само с пари не става нищо.
218
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това шкафче! Демоде е вече. Не е актуално. Разкрити са фалшификаторите на колажите. Същите сбабикянови медии пуснаха още тонове лъжи. Замесиха международен скандал с лъжите си, а жената снимала шкафчето си е жива и здрава и е рускинята модел Октавина Максимова. Не ми е интересна темата от лъжливите шкафчета. Повече ме интересува Радев с коя жена пилот от гражданската авиация има връзка и дали тя ще е новият премиер. Само не казвайте на никой, че Десислава пак ще забегне за Америка!
217
17
 
2
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 години
ТЕЗИ ДРЪСКАЧИ ВСЪЩНОСТ ТЕ СА ЕДИН ИЛИ ДВАМА И ПИШАТ ТА ПИШАТ ПРОТИВ ПРЕЗИДЕНТА ИСКАМ ДА ГИ ПОПИТАМ НА ВАС МНОГО ЛИ ВИ ХАРЕСВАТ ПЪЛНИТЕ ЧЕКМЕДЖЕТА НА БОРИСОВ КРАЖБИТЕ ОТ ПОЧТИ ВСИЧКО А МОЖЕ БИ ДАВА И НА ВАС -ИМА ХОРА КОИТО КАЗВАТ НА ЧЕРНОТО БЯЛО САМО ЗА ДА ОЧЕРНЯТ НЯКОЙ МАЛКО ЛИ ВИ СЕ ВИЖДА ЧЕ БОРИСОВ ВЗЕМАЛ 8000ЛВ ЗАПЛАТА ТА ТОЙ ТЯХ ЗА НИЩО НЕ ГИ БРОИ ТОЙ СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО ЧЕКМЕДЖЕТА С ЕВРО -НЯКЪДЕ ЧЕТАХ ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА ВЗЕМАЛ 11000 НО ПОДЪРЖАЛ НЯКОЛКО ДЕЦА БОЛНИ А ДРУГИ УМНИ И БЕДНИ ДА УЧАТ
216
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според данните БВП, на България ще се свие с 5,1% тази година, но ще нарасне с 2,6% през 2021 г. и с 3,7% през 2022 г. "България е единствената страна в ЕС, чийто дефицит няма да надвишава 3% от брутния вътрешен продукт през 2020 г." Това сочат данните от есенната икономическа прогноза на Европейската комисия, която НА 5 НОЕМВРИ представи еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони.Радев иска наследството - за това се тръшка като вдовица за ...Няма кой да му позволи да фалира България.
215
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свекървата пак мърмори.
214
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Какъв премиер ще ви е Слави като е с патерици?"Първо - това няма НИКАКВО значение, за един разумен човек.Второ - поне 10 пътки обяви, че той премиер. Няма да става..
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 333Китай е империя на злото!
212
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е политически труп подобно на Симеон 2.Основният въпрос е ние тук мишкуващите дали ще бъдем трупове до края на тази епидемия, защото ду-*** ви лъже, че нещата с умирането ще спрат като с магическа пръчица.Трябват 30 дни локдаун със супер добре организирана продоволствена доставка и материална и логистична обезпеченост.Туфля-ците на власт това не го могат.