Борисов нареди: 15% увеличение на заплатите на полицаите

Догодина възнаграждението ще бъде увеличено пак
17 ное 2020 14:32, Нели Христова
112
Борисов нареди: 15% увеличение на заплатите на полицаите
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от МВР ще бъдат компенсирани допълнително.

Още по темата

По думите му в никакъв случай едни социални групи не трябва да се противопоставят на други. Борисов коментира, че ГЕРБ се отказва от универсални детски добавки заради неодобрение на мярката от обществото.

По темата той коментира:

"Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова - 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо - там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

Навсякъде ни критикуваха, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лева надбавки. Затова се върнахме на стария вариант, мисля че е справедлив и точен и той няма нищо общо с полицаите, нищо общо със служителите на МВР, така че не ги преплитайте двете неща, защото първо - не е честно, второ - не е красиво".

Финансовият министър Кирил Ананиев също отрече да има противопоставяне, като обясни:

"Това, което излезе в средствата за масова информация, че има някакво противопоставяне между получаването на 15-процентно увеличение на заплатите на работещите в системата на МВР и родителите на деца, които получават детски добавки, не е вярно.

Необходимият ресурс за увеличаване на работните заплати в системата на МВР бяха осигурени от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет".


112
Още от Политика
Бойко Борисов: Цяла Европа страда, спазвайте мерките
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Германия всяко дете получава детски надбавки.
Детски надбавки (Kindergeld) се полагат на деца до навършването им на 25 години (ако детето не работи и е все още студент/ка). Целта на детските надбавки е да подпомогнат финансово родителите при отглеждането на децата. 200 евро е надбавката която е за 1 во дете и за второ и трето скача заплащането.
В България е унизително обидно. Просто срам ме да го коментирам.
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заможните родители са си скъсвали задника да учат и работят докато другите друсаха кючеци или брояха мухите в кафето. Не е справедливо детето на Киро тракториста да получава отгоре, а детето на упорития, непримирим и трудещ се дгд, при все, че внасяме номинално повече данъци в хазната. Справедливо ще е да ми намалиш ДОД с размера на детските които разпределяш. Не се прай на справедлив, не ти ЩА надбавките, ***.
90
2
 
5
 
! Отговори
Тиквени иии преди 1 седмица
Децата ще получават 40 лв на месец!?! Тиквоооо, та толкова струва една опаковка Аугментин!!! Ти имаш ли деца и къде живеят???
89
5
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 седмица
Левски оле....нищо общо с МВР! ...Да си полицай е равно да си травестит,майкоебец и предател.Еничер и некадърник.
88
0
 
1
 
! Отговори
Criticus Magnus преди 1 седмица
Не знам за вас, но аз лично започвам да съм изключително скептичен към човек който използва израза "средствата за масова комуникация".

Фейсбука брои ли се като такова? Хахахаха

Време е да си модернизираме речника!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимка преди 1 седмица
Пълен идиотизъм! Като измре или емигрира населението да видим кого ще пазят полицаите. Народ, който не инвестира в здравеопазване и образование го пиши обречен да изчезне. Въпрос на време е...
86
2
 
6
 
! Отговори
Иво преди 1 седмица
Нека детските да са на доброволни начела. Който е обиден да не кандидатства. Бойко поредната преметка правиш и заминаваш в историята.
85
3
 
15
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 1 седмица
Борисов хвърля пари по администрацията като пияна мутра в чалга дискотека. Единствените онеправдани са данъкоплатците.
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еднакви да са за всички детски добавки независимо от заплащането.Така е справедливо и няма да се укриват доходи.За децата парите никога не стигат.Колко са тези заможни родители,какъв процент та ще противопоставят?Както казаха от ВМРО,ако добавките са според дохода реално или основно се финансира ромския контингент който с многодетие живее от детски добавки.и помощи
Справедливо е да се дава за всички,ясно че пари няма в изобилие,но разделението по доходи го измисли Дянков и така остана.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За търтеите?!? И защо? 6 разкрити кражби на Коли от 2500, и То защото крадците са ги зарязали. И това е само един пример!
82
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
Пак нарежда, пак спасява. Пак извърта нещата, че не взима от едни, за да даде на други. Защо на държ. администрация увеличи заплати веднага, на ония от нс, на Радев и на самия него заплатите се увеличават редовно, а не от догодина?
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този със специфичната и неповторима форма на главата отново се изказа "компетентно" и нареди. След два дена очаквайте обрат.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да им дават повишение.
Няма само да ги обиждат.
79
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предлагам събота така и така сме си стадо овце, да вземем да се направим на овчари и всеки да вземе по един "кривак" и така да отидем на стачката и да се срещнем на площада със "заплатите" на полицаите ! Нямаме повече какво да губим, никой няма да ни помогне от Европа, сами трябва да си извоюваме това което заслужаваме или ще и останем овц е с наведени глави !
78
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На изборите ГЕРБ ще си платят за всичко!!! Всеки родител и всяко дете заслужаваха този бонус от смешните 20€.. Дано само повече хора гласуват.
77
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чумата в БГ не е Ковид19, а герб!!!
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българинът е наказан от Бог никога да не може да различи доброто от злото, лъжата от истината, затова и на избори му се предлагат само КОМУНИСТИ "облекли дрехи" на уж демократи и АНТИКОМУНИСТИ отказали да си хвърлят червените книжки ! Пр'ост народ какво да го правиш, Бог така го е подредил !
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз съм на щат при черепа, затова ми плаща добре,но трябва да пиша само лоши нища за правителството и Бойко......за това ми де плаща......
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заможните родители имат само право да плащат явно.
73
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Българи само трябва да спрем да си плащаме данъците и той сам ще клекне ,няма достъп до лечение, няма лекарства по аптеките ,инвестиции никакви ,образованието ни е под всякаква критика ,пътища от третокласен материял, стига толкова.......!