Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени

Той се закани, че ако пак нападнат централата "ще играе маркучът"
21 ное 2020 22:28, Нели Христова
274
Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени
Снимка: БГНЕС

"Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркучът." Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по Канал 3.

Още по темата

Той добави, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. "Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин", каза още той.

Припомняме, че на 16-ти имаше напрежение пред централата на ВМРОП в София, когато при поредния ден на протести група граждани изразиха недоволството си от патриотите, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в това управление. Стъклото на входната врата на ВМРО е било счупено, а протестиращите твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. "Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема." Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.

По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА. "Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих."

Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъседство, за да влезе в ЕС. "Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал."

Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. "На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език." Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия път вземи от тези които приличат на лимонки, като хвърлиш една от тези протестърите ще получат мощни контракции и ще започнат да произвеждат обилно кафяви вещества и жежка вода из краката, пробвай.
136
2
 
17
 
! Отговори
МЕНКАН преди 3 години
ВИЕ СТЕ НЕ ВМРО, А БЪЛГАРСКОТО ГМО ЗА РОДНАТА НИ ПОЛИТИКА!ПОЛИТИЧЕСКИ И ДУШЕВНО БОЛНИ ПАТРИОТИ!ПУШКАТА НЕ Е ГЕГА,А СМЪРТОНОСНО ОРЪЖИЕ!МАРКУЧА НЕ Е КАВАЛ,А ОРЪЖИЕ ЗА ГАСЕНЕ НА ПОЖАРИ!ПИРАТКИТЕ СА ПИРО-ТЕХНИЧЕСКИ И УВЕСЕЛИТЕЛНИ ПОСОБИЯ,А НЕ ОТБРАНИТЕЛНИ СРЕДСТВА!СКЪПИЯТ КОСТЮМ НЕ ВИ ПРЕДПАЗВА ОТ ГЛУПОСТТА!ОСТАВА ДРУГОТО-ПЪЛНА ПОЛИТИЧЕСКА ПОСРЕДСТВЕНОСТ,ГРАНИЧЕЩА С ***....Я И ПРОСТОТИЯ!ЕВРОПЕЙСКА СМЕХОРИЯ!
135
3
 
6
 
! Отговори
Живко преди 3 години
***! Ако наистина бяхте ВМРО врагове на България като Миленко Неделкоски нямаше отдавна да са между живите!
134
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това централа на партия ли е с бомби вътре, или военен склад ??? Защо охранителните органи не я обискират ???
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако шкембето било там, щяло да е страшно. Много ясно. Я си представете - едно огромно шкембе, задръстило едно малко прозорче на четвъртия етаж. Страшно е.
132
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Волен Сидеров беше прав за тоя
131
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те са ВМРО, пичове, наследници на терористи и убийци. Смело хвърлящи от четвъртия етаж. Героично скрити зад охраната. Сърцато показващи се от мъничко прозорче. Затлъстели от навиране по миши дупки войводо имитиращи паспортопродаващи лигльовци. Те са ВМРО... Абе кои изобщо бяха тия мухляри ВМРО?
130
1
 
13
 
! Отговори
генчо преди 3 години
С клуб-меки китки,патрон в цевта , алкохол в кръвта и задграничен български паспорт,купен за хиляди евро в централата на ВМРО-СОФИЯ,сте много далеч от използваните средства за самозащита и самоотбрана,като пиратки,скъпи очила,маркучи и прозорци на последния етаж!Смешльовци в патриотична и политическа униформа!Равнис по военния ви министър,пълно зимно каче със сланина!Уволнение!
129
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 години "учил" право - за да отърве казармата, но иначе ВМРО иска наборна служба Хвърля бомби по протестиращите, шофира пиян, непрекъснато пищи по телевизиите,да не забрява - скубе си веждите и космите по тялото. Получава 15 000 евро заплата Хора, замислете се - такива хора ли ни трябват като политици ?!
128
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я,вечният студент пак се кокошини.Абе,Джамбазина,я кажи защо си следвал цели 12 години и защо по този начин си финтирал влизането си в казармата,а сега се таралежиш и искаш да връщаш службата.И все още дължиш обяснение защо шофираш пиян до козирката.
127
3
 
16
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
На следващите избори пак гласувайте за тези паткани.Резил са те и тези които са гласували за тях. Псевдо партия изровена от измислената ни история.Следващия път на изборите мислете с главите си. Подобни *** не допринасят с нищо за просперитета на нацията ни.
126
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Помните ли филма "Капитан Петко войвода"?Е, там имаше един герой, Спас Турчев (между другото, реална, историческа личност) който беше нещо като околийски началник на полицията. Та този Турчев, който се пишеше "поборник", арестува Петко Киряков. В един от епизодите той му каза, че е виждал и "по-големи турци" от Турчев!!!Днешните ВМРО "националисти" са същите - лъжепатриоти! Това са те!
125
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз май забрави за пиянството си и вече не се срамува от себе си. Даже мятка бомби.
124
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сте футболни хулигани - това сте вие!!!
123
3
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До "............&qКарантина съм бе ***:):):)Иначе си ме следи нема лошо:):):)
122
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този се е крил като мишка за да не влезе в казармата..... Егати машкара, играе с пиратки
121
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя страхлив, алкохолизиран никаквец се е крил от казармата. *** и срам за България. Който е гласувал за него е завършен кpeтен.
120
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това пияно "момче" се е объркало, маркуча ще играе по тях !
119
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са тия ВМРО? Не са ли едни заради които България загуби завинаги Македония. С техния терор, рекет и заплахи в Османска Македония отблъснаха населението от българската кауза. Вместо културно-просветна дейност и приобщаване-терор и насилие. После що не ни обичат в Македония, а предпочитат сърбите. Ами по ред причини, сеързани с ВМРО!
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До слухове слуховеняма значение размера, след като не може да се ползва