Достигнем ли 70% ваксинирани срещу COVID-19 - хвърляме маските!

Здравният министър ще е първият имунизиран българин
Обновена: 26 дек 2020 08:44 | 26 дек 2020 08:19, Камелия Цветанова
645
Достигнем ли 70% ваксинирани срещу COVID-19 - хвърляме маските!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Камионът с първите ваксини срещу коронавируса на Pfizer и BioNTech вече е в София, а от утре започва имунизирането. Първо ще е в три града синхронно – София, Пловдив и Бургас.

Още по темата

Около 4500 дози ще бъдат разпредели за шест региона, организацията е направена, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.  

Според него е радостно, че броят на желаещите да се ваксинират се увеличава.

„Ваксината е абсолютно безопасна, тя е ефективна“, увери той.

„Постоянно има лекари и сестри, които искат да се включат в първата доставка, така че ние сме оптимисти, че ако продължим с представянето на цялата информация и обясняването на хора, ще постигнем желания резултат“, коментира министърът.

Той добави, че амбицията на властите е да се достигне 70% ваксини българи.

„След като достигнем това число, ще хвърлим маските, ще се виждаме с близките си, ще ходим на театър и кино, това е цената, която всеки един от нас плаща в момента, защото сме изолирани и не е приятно“, коментира Ангелов.

През януари се очакват още пратки от препарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


645
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
474
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 75% от 6-милионно население по 2 дози на човек, ще са нужни минимум 8 000 000 ваксини. Ако доставят по 200 000 на месец това са 40 месеца или повече от 3 години.Значи до хвърлянето на маските остава още много време.
473
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аб това е изнудване. Къв е тоя, че ще ми говори тъй ? Нито ми е майка, нито баща.Господ ме е създал и само той ще ме прибере. Тоя пергел няма никакво право да ми нарежда дали да ходя с маска или дали да се ваксинирам. Тези бурсуци нямат никаква власт над нас. Те са клоуни, ние сме повече и ще ги смажем ако пожелаем. Доктога ще ги чакаме да ни се подиграват? Слонът е търпелив, но ядоса ли се, ще те размаже. Народът е като слон, но питам се докога ще ги чакаме?
472
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия клоуни да ваксинират първо себе си, жената. любовницата, децата си, внуците си, кучето, котката и да спрат до там
471
23
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе пишман протестърчета,Бойко както ви прибра от площада и ви натика пред компютрите,така може и да ви сложи маските ако реши:):):)Засега обаче не е наложително,защото електората на Бесепето се топи със всеки изминал ден:):):)
470
2
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Хвърляш маските, ама друг път.
469
3
 
20
 
! Отговори
тато преди 3 години
Пратили милиционери да се ваксинират. Един отишъл по-рано,срещат го трима колеги и го питат: -Къде ходи? - Бях на ваксинация. А вие? - Ние отиваме на кастрация, тъй нареди капитана.
468
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ля ля 489В други ден ще искаш от рали шофьор танк да управлява иначе няма да го признаеш. Баси елементарния тип си
467
2
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
искам да те видя теб здравен министър как си правиш ваксината пред мен и да те видяи едня операция предмен да направиш и тогава ще спечелиш моето доверие!!!
466
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 481 Разбра мисълта ми нали? -:) Правописа казваш? Ти си п е д а н т гаранция!И не "подценявай" Никой тук!!!-;)
465
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За психиатрите се очертава много работа, има сериозно мръднали индивиди.
464
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе философствайте, колкото си искате. Ваксинирайте се с ракия ако искате. Кучето лае, а керванът си върви. И без вас светът ще се върти и държавите и народите ще се движат. Цялото това философстване дето всички станаха вирусолози, експерти и т.н. въобще не буди интерес в мен, защо се коментира. Единственото, което буди интерес в мен е до кога на разни самопризнати задклавиатурни експерти ще им се дава гласност за всичко. Вие сте никои. Никога няма да бъдете нещо. И виновни за това сте само вие.
463
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антиваксъри, благодаря че ми платихте ваксината със смешните си данъци. Не мога да очаквам, че държавите и правителствата ще си свършат работата по отношение изкореняване на болестта, но частният сектор ще успее. Ваксинка или заповед за напускане. Нормално е, никой няма да позволи съвестните му работници да бъдат застрашавани. После и по-голямата част от държавите в света ще ви налепят забрани за влизане понеже застрашавате населението им. Не че на някой сте му притрябвали и без това.
462
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе верно ли ваксината на Пфайзер е предизвикала мутацията на вируса в Англия?
461
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните първи започнаха да се ваксинират с Хамериканската ваксина.И седмица по късно Нов по-заразен щам на вируса регистриран в Англия...Случаеност???
460
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МдаМда, а аз като гледам твоя-в едно изречение- две грешки! Нещо да си чувал за употребата на пълния член, например?
459
3
 
22
 
! Отговори
Сор/осоид преди 3 години
Ние, строителите на Новия Световен ред ви казваме:1. Ако не се ваксинирате- ще умрете от Корона вируса.2. Ако се ваксинирате, ще умрете от страничните ефекти на ваксината.
458
14
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
До българин, като ти гледам правописа и ми става ясен и интелектът ти. :)
457
4
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Това няма как да стане др Бойкофил! Тази гадост измислена за 20 дни Ще си я сложи който иска САМО! Пропагандата която провеждате вече почти година Повлия НО НЕ НА ВСИЧКИ! Много българи дори и да искат да се имунизират ще изчакат да видят .Ще има и странични ефекти този бълвоч! Та "жадуваните" над 70 % едва ли ще се збъднат!
456
3
 
16
 
! Отговори
поп Бончо преди 3 години
Мислете къде да се криете от ваксинираните. Иде Геената огнена.
455
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как така ще се ваксинираме, без да има преди това изследвания. Може някой да е с антитела, друг алергичен, трети нещо друго...Как става ?