75% от младите са доволни от начина си на живот, нямат социални дефицити

Тези със средно и основно образование по-склонни да емигрират
298
75% от младите са доволни от начина си на живот, нямат социални дефицити
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според проучване, залегнало в Годишния доклад за младежта за 2019 г., цели 75% от младите българи са доволни от живота си.

На обратното мнение са едва 17 на сто.

Още по темата
Колкото по-висока образователна степен имат младите, толкова по- доволни са те, сочи докладът, който беше приет от парламента.

Запазва се тенденцията повечето млади да живеят в градовете.

Младежите с основно и средно образование са по-склонни да търсят препитанието си зад граница.

Докладът отчита, че българските младежи нямат сериозни социални дефицити.

Младите, които са в тежко социално положение са най-вече част от етническите малцинства, което се оказва основният фактор за ниският им социален статус.

Отчита се, че броят на безработните до 29 години намалял през миналата година в сравнение с 2018 г.

В същото време все по-малко млади от селата завършват средно образование. Разликата между достъпа до образование град -село става все по-отчетлива.

От отпадналите от училище цели 46% са заминали в чужбина.  39 на сто са напуснали училище поради семейни причини, а просто защото не им се учи – 9%.

В доклада е посочено още, че едва 34% смятат, че средствата, с които разполагат са им напълно достатъчни за пълноценно хранене. 39 на сто са на мнение, че по-скоро им стигат, а 4% признават, че се хранят лошо.

Всеки има мобилен телефон, 80% има и личен компютър.

31% от младите имат и собствена кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен 106повечето умни и способни млади хора имат една единствена цел:-Колкото може по-бързо да избягат от тая ПРОПАДНАЛА Мутротеритория и да се реализират другаде!!!!Тези 75 процента "доволни" НЕ СА ОТ ТЯХ!!!!!/и нищо не съм се "издал",смотан!..Живея и работя сред млади хора,познавам "отвътре" техните проблеми и стремежи !/
110
1
 
7
 
! Отговори
Тъпизъм преди 3 години
"От отпадналите от училище цели 46% са заминали в чужбина." - боже колко мъка има по тоя свят. Те не са отпаднали от училище и затова са заминали в чужбина. Родителите им са решили да емигрират и затова децата са отпаднали от училище - емигрирали са...Аман от платени писание и простотии. И това става жълта медия...
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбъркали са ще им дърпат ушите. Процента е 123. Попитайте математика на НОЩ той толкова е силен в смятането. Знае почти цялата таблица за умножение .
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоТези неща се правят, за да се информират хората какви са проблемите. Ако на теб акъла ти стига само за заключенията, които си мислиш, че следват, това си е твой проблем, ама САМО твой. Между другото, негативната информация пак е информация. Човек, който няма мнение не дава никаква информация - нито положителна, нито отрицателна.Между другото, с тия изцепки с обръщения към женски пол само показваш, че си и сексистче. Кофти е така да си издаваш възгледите.
107
6
 
3
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Единствения шанс за Българите е Руската Федерация!!За пореден път Русия ще спаси Българите!!
106
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 32 съм, предоволен от всичко. Жена ми е на 29. И двамата работим в западни компании и сме със заплати в пъти над прага от години насам. Имаме собствено жилище (къща в Симеоново), което вече изплатихме почти на 80%, имаме вила, имаме 2 нови автомобила, висше образование. Който се учи, той ще сполучи. И двамата сме отгледани с тази максима. И двамата сме от бедни семейства и помагаме на родителите си. Знаем езици, отличници сме, ценени кадри. Работа ще си намерим отлично платена навсякъде.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щот им дават наркотици е затва.Като ди вземат дозата и в мозъка им се освобождават каскадни дози от невротрансмитери които предизвикват доволство,допамин,серотонин и така нататък.Лошо няма нека друсат.Нали и ушевите трябва да захлебят после като го хванат и адвокатите изобщо цялата система.
104
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименвикаш.."Ти просто си параноик.Никой не иска да чете за хората,които не знаят какво мислят"..СВЕЖО!За това пък всички "обичат" да четат и слушат хората,които "ЗНАЯТ" как "яко ще се мре",как били щяли да осигуряват найлоновите чували за "труповете"..?!Обичат да слушат СЪЩЕСТВАТА,които сутрин кажат едно,на обяд друго,вечер-трето..В зависимост от това,което ще кажат "Големите началници"....голема сладурана си!
103
4
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Имам много добър приятел комунист къде мноооого мрази Бойко и рИве за оставка по протестите:):):)Баща му бивш генерал сега от запаса:):):)Всяка вечер плющи на скарата телешки стекове Блек Ангъс от по 50лв килото и пак недоволен от управлението:):):):)Направо го побърквам от майтап:):):):)
102
2
 
7
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Абсолютна Американска пропаганда!!99% от младите българи бленуват за живот в Руската федерация. Стотици хиляди от тях имигрират в Русия. А останалите желаят присъединяване на България към Руската федерация!!
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо"един доволен човек не би нарушил блаженото си доволство"Тук вече се издаде, че ЗА ТЕБ "доволство" е да си удовлетворен на най-примитивно равнище!!! Иначе нямаше да изръсиш такава глупост. Повечето умни хора са доволни да се развиват и обогатяват по всякакъв начин, а не да изпадат в "доволни вцепенения". Факт е, че младите българи отгледани в последните 15-20 години не само че живо се интересуват от четене, но активността им се разпростира и върху културата.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗОМБИТА ТОА Е ОТ 2017
99
1
 
0
 
! Отговори
ЗОМБИТА преди 3 години
Зомбита това е за 2019
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗомбитаЗомби си ти. Това проучване е от миналата година, а не отпреди 2 години.
97
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшива новина. Платено проучване. Все едно не живеем всички в България
96
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимени като "е пълно с млади хора" на пазара на книгата,това какво означава според теб?.-"ЧЕ СА ДОВОЛНИ"?!?!НЕ!!...Означава че са будни и търсещи!!НЕ ЧЕ СА ДОВОЛНИ!!!Един доволен човек не би нарушил блаженото си доволство.
95
3
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ЗомбитаДобре де,ама сега тези фрашканици по Хипермаркетите?:):):)Пълни колички:):):)С пара стават тези работи:):):)
94
1
 
2
 
! Отговори
ВИЕ СТЕ ЗОМБИТА преди 3 години
2019 зомбита
93
3
 
4
 
! Отговори
2019 преди 3 години
Вие сте зомбита четете ли
92
1
 
4
 
! Отговори
Зомбита преди 3 години
ТОВА ПРОУЧВАНЕ Е ОТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ