Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!

Президентът заяви, че пред нас отново стоят задачите от 1989 г.
416
Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отбеляза датата 10 ноември с думите, че надеждите за справедливо общество и за социална България не са били материализирани.

Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели.

Три десетилетия след началото на прехода корупцията замени идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала. Пропастта между бедни и богати расте. Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989 г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода, смята Радев.

Той отбелязва, че през всичките тези години трудът и талантът на българите бавно и трудно променяха страната.

Време е трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите. Лозунгът "Мутри, вън" вещае края на узурпаторите на прехода, посочва президентът.

Радев уверява - "винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
8
 
! Отговори
77 преди 3 години
Всякакви *** сме виждали в редиците на компартията Но този е истински злодей Такова дебелоочие и наглост може да завидят и братушките неговите откриватели.
344
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
На Рундю - руския кибик му остава под година вече :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
343
0
 
10
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Като изгониш мутрате седящи до теб тогава се обаждай лицемернико
342
1
 
16
 
! Отговори
Иоб преди 3 години
Гешев чака и не забравя. Няма да му помогнат на пилотя чалгари,плеймейкури,курбовски и даже братушката му. Оставка и съд!
341
3
 
21
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Тая черна станция радев няма ли да млъкне най-накрая!
340
0
 
14
 
! Отговори
Р.Р преди 3 години
Другаре, дай те да създадем на ново ТКЗС-та и ще направим повратен момент т.е. да се върнем към светлото бъдеще.
339
1
 
27
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 3 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
338
1
 
26
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Най после Радев да каже истината. Узурпаторите на прехода са комунистите , или НЕ ?Този човек е тотално не адекватен.
337
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др.Радеф ще те запомним като единственият : мрънкащ,мънкащ,плюещ,хленчещ и една хубава дума на каза за България,човек който също е участвал в кражбите за тези 30г.
336
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
352 Как да не прави, предава на руснаците секретна информация, разделя нацията, зове към метежи, срещу законноизбран ата власт.
335
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Узурпаторите на прехода са комунистите от БКП/ДС/БСП, които излъчиха и подкрепиха руския човек Радев.
334
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква стана тя?!В скандала между Каканашева и Карбовски и опитите им да докажат кой прав,кой крив,спонтанно се появи и Президента,който се оказва,че е давал пари на Карбовски да петни Борисов.Мегз без да подозира какво направи и реално неосъзнавайки мащаба на следствията ,само за да защити собственото си достойнство пред Карбовски и обществото,изкара наяве голяма компрометираща афера с Радев.По всичко изглежда,че е истина,просто няма причина да не е !
333
0
 
24
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Стига си ревал ,президент си имаш цялата власт и не правиш или предлагащ нищо
332
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е гнусен тоя ***. От висотата на какъв раздава морал? На разведен, на наведен, на изгонен?
331
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е президента. ГЕРБ са крадци и мошеници!
330
1
 
39
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
329
20
 
7
 
! Отговори
бсп преди 3 години
Бсп са долни животни! Герб са техни достойни наследници.Никога не глааувайте за тях, ако искате малко по малко да се оправим.Видяхме ги 30 години.Едните правеха геноцид с Чернобил, а Герб ги задминава с липсата на адекватни (нарочно погрешни мерки) срещу ковид, осъществявайки масов геноцид.
328
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 337 - това е най скъпата картина в света - тък говорим за нещо много по долнопробно и евтино...
327
2
 
40
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
ИЗ МЕ КЯРА РАДЕВ, РАЗДАВА МОРАЛ..... КАТО ЗЕЛЬЕ... НА ПАЗАР.... ХАХАХААА...ЕГАТИ, КОМУНИСТИЧЕСКАТА НАГЛОСТ...!!!
326
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахаха "Да съберем отново семействата" той се разведе с майката на двете си деца-сега седнал тука да ни се прави на отче наш.Айде, бЕгай се скриииииииий!Разведе се заради слабост към жените. Захвана се с колежка докато беше женен. Голям моралист! Айде, холан! Запри се поне мялко срама имай за пред хората! Не стига интригата жената пилот, ами и сводника Карбовски цъфна как те урежда с жени. На кои години си? дядо ще става, гаджета търси!Викали му президент. :D На това му викам К.ура му Янкоо!