Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не

Готови сме да продължим разговорите, когато има готовност за компромиси
Обновена: 17 ное 2020 18:13 | 17 ное 2020 17:28, Веселина Йорданова
377
Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не
Снимка: БГНЕС

България подкрепя преговорната рамка за присъединяване на Албания към Европейския съюз, но не и тази за Северна Македония.

Още по темата
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева на брифинг в МВнР.

Захариева каза, че трите основни условия, поставени от София, не са спазени и подчерта: "Готови сме да продължим разговори, когато има готовност за компромиси от другата страна".

Иска ми се да се влагат повече усилия в преговори, отколкото в очерняща кампания, каза министърът.

По думите й смисълът на разширяването е да направи Съюза по-силен, а нерешените въпроси няма да доведат до това.

Захариева е обявила официално позицията на страната ни пред останалите страни от ЕС на днешния Съвет "Общи въпроси", на който външните министри подготвиха предстоящата по-късно през седмицата лидерска среща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
4
 
28
 
! Отговори
Пътя е през София преди 3 години
България фърст! Макета яко ни мразят, плюят и крадат по сръбски тертип. Като толкова обичат сръбските си началници, които са им измислили чистак-бърсак народност, история и език, то да си поискат от Сърбия да им даде и зелен светофар за EU.Пуснем ли ги в EU, проблемите ни с тях ще се увеличат стократно.Те сега,когато зависят от нас, държавните им медии и учебници са пълни с обиди,камо ли, ако не зависеха!Не виждам как ще ги пуснем в следващите 20, при бавното зреене на македонските тикв
172
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 108 години ЗА ПЪРВИ ПЪТ БРАВО НА БЪЛГАРСКАТА ДИПЛОМАЦИЯ,е разбира се не забравяме и връщането на Южна Добруджа 1940 година.Но генерално за първи път от 1912 година сме в по-добро положение от Сърбия и можем най=накрая да извикаме ,да се чуе истината за това къде изчезнаха 500000 българи от повардарието!Казвам повардарието защото голяма част от българите от Егея си дойдоха в България!А сърбите са сложили телени мрежи да не бягат южните сърбикъм лошите татари.Само заради расизъм без ЕС!
171
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди пееха Македонско девойче, после гърците ги научиха да пеят Северомакедонско девойче, а сега пеят Северина.
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен и нещо друго ми направи впечатление днес,при интервюто на Захариева по БНТ водещата гледаше като глътнала ***,тая явно ненавижда сега управляващите на кой му пука обаче.Второ пита Захриева за това че някой си Янко Бачев от Единствена Македонияобявил Захариева,Ковачев и каракачанов за Персона Нон Грата,ахахахаха!!Каква глупава промакедонистка пропаганда по БНТ-глуп..ци!Трето ББ НЕ Е ПЕРСОНА НОН ГРАТА,знаят си те че той си воли сърбите както и македонцитеама не зависи от него.
169
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AliosmanСтрашно е развита За 5 години валутата и се обезцени над 3 пъти спрямо лева2015 година новата турска лира струваше 68 стотинки, а сега струва 21Над 10 милиона турци в Анадола още нямат хладилници и печкиТова Ердоган беше го казал преди година на един митинг, че скоро във всеки турски дом трябвало да има хладилникхаха
168
3
 
6
 
! Отговори
ВМРО Бяло Море преди 3 години
Мошеникът Стефан Стамболов, с цел да запази властта, прокламира фактически действащото Съединение, преориентира външната политика на България в посока към Германия-основен съюзник на Турция. Като следствие независимо от всенародния подем, оставена без външно-политическа подкрепа, след 3 войни страната губи шансове да приобщи към границите Българите от Беломорска Тракия и Македония.
167
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Скопие ще ги заболи още повече,хем подкрепа за Албания,хем чу.к за северджаните,сега на албанците в СМ като им прекипее че са блокирани заради любите имсърби които владеят северджания стой та гледай.Направиха впечатление думите на Буяр Османи-външният министър на СМще решим историческите проблемии имаме няколко днино пред скопската пас..мина е безсилен.Нищо,ще чакаме и Премиер да им е албанец!Прекалено дълго търпяхме,трябваше да има край.
166
8
 
6
 
! Отговори
Македон преди 3 години
Вeлик e Бoйкo! Тoй нe ce уплaши oт Мeркeл и cмeлo зaщити ocтaвaнeтo cи нa влacт дo мeceц мaрт. Caмo Зaeв ce пoдлъгa oт прeгръдкитe Му и тaкa и нe рaзбрa кaк бeшe минaт c 200.
165
10
 
13
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
България е била винаги,и във всички времена в крайно неизгодни позиции,заради катасрофалната си политика и дипломация!!!
164
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AliosmanОтивай в Турция, нали е най великата страна в света Тонка :))) Явно наистина трябва да ни ядосат комшиите, щото ни мислят за отстъпчиви :) Нямаме претенции към никоя страна, стига да не лъжат като макета :))
163
1
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
На война е.
162
15
 
7
 
! Отговори
Aliosman преди 3 години
Ти Македония с Турция ли сравни току-що? Турция отдавна е по-развита и от България, да не говорим Македония. Не се приема, защото е мюсюлманска и ще бъде най-голямата по население и площ, а ЕС е съюз с уж християнски ценности, макар че може скоро там да живеят предимно мюсюлмани. На турците не им дреме за ЕС, даже не искат да влизат. Това е силна държава с много оръжия, които не се свени да използва. Как в виждаш да слуша треперещата бабичка да й дава наклон на феса? Дам, не я виждам и аз, и ЕС.
161
11
 
14
 
! Отговори
смешно преди 3 години
Захариева-дипломат!? Тиквата-министър-председател?! Шкембе войводата- военен министър?! Не , няма такава държава! Този бг елит са хора: неуки, зависими, оплетени в корупция, слугинаж към силните на деня и други държави. Как да повярвам, че те бранят националният интерес, а не интересите на чужди държави, и по точно на Русия и Сърбия ?Колко пъти са ни лъгали и продължават да ни лъжат за всичко.
160
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ami da izbirat ili s Belgad ili sys Sofiq.Ima i edin treti pyt ama e s Tirana i mnogo boli otzade
159
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До AliosmanНа Германия, ако и пукаше толкова за вериги магазини, щеше да напира Турция да влезе в ЕС.
158
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожата много кефи, толерастията да си я правят в Брюксел, тук няма компромиси.
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Aliosman Заври си Германия и германците отзад.
156
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Уууу Това е състояние на война, затова е обърнат. Долу македонските фашистки изверги.
155
0
 
0
 
! Отговори
Ти преди 3 години
До AliosmanТи да не гледаш на кафе!
154
0
 
2
 
! Отговори
до 174 преди 3 години
Знаеме че си!!!