Борисов нареди: 15% увеличение на заплатите на полицаите

Догодина възнаграждението ще бъде увеличено пак
17 ное 2020 14:32, Нели Христова
112
Борисов нареди: 15% увеличение на заплатите на полицаите
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от МВР ще бъдат компенсирани допълнително.

Още по темата

По думите му в никакъв случай едни социални групи не трябва да се противопоставят на други. Борисов коментира, че ГЕРБ се отказва от универсални детски добавки заради неодобрение на мярката от обществото.

По темата той коментира:

"Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова - 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо - там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

Навсякъде ни критикуваха, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лева надбавки. Затова се върнахме на стария вариант, мисля че е справедлив и точен и той няма нищо общо с полицаите, нищо общо със служителите на МВР, така че не ги преплитайте двете неща, защото първо - не е честно, второ - не е красиво".

Финансовият министър Кирил Ананиев също отрече да има противопоставяне, като обясни:

"Това, което излезе в средствата за масова информация, че има някакво противопоставяне между получаването на 15-процентно увеличение на заплатите на работещите в системата на МВР и родителите на деца, които получават детски добавки, не е вярно.

Необходимият ресурс за увеличаване на работните заплати в системата на МВР бяха осигурени от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия всяко дете получава детски надбавки.Детски надбавки (Kindergeld) се полагат на деца до навършването им на 25 години (ако детето не работи и е все още студент/ка). Целта на детските надбавки е да подпомогнат финансово родителите при отглеждането на децата. 200 евро е надбавката която е за 1 во дете и за второ и трето скача заплащането.В България е унизително обидно. Просто срам ме да го коментирам.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заможните родители са си скъсвали *** да учат и работят докато другите друсаха кючеци или брояха мухите в кафето. Не е справедливо детето на Киро тракториста да получава отгоре, а детето на упорития, непримирим и трудещ се дгд, при все, че внасяме номинално повече данъци в хазната. Справедливо ще е да ми намалиш ДОД с размера на детските които разпределяш. Не се прай на справедлив, не ти ЩА надбавките, ***.
75
5
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Левски оле....нищо общо с МВР! ...Да си полицай е равно да си травестит,майкоебец и предател.Еничер и некадърник.
74
0
 
1
 
! Отговори
Criticus Magnus преди 3 години
Не знам за вас, но аз лично започвам да съм изключително скептичен към човек който използва израза "средствата за масова комуникация".Фейсбука брои ли се като такова? ХахахахаВреме е да си модернизираме речника!
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимка преди 3 години
Пълен идиотизъм! Като измре или емигрира населението да видим кого ще пазят полицаите. Народ, който не инвестира в здравеопазване и образование го пиши обречен да изчезне. Въпрос на време е...
72
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Нека детските да са на доброволни начела. Който е обиден да не кандидатства. Бойко поредната преметка правиш и заминаваш в историята.
71
3
 
15
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
Борисов хвърля пари по администрацията като пияна мутра в чалга дискотека. Единствените онеправдани са данъкоплатците.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еднакви да са за всички детски добавки независимо от заплащането.Така е справедливо и няма да се укриват доходи.За децата парите никога не стигат.Колко са тези заможни родители,какъв процент та ще противопоставят?Както казаха от ВМРО,ако добавките са според дохода реално или основно се финансира ромския контингент който с многодетие живее от детски добавки.и помощиСправедливо е да се дава за всички,ясно че пари няма в изобилие,но разделението по доходи го измисли Дянков и така остана.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За търтеите?!? И защо? 6 разкрити кражби на Коли от 2500, и То защото крадците са ги зарязали. И това е само един пример!
68
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Пак нарежда, пак спасява. Пак извърта нещата, че не взима от едни, за да даде на други. Защо на държ. администрация увеличи заплати веднага, на ония от нс, на Радев и на самия него заплатите се увеличават редовно, а не от догодина?
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им дават повишение.Няма само да ги обиждат.
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам събота така и така сме си стадо овце, да вземем да се направим на овчари и всеки да вземе по един "кривак" и така да отидем на стачката и да се срещнем на площада със "заплатите" на полицаите ! Нямаме повече какво да губим, никой няма да ни помогне от Европа, сами трябва да си извоюваме това което заслужаваме или ще и останем овц е с наведени глави !
65
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На изборите ГЕРБ ще си платят за всичко!!! Всеки родител и всяко дете заслужаваха този бонус от смешните 20?.. Дано само повече хора гласуват.
64
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чумата в БГ не е Ковид19, а герб!!!
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е наказан от Бог никога да не може да различи доброто от злото, лъжата от истината, затова и на избори му се предлагат само КОМУНИСТИ "облекли дрехи" на уж демократи и АНТИКОМУНИСТИ отказали да си хвърлят червените книжки ! Пр'ост народ какво да го правиш, Бог така го е подредил !
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на щат при черепа, затова ми плаща добре,но трябва да пиша само лоши нища за правителството и Бойко......за това ми де плаща......
61
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи само трябва да спрем да си плащаме данъците и той сам ще клекне ,няма достъп до лечение, няма лекарства по аптеките ,инвестиции никакви ,образованието ни е под всякаква критика ,пътища от третокласен материял, стига толкова.......!
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам детски добавки и въобще няма да се обидя, ако ми ги дадат!
59
0
 
3
 
! Отговори
A3 преди 3 години
moje li samo na tija deto mogat da izbjagat 400 m bez prekaswane pod 6 minuti
58
0
 
26
 
! Отговори
... преди 3 години
На тия неудачници които по цял ден си ровят в телефона, пият кафета и нищо не вършат трябва 50% от тях да се съкратят а не да им се увеличават заплатите