Александър Сиди: Кандидати за доброволна служба ще има

Според него самочувствието на българския войник се е повишило
16 дек 2020 22:25, Нели Христова
42

Всеки български гражданин между 18 и 40 години ще може да служи в резерва. Постъпилите в казармата ще получават заплата, здравно и социално осигуряване.

"На въоръжените сили преди мандата на това правителство се гледаше като тежест. Към тях вече се гледа по друг начин - с повишаване на заплатите и на самочувствието на българския войник и нова техника", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди в "Денят ON AIR".

Той е уверен, че кандидати за доброволна служба ще има.

"Има хора, които искат, вече има интерес към тази възможност. В последните години се преобърна тенденцията всяка година да напускат повече военни, отколкото се назначават. В момента искат да влязат повече хора", заяви Сиди.

По думите му това се дължи на повишаването на статуса на  българския войник като цяло.

Сиди коментира и предложението на здравните власти за удължаване на ограниченията срещу Ковид-19 до 31 януари.

"Аз имам доверие на здравните власти и ще спазвам мерките, които те предложат. Трябва да се опитваме да съхраним доверието в здравните власти. Харесваме ли ги, или не - това е единственото, с което разполагаме срещу този коронавирус", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него в последнте 3 седмици не сме успели да спрем заболеваемостта в тези граници, които здравните власти са искали и може би това е причината за предложението за удължаване на мерките.

"Мерките на държавата по отношение на бизнеса не са достатъчно категорични, но е единственото, с което разполага. Трудно можем да си позволим подкрепа в по-големи граници", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
24
 
! Отговори
Офицер преди 3 години
Никой няма доброволно да се запише да служи. Някой безработен, може би. Ама това не е "доброволна" служба. Щом се плаща заплата, това е НАЕМНА служба. А ВМРО до един са и-д-и-о-т-и.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Значи нещо като курортни войски ? Ще чакат да се съберат кандидати и белким станат 200-300 бройки ,па като му ударят едни хвалби ,едни кьофишеци ....Барем един зимен лагер ,20-3- дена ще изкарат ? Ще бъдат ли обучавани като артилеристи ,кашици ,сапьори ,химици,радисти ПТУРС ,НУРС . А за танкисти ,как ли ще стане с тия 80 танка ? На групички по 20 тина ли ? Нещо не се връзва ? Или ще е само ,набиване на крак и на нож ?ПАК САМО ПЕПЕЛ И ПРАХ !
6
0
 
10
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Тези са олита, честно. Ама то няма за платена, той се нада на доброволна. Да записват Джамбазки. Може да го научат на нещо.
5
2
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ангел ДЖАМБАЗКИ ще се запише ли ???
4
4
 
19
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Давайте пример, като се запишете първи. С онова алкохоличе, Джамбазчето.
3
4
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Ти като си PD, да не си с две VG ?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е CD, а жена му е DVD!
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Сашо ! Все така, никаква аванта за нихилистите и петоколонниците !