Борисов на полигона в Црънча: Обещаното го изпълняваме!

Специалните сили ще бъдат оборудвани и с нови военни машини
106
Борисов на полигона в Црънча: Обещаното го изпълняваме!
Снимка: МС

С бързи темпове напредва строителството на шест нови обекта за нуждите на силите на специалните операции в базата на специализирания учебен център в Црънча.

Той се изгражда с отпуснатите от правителството 6 милиона лева и ще бъде завършен през месец март. Предвижда се там да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни.

Още по темата

„Това, което сме обещали, го изпълняваме. Имаме такъв хубав полигон в този регион“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов при посещението в центъра, цитиран от пресслужбата на МС.

Строителството е по най-новите модерни стандарти. В него ще има медицински пункт, фитнес център, зала за занятия, параклис, столова за 250 човека.
 
„Направете казармата, ще направим и всичко останало, което е необходимо за модернизирането на учебния център“, подчерта пред военните премиерът Борисов и добави, че ще им бъдат осигурени необходимите патрони за учебните занятия.

Министър-председателят изтъкна, че специалните сили ще бъдат оборудвани и с нови военни машини – бронирани автомобили от най-висок клас. За целта правителството отпусна близо 50 милиона лева през ноември и Министерство на отбраната сключи договор с българския производител от Самоков „Самел-90“. Съгласно него ще бъдат придобити 98 машини от 10 типа с различно предназначение. Предприятието, което премиера Борисов посети през ноември, изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия.
 
Ръководството на силите за специални операции изразиха задоволство, че скоро са били оборудвани с нови каски.

Очакват да получат и прибори за нощна стрелба, които са българско производство. Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
0
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Да. Скачат с парашут. Аз не мога. Но да ме извиняват голяма част от тях, начело с генералчето им, само заради скока с парашут не е добре да се правите на кифли.
84
2
 
3
 
! Отговори
СТАТИСТИКА преди 3 години
12% ходят летуват на курорт. Само 5% редовно, всяка година. Само един от всеки 100 шофьори у нас кара нова кола. България автомобили до 5-годишна възраст са едва 75 хил. Ако средна класа семейство имат средно 1,5 коли, то 75 хил. коли ги имат 50 000 домакинства, от 3 006 376 домакинства. Консумация домакинства 2009 е 33 милиарда долара, 2019 г. е 40 милиарда долара, при инфлация 20% за долара. НЕ ПОКРИВА ИНФЛАЦИЯТА
83
9
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 3 години
Всеки ден минавам покрай този полигон, от първата копка до сега. И да кажа на про руските мекерета че е страхотен и почти готов.
82
5
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Попитах за някой танк или поне за един Ф16...?
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинПърво Радката в зандана после ще видим
80
7
 
8
 
! Отговори
мак преди 3 години
... умора нема и все е на път, барабар с марионетките си. Строи та се къса, а колко стари казарми доведе до руина от безхаберие? Или покрай строежи по-лесно се краде?
79
6
 
9
 
! Отговори
Да го ожалим преди 3 години
Горкия той от работа нема време себе си да погледне... не може да сбира КЮЛЧЕТА И ЕВРАКИ, та се налага добри и състрадателни Мата Харки и Шехерезадки да му ги носят директ в чекмеджето!!!!
78
5
 
5
 
! Отговори
Хе хе хе преди 3 години
До МРАЗИМ РУСИЯ ДА! СТОЖЕР НА ГЕЙ ПАРАДИТЕ ,НАРКОМАНИЯТА ,ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ И ДРУГИ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ !
77
3
 
14
 
! Отговори
Клоунът от Хераково преди 3 години
Борисов инспектира хладилник и камионче за наденици.
76
3
 
16
 
! Отговори
Северозапад преди 3 години
Извадка от обещанията на другаря Борисов- До 2012 ще направим доходите на българите като средноевропейските.- През 2011 махаме тавана на пенсиите.- Преизчисляване на всички пенсии и увеличение на минималните с минимум 30% над прага на бедността.- Затвор за "героите" на престъпната приватизация- Изхвърляне на ДПС от властта.- До 2012 влизане в Шенген.- Ще построим АЕЦ Белене, защото без нея икономиката ще колабира.- И т.н., и т.н., бла-бла и дрън-дрън.Нещо да е изпълнено - а, другарю ББ?
75
15
 
11
 
! Отговори
МРАЗИМ РУСИЯ преди 3 години
ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКО , ЗА ДА ПРЕУСТАНОВИМ , РУСКОТО ВЛИЯНИЕ В БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ , ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ОТ СТОЖЕРИТЕ НА НАТО И ЕС!СМЪРТ НА РУСКИЯ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ!
74
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ са нъпълно компрометирани във всяко едно отношение.Кредитът им на доверие се изчерпа.Никой не им вярва. Дори платените им ***.
73
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във връзка с успешните инспекции , проведени с този модел джипка от нашия примиер, фирмата производител на тази джипка обявява, че планира да пусне нов специален модел с кодовото име "Инспектор" , който ще гарантира 100% инспектиране на каквото се сетиш . Засега този модел се предвижда да се предлага само в България, защото се вижда, че тук са постигнати най-високи резултати от инспекциите, проведени с тази джипка ( текущия модел). За главен консултант ще бъде привлечен човек от България, постигнал тези най-добри резултати.
72
12
 
9
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
ПОЛИГОНА ЩЕ Е УЧЕБЕН, ЗА ЦЕЛОТО НАТО!!!ЩЕ СЕ ИЗГРАЖДА НОВАТА ТАКТИКА НА ОБЕДИНЕНИТЕ ВЪОРАЖЕН ЕВРОПЕЙСКИ СИЛИ. /ОВЕС/!СЛАВА НА НАТО И ЕС!!!СМЪРТ НА КОМУНИЗМА!
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудо *** могат да вървят на дво крака който не е виждал да види
70
14
 
9
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Здравейте дрогари к,радци на ДДС,трафиканти на дрога,фалшив алкохол и цигари,пр,оститутки,амфетамини и все такива неща!Благодаря ви че си чешите езиците под всеки репортаж за моят съперник и неприятел Борисов!!За тези които са забравили,на Поза,***,но Корна ви е заделила малко рубли,та глейте да си ги земите по навреме щот нали знайти,че на вълче легло кокал се не задържа за дълго!!Харесва ми вашият лай и стилът зайко що си с шапка,зайко що си без шапка!Ще бъде моят стил ку гласувати за мен!!
69
10
 
9
 
! Отговори
Кавали Пет Нула преди 3 години
Спор няма, каквото е обещал, го е направил. Дяволът е в детайлите - на кой го е обещал - май са чуждите му покровители - и какво е обещал - май е във вреда на обикновения българин
68
4
 
14
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Думата която сега скриха от днес е т у л у п и :))))
67
5
 
7
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Цирк, реклама и ***, ама от сиджуци!
66
16
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Бати Бойко е велик, а вие сте селяни прости!Агент Дейв Литъридж!ЦРУ!!!